Μετατίθεται η συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν στη Νέα Υόρκη: Η νέα ημερομηνία
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Μετατίθεται σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η οποία είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στη Νέα Υόρκη, στις 18 Σεπτεμβρίου.
Καθώς υπήρξαν ανακατατάξεις στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού μετά την κακοκαιρία Daniel, ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στην έδρα του ΟΗΕ στις 20 Σεπτεμβρίου και θα παραμείνει μέχρι τις 22 του μήνα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί είτε στις 20 είτε στις 21 του μήνα.
Τα αγκάθια που παραμένουν
Όπως έγραψε προ ημερών το ethnos.gr, παρά τα βήματα προόδου που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τα σημεία διαφωνίας παραμένουν και η απόσταση σε θέματα πρώτης γραμμής παραμένει αγεφύρωτη. Στην ελληνική πλευρά δεν έχουν αυταπάτες και γνωρίζουν πως ο δρόμος είναι μακρύς και η Χάγη δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση.
Αυτό που υπογραμμίζεται από την Αθήνα είναι πως η μεγάλη διαφορά με την Τουρκία εξακολουθεί να είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας δηλαδή, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Και επισημαίνεται εμφατικά πως οι κόκκινες γραμμές της χώρας είναι σαφείς.
Φόβοι για ολοκληρωτικό πόλεμο στη Μέση Ανατολή, ξανά: Στο ναδίρ η εκεχειρία - «Εγώ κάνω κουμάντο», λέει ο Τραμπ
Στον φόβο των Ρίχτερ η Βόρεια Εύβοια: «Λέω "τώρα θα με πλακώσει το σπίτι"»
Ολική έκλειψη ηλίου αυτό το καλοκαίρι: Πρώτη φορά μετά από 2 χρόνια - Θα τη δούμε από την Ελλάδα;
Ένα 24ωρο με αστροναύτες: Το ξύρισμα, το μπάνιο, το φαγητό και η... ζόρικη τουαλέτα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




