• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Για εγκληματική οργάνωση παραπέμπουν τους αγρότες της Κρήτης μετά τα επεισόδια στα αεροδρόμιαΙσχυρός σεισμός 7,6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία - Προειδοποίηση για τσουνάμι«Ήταν ατύχημα, δεν φταίμε», λέει ο πατέρας του παιδιού που τραυματίστηκε θανάσιμα από τον σκύλο τουςΟδηγός παρέσυρε και σκότωσε 71χρονο στην Ξάνθη - Στη συνέχεια τράκαρε σκοτώνοντας τον αδερφό του
δημοφιλές τώρα: Κρήτη: Για εγκληματική οργάνωση παραπέμπουν τους αγρότες μετά τα επεισόδια στα αεροδρόμια
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   14.09.2023 07:17
Βούλα Κεχαγιά
Βούλα Κεχαγιά

Πολιτικό Ρεπορτάζ

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Τεταμένη η κατάσταση λίγες ημέρες πριν τις κάλπες – Οι αντιδράσεις για την επίσκεψη Κασσελάκη στη Μακρόνησο και οι φόβοι για την ενότητα του κόμματος

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
ethnos.gr
ethnos.gr

Με βάση το πολιτισμένο κλίμα που επικρατούσε όλο το προηγούμενο διάστημα στη μάχη για την προεδρική εκλογή, η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν θα μπορούσε να εμφανίζεται χειρότερη τρεις μόλις ημέρες πριν από τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας.

Η εικόνα στο εσωτερικό του κόμματος είναι «κάκιστη», μέλη και στελέχη διαπληκτίζονται στο διαδίκτυο και υποψήφιοι πρόεδροι συμμετέχουν στη δημόσια αντιπαράθεση επιβαρύνοντας την ήδη τεταμένη εσωτερική ατμόσφαιρα.

Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό δεν είναι λίγοι που εκτιμούν ότι μετά τις εκλογές και την ανάδειξη νέου προέδρου θα δοκιμαστεί η ενότητα και η συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία χωρίς να αποκλείουν ακόμη την πιθανότητα μίας νέας διάσπασης του κόμματος. Είναι ενδεικτικό το σχόλιο της Όλγας Γεροβασίλη όταν κλήθηκε να απαντήσει σε ένα τέτοιο ερώτημα: «Καμιά φορά δεν είναι κακές οι διασπάσεις» είπε αφοπλιστικά θυμίζοντας τις αποχωρήσεις Λαφαζάνη και Κωνσταντοπούλου το 2015.

Η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ άρχισε να επιδεινώνεται δραματικά τις τελευταίες ημέρες όταν υποστηρικτές της υποψηφιότητας Κασσελάκη επέκριναν με αρκετή σφοδρότητα τον Γ. Δραγασάκη εξέλιξη που προκάλεσε την οξύτατη αντίδραση 99 μελών και στελεχών του κόμματος που ανήρτησαν σχετικό κείμενο διαμαρτυρίας.

Όμως η εσωκομματική ατμόσφαιρα επιβαρύνθηκε ακόμη περισσότερο μετά την παρουσία Κασσελάκη στη Μακρόνησο. Αρκετά στελέχη προερχόμενα κυρίως από τον χώρο των «53» αντέδρασαν στην παρουσία του υποψηφίου στον ιστορικό τόπο εξορίας πολλών αγωνιστών της Αριστεράς και είδαν πίσω από την επίσκεψή του προσπάθεια οικειοποίησης ενός μαρτυρικού χώρου και της ιστορίας του.

Χθες ωστόσο θέση για το θέμα πήρε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος χαρακτήρισε «λάθος» το βίντεο του Στ. Κασσελάκη (στο οποίο εμφανιζόταν και ο Ναύαρχος και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστολάκης) επισημαίνοντας πως κατά τη γνώμη του δείχνει έλλειψη γνώσης της ιστορίας της Αριστεράς, έλλειψη συναισθηματικής νοημοσύνης.

Εκείνο όμως που προκάλεσε οξύτατατες αντιδράσεις ήταν το γεγονός πως ο κ. Τσακαλώτος ζήτησε εκ μέρους του όλου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ συγγνώμη για το βίντεο του συνυποψηφίου του στη Μακρόνησο. Η κατάθεση συγγνώμης εκ μέρους του όλου ΣΥΡΙΖΑ από τον κ. Τσακαλώτο προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που σχολίασαν πως ουδέποτε εξουσιοδότησαν τον υποψήφιο πρόεδρο να ομιλεί εκ μέρους τους. Ο Παύλος Πολάκης που υποστηρίζει και ενθαρρύνει ανοιχτά την υποψηφιότητα Κασσελάκη σχολίασε στο facebook: «Προφανώς και δεν ζητάει συγγνώμη εξ ονόματός μου ο Ευκλείδης!! Δεν έχει απολύτως καμία τέτοια εξουσιοδότηση, ούτε ελέω Θεού δικαίωμα!  Ορθώς έπραξε ο Στέφανος και πήγε, ορθώς είπε αυτά που είπε!»

Από την πλευρά του ο κ. Αποστολάκης που συνόδευσε τον υποψήφιο Πρόεδρο στη Μακρόνησο χαρακτήρισε το μήνυμα Κασσελάκη ενωτικό και σχολίασε: «Όταν κάποιου αμφισβητείται η ταυτότητά του και το πόσο προοδευτικός είναι και τί θέλει να δείξει, είναι ενδεικτικός αυτός ο χώρος ο οποίος εμπνέει και δίνει δείγματα της ιστορίας και της συνοχής των Ελλήνων». Απαντώντας στις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν ανέφερε πως «εγώ δεν θα κάνω σχόλιο για αυτό, είναι κουτσομπολιό χαμηλού επιπέδου αυτό. Δεν αξίζει να σχολιάσω».

Αργά το βράδυ κύκλοι του Νίκου Παππά μετέφεραν τη δυσφορία και έντονη ανησυχία του υποψήφιου προέδρου για όσα συμβαίνουν στο χώρο και  σχολίαζαν πως όσα λέγονται παραμονές εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ συνιστούν αποκαρδιωτικά φαινόμενα επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του «να προστατεύσουμε την παράταξη».

Ο δε Στ. Κασσελάκης από τα Ιωάννινα όπου περιόδευσε δήλωσε: «Αν κερδίσω θα έχω για όλα τα στελέχη του κόμματος ανοιχτή καρδιά και ανοιχτό μυαλό Αν χάσω, θα μείνω στο ΣΥΡΙΖΑ και θα προσφέρω όπου μπορώ».

Διαβάστε ακόμη

Αγροτοκτηνοτρόφοι μπήκαν μέσα στην πίστα του αεροδρομίου Ηρακλείου - Αποκλείστηκε ο αερολιμένας Χανίων

«Ήταν ατύχημα, δεν φταίμε», λέει ο πατέρας του παιδιού που τραυματίστηκε θανάσιμα από τον σκύλο τους

Καλλιστώ προς κατοίκους Ιπποκρατείου: «Οι λύκοι δεν φεύγουν από την Πάρνηθα» - Μόνη λύση η συνύπαρξη

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τις «Χρυσές Σφαιρές 2026» - Τα βραβεία που διεκδικεί η «Bugonia» του Γιώργου Λάνθιμου

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Νίκος Παππάς
  • ειδήσεις τώρα
  • Στέφανος Κασσελάκης
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • Στέφανος Τζουμάκας
  • Έφη Αχτσιόγλου
  • εκλογές
  • Ευκλείδης Τσακαλώτος
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr