• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Θάνατος Μαζωνάκη: «Αυτό σημαίνει το “σε πήρα στο λαιμό μου”…» - Τι υποστηρίζει ο υπνοθεραπευτής για τα μηνύματα στη γιατρόΚατερίνη: 16χρονη βρέθηκε στο κενό μετά από βραδινή έξοδο - Τα σενάρια που εξετάζουν οι ΑρχέςΠλάκα: Τι καθιστούσε «χάρτινο» το κτήριο που κατέρρευσε και η έκρηξη που βρήκε στον ύπνο τα θύματα πλην ενόςΑντίδραση Φιντάν στις δηλώσεις Λαβρόφ για τους S-400: «Ποιος είπε ότι δεν το έχουμε συζητήσει;»
δημοφιλές τώρα: Παράνοια: Δάνειο 5.000€ έφτασε 55.000€ - Της το «κούρεψαν» 90%, αλλά η ΑΑΔΕ της δέσμευσε τα χρήματα...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   20.10.2023 06:55
Αλέξανδρος Διαμάντης
Αλέξανδρος Διαμάντης

Κοινοβουλευτικός συντάκτης

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Πού ποντάρει ο Ανδρουλάκης

ΠΑΣΟΚ: Έρχεται η πρόταση για προανακριτική για τις πλημμύρες – Η «πίεση» στον ΣΥΡΙΖΑ

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Eurokinissi
Eurokinissi
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Τα… ηνία της αντιπολίτευσης θέλει να πάρει το ΠΑΣΟΚ από τον ΣΥΡΙΖΑ και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Ενδεικτικό είναι ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί, βάσει του πορίσματος του Ευρωπαίου εισαγγελέα, αίτημα σύστασης Προανακριτικής επιτροπής, « για το έγκλημα, την τραγωδία των Τεμπών».

«Εμείς θέλουμε να γίνει εξεταστική επιτροπή όχι γιατί θέλουμε να επιδείξουμε ρεβανσισμό, αλλά γιατί πρέπει να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια. Τι έγινε στη Θεσσαλία μετά τον Ιανό; Που πήγαν τα χρήματα για τα αντιπλημμυρικά; Έγιναν αυτά που έπρεπε; Όσα έγιναν, γιατί δεν άντεξαν; Γέφυρα που εγκαινιάστηκε πριν δύο χρόνια, κατέρρευσε πριν μερικές μέρες. Εμείς ζητάμε εξεταστική επιτροπή γιατί πρέπει να δούμε ποιος φταίει. Αν δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες, δεν αλλάζει κάτι», είχε τονίσει πριν από λίγο διάστημα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Πού ποντάρει ο Ανδρουλάκης

Ουσιαστικά με την πρωτοβουλία αυτή η Χαριλάου Τρικούπη πετάει το μπαλάκι κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς απαιτούνται σίγουρα και οι ψήφοι του κόμματος Κασσελάκη για να συσταθεί έστω και από την μειοψηφία. Θυμίζουμε ότι το Σύνταγμα δίνει δυνατότητα στη μειοψηφία να συστήνει δύο ανά κοινοβουλευτική περίοδο εξεταστικές επιτροπές, εφόσον η σχετική πρόταση (τουλάχιστον δέκα βουλευτών) υπερψηφιστεί από τα 2/5 του συνόλου των βουλευτών (120) ανεξαρτήτως πλειοψηφίας.  

Στόχος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι άλλος από το να εμφανιστεί ως ο κύριος εκφραστής της αντιπολίτευσης εντός της Βουλής απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.  «Θα ήθελα πραγματικά να δω τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων», είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο Open ο Νίκος Ανδρουλάκης, που ποντάρει και στην απουσία του Στέφανου Κασσελάκη από την Βουλή.  

Η πρόταση, αυτή μάλιστα έρχεται ως συνέχεια της δήλωσής του για συνεργασία με την Αριστερά, όχι σε επίπεδο κορυφής,  φράση που δημιούργησε αλυσιδωτές αντιδράσεις. Στη Χαριλάου Τρικούπη τονίζουν ότι το επόμενο διάστημα θα ληφθούν αρκετές πρωτοβουλίες σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, μετά και τη θυελλώδη συνεδρίαση της τελευταίας Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. «Η αντιπολίτευση που ασκεί το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι παραγωγική, δημιουργική, θετική, πολύ αυστηρή, αλλά πάντοτε δίκαιη και τεκμηριωμένη. Το γεγονός ότι υπάρχει πλέον μία ισχυρή, αξιόπιστη, εναλλακτική αντιπρόταση κατανοούμε πως δυσκολεύει τη ζωή του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησής του», λένε χαρακτηριστικά από το ΠΑΣΟΚ.  

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Κτηνωδία στην Εύβοια: Γάτα βρέθηκε πυροβολημένη στο κεφάλι

Θάνατος Μαζωνάκη: «Αυτό σημαίνει το “σε πήρα στο λαιμό μου”…» - Τι υποστηρίζει ο υπνοθεραπευτής για τα μηνύματα στη γιατρό

Η φωτογραφία του Παύλου Κοντογιαννίδη μέσα από το νοσοκομείο και το μήνυμα «φτου ξελευθερία»

Πλάκα: Τι καθιστούσε «χάρτινο» το κτήριο που κατέρρευσε και η έκρηξη που βρήκε στον ύπνο τα θύματα πλην ενός

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ειδήσεις τώρα
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • Βουλή
  • προανακριτική
  • Στέφανος Κασσελάκης
  • πλημμύρες
  • ΠΑΣΟΚ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
%>