• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Πέθανε σε ηλικία 73 ετών ο αγαπημένος ηθοποιός, Αλμπέρτο ΕσκενάζυΧαλκιδική: Νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα των αστυνομικών με τα «φακελάκια» - Άλλοι 26 στη δικογραφία Πρωτοφανές βίντεο από Βύρωνα: Λεωφορείο κινείται με ανοιχτή πόρτα και σπασμένα τζάμιαΛάρισα: Για τον Οκτώβριο του 2026 αναβλήθηκε η δίκη των δύο αγροτών για τα επεισόδια στα μπλόκα
δημοφιλές τώρα: Αλμπέρτο Εσκενάζυ: Πέθανε σε ηλικία 73 ετών ο αγαπημένος ηθοποιός
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   25.11.2023 06:55
Αλέξανδρος Διαμάντης
Αλέξανδρος Διαμάντης

Κοινοβουλευτικός συντάκτης

Ενότητες στο άρθρο: 📌 «Όχι» σε γενίτσαρους

Στόχος του ΠΑΣΟΚ... να επιβάλλει την ατζέντα του - Τι απαντά η Χαριλάου Τρικούπη στις συζητήσεις για ενδεχόμενες προσχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο  
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ- ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 49 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΔΙΑΚΗΥΡΥΞΗΣ ΤΗΣ 3ΗΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ- ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 49 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΔΙΑΚΗΥΡΥΞΗΣ ΤΗΣ 3ΗΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Η δεύτερη θέση -δημοσκοπικά τουλάχιστον- ανήκει στο ΠΑΣΟΚ. Όμως κατά κοινή ομολογία τα δύσκολα για τον Νίκο Ανδρουλάκη τώρα ξεκινούν. Κι αυτό διότι βασικός του αντίπαλος είναι πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τουλάχιστον από τον τρόπο που αντιμετωπίζεται από τη ΝΔ στη Βουλή αυτό έχει γίνει αντιληπτό και από την κυβέρνηση. «Στόχος μας είναι να βάζουμε τα δικά μας θέματα, να μην ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ την ατζέντα της ΝΔ», τονίζουν χαρακτηριστικά στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη. Ποια είναι αυτά; Το ζήτημα της στέγασης, η κατάργηση της βίζας, η ενεργειακή κρίση, η αναγέννηση του ΕΣΥ, αλλά και το δημογραφικό. Ζητήματα που ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει αναδείξει σε αρκετές τοποθετήσεις του.

Την ίδια ώρα, στο ΠΑΣΟΚ παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις δημοσκοπήσεις, τονίζοντας ότι «δεν πανηγυρίζουμε αφού υπάρχουν κίνδυνοι». Οι κίνδυνοι εξηγούν είναι να πιστέψουμε ότι καταφέραμε κάτι τεράστιο ενώ είμαστε ακόμα στην αρχή. Παρ’ όλα αυτά στα ηγετικά κλιμάκια της Χαριλάου Τρικούπη τονίζουν αφενός ότι υπάρχει μια τάση για αύξηση των ποσοστών και αφετέρου ότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι γίνεται μια συγκεκριμένη δουλειά. Όπως για παράδειγμα η πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής όπου μπορεί χθες να απορρίφθηκε αλλά ο Νίκος Ανδρουλάκης έδωσε το στίγμα του. Ειδικότερα, προειδοποίησε πως στόχος της ΝΔ είναι «να καλύψει ένα οικονομικό έγκλημα που οδήγησε σε αυτή την τραγωδία» και παράλληλα «να καλύψει τον αρμόδιο Υπουργό υπουργό και τα γαλάζια τέκνα ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ». «Ο βιασμός της λογικής έχει όρια. Δεν μιλάμε για οποιαδήποτε υπόθεση, δεν δίνει περιθώριο για φαυλότητα, μιλάμε για τον θάνατο 57 συνανθρώπων μας», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

«Όχι» σε γενίτσαρους

Στο μεταξύ, η συζήτηση για ενδεχόμενες προσχωρήσεις στελεχών που είχαν βρει στέγη κυρίως στο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανοίξει, διότι αρκετοί ενδεχομένως να θελήσουν να επιστρέψουν. Σύμφωνα με στελέχη που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ένα τέτοιο σενάριο θα πρέπει να… αποκλειστεί. «Δεν συνομιλούμε με πρόσωπα, αλλά με την κοινωνία», λένε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σε συνέντευξή του το έκανε πιο ξεκάθαρο: «Στο ΠΑΣΟΚ δε θα επιστρέψουν γενίτσαροι. Ο κόσμος θα μας ψηφίσει για την αξιοπιστία μας. Δε θα μας ψηφίσει επειδή κάποιοι πηγαινοέρχονται στα κόμματα. Αυτό είναι ένα κόμμα σούπερ μάρκετ. Ο ΣΥΡΙΖΑ που το έκανε, το πληρώνει σήμερα».

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Τα μέτρα ενίσχυσης για τους αγρότες που προανήγγειλε ο Τσιάρας - «Ελάτε σε διάλογο»

Σοκ στην Κυψέλη: Επεισόδιο με μαχαίρωμα μεταξύ ανήλικων σε σχολείο – Τραυματίστηκε 14χρονη

«Μου είπε δεν μου αρέσει η μούρη σου»: Σοκάρει η περιγραφή του γιατρού που ξυλοκοπήθηκε από ασθενή - μποξέρ στο νοσοκομείο Αιγίου

Η ιστορία του νάνου που έγινε γίγαντας: Στα 18 του είχε ύψος 1,22μ. και πέθανε στα 2,34μ.

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Νίκος Ανδρουλάκης
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • ΠΑΣΟΚ
  • Χαριλάου Τρικούπη
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr