• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ταυτοποιήθηκε ο «πεινασμένος» διαρρήκτης – Εισέβαλλε στο Δημαρχείο Σαρωνικού και έφαγε τρόφιμα που βρήκεΜετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτωνΑπόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια
δημοφιλές τώρα: Αυτοκινητιστής έχασε τη δουλειά του επειδή το υπουργείο Μεταφορών ξέμεινε από ταχογράφους
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   10.01.2024 23:17 
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Ηθικά απαράδεκτη και γεωπολιτικά επικίνδυνη η ταύτιση της Ελλάδας με τον Νετανιάχου

Νέα Αριστερά: «Στη Γάζα ματώνει η ανθρωπότητα» - Συνάντηση με τον Παλαιστίνιο πρέσβη

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο
Αλέξης Χαρίτσης και Σία Αναγνωστοπούλου συναντήθηκαν με τον πρέσβη της Παλαιστίνης, Γιούσεφ Ντόρκχομ (Eurokinissi)
Αλέξης Χαρίτσης και Σία Αναγνωστοπούλου συναντήθηκαν με τον πρέσβη της Παλαιστίνης, Γιούσεφ Ντόρκχομ (Eurokinissi)

Στη συνάντησή του με τον Παλαιστίνιο πρέσβη Γιούσεφ Ντόρκχομ ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, συνοδευόμενος από τη βουλεύτρια Σία Αναγνωστοπούλου, τόνισε την ανάγκη να επιτευχθεί άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, προκειμένου να σταματήσει η αιματοχυσία και να αποφευχθεί η επέκταση του πολέμου στον Λίβανο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 05.01.2024 09:34
Χαρίτσης: Η Νέα Αριστερά φέρνει πρόταση νόμου για ισότητα στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία

«Στη Γάζα ματώνει η καρδιά της ανθρωπότητας. Κανένας ευαίσθητος άνθρωπος δεν μπορεί να μένει ασυγκίνητος μπροστά σε αυτήν την αδιανόητη τραγωδία. Η κυβέρνηση Μπάιντεν πρέπει να άρει το βέτο τώρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας για να σιγήσουν τα όπλα και να δοθεί χώρος στη διπλωματία. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει την υποστήριξη στον Νετανιάχου και να στηρίξει έμπρακτα το αίτημα για κατάπαυση του πυρός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Χαρίτσης.

Ο κ. Χαρίτσης επισήμανε ακόμα ότι στο πλαίσιο της ειρηνικής διευθέτησης της σύγκρουσης πρέπει να απελευθερωθούν αμέσως όλοι οι όμηροι που κρατάει η Χαμάς, να αποχωρήσουν τα ισραηλινά στρατεύματα από τη Γάζα και να επιτραπεί η επιστροφή των χιλιάδων που έχουν εκτοπιστεί από τη Βόρεια Γάζα.

Ο Παλαιστίνιος πρέσβης ενημέρωσε τον πρόεδρο της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς για τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στη Γάζα, όπου τα θύματα είναι κυρίως άμαχοι, γυναίκες και παιδιά, ενώ ταυτόχρονα γίνεται μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση καταστροφής των υποδομών.

Όπως ανέφερε ο Αλέξης Χαρίτσης, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του προς τον παλαιστινιακό λαό, για τη Νέα Αριστερά ο μόνος τρόπος να δοθεί τέλος στο σπιράλ της βίας, της τρομοκρατίας και της βαρβαρότητας στην Μέση Ανατολή, είναι η δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπως άλλωστε ορίζουν οι αποφάσεις του ΟΗΕ.

Μάλιστα, ο κ. Χαρίτσης ενημέρωσε τον κ. Ντόρκχομ ότι θα καταθέσει επίσημα αίτημα στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων να προσκληθεί και να μιλήσει στο κοινοβούλιο ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, κ. Μαχμούντ Αμπάς, ενώ δεσμεύτηκε ότι η Νέα Αριστερά θα συμβάλει και έμπρακτα με την παρουσία της στη Βουλή στην αποκατάσταση των παραδοσιακών δεσμών φιλίας μεταξύ του ελληνικού και του παλαιστινιακού λαού και στην έμπρακτη υποστήριξη από την πλευρά της Ελλάδας, τόσο στο αίτημα για άμεση και μόνιμη κατάπαυση του πυρός όσο και στο ζήτημα της αρωγής προς τους αμάχους και της φροντίδας των τραυματιών.

Ηθικά απαράδεκτη και γεωπολιτικά επικίνδυνη η ταύτιση της Ελλάδας με τον Νετανιάχου

Σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η Νέα Αριστερά θεωρεί ηθικά απαράδεκτη και γεωπολιτικά επικίνδυνη την ταύτιση της Ελλάδας με τον Νετανιάχου. Για μια χώρα σαν την Ελλάδα, το εθνικό συμφέρον ταυτίζεται απόλυτα με τον σεβασμό στη διεθνή νομιμότητα και την υπεράσπιση της ειρήνης. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βάζει τη χώρα σε επικίνδυνα μονοπάτια απομακρυνόμενη από το λογική της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής που υπηρέτησαν όλες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια

Μετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτων

Η Ελλάδα μπαίνει στο κλίμα των Χριστουγέννων: Τα δημοφιλή θεματικά πάρκα της χώρας και πιο οι hot προορισμοί

Απόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Νέα αριστερά
  • Σία Αναγνωστοπούλου
  • Λωρίδα της Γάζας
  • Παλαιστίνη
  • Αλέξης Χαρίτσης
  • ειδήσεις τώρα
  • Γάζα
  • Παλαιστίνιοι
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr