• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Μπλόκα στη μισή Ελλάδα: Πάνω από 6.000 τρακτέρ στους δρόμους και έντονη πίεση στην κυβέρνησηΟ ΕΦΕΤ ανακαλεί σοκολάτες Kinder από ράφια σούπερ μάρκετ - Η αιτίαΜάνδρα: Απεγκλωβισμοί 17 ανθρώπων, πλημμυρισμένα υπόγεια και υλικές ζημιές - Γιατί «βουλιάζει» η περιοχήΠαράνομες συνταγογραφήσεις με κέρδη πάνω από 100.000 ευρώ: Τρεις συλλήψεις - Η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ
δημοφιλές τώρα: Βρες σε ποια χώρα βρίσκεται η πόλη: Μπορείς το 10/10 στο κουίζ γεωγραφίας που οι μισοί Έλληνες...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   23.02.2024 11:49 
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Για την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα πριν το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ📌 Για το αν θα υπάρξει νέα διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ📌 Για το ποια θα ήταν μια ισχυρή υποψηφιότητα απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη

Παπαδημούλης: Ούτε μία λέξη αυτοκριτικής από τον Τσίπρα

Ο ανεξάρτητος -πλέον- ευρωβουλευτής μίλησε στο OPEN για τις καταιγιστικές εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο  
Δημήτρης Παπαδημούλης/Εurokinissi
Δημήτρης Παπαδημούλης/Εurokinissi

«Η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ούτε μια λέξη αυτοκριτικής. Πολλές εκατοντάδες λέξεις κριτικής στους πάντες και στα πάντα, αλλά ούτε μια λέξη αυτοκριτικής», τόνισε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής της Αριστεράς, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο OPEN το πρωί της Παρασκευής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 22.02.2024 23:57
Νέα Αριστέρα για την ομιλία Κασσελάκη: Επιβεβαίωσε τη βαθιά υπαρξιακή κρίση του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τον ίδιο «όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ -και όσα με καθυστέρηση συνομολόγησε χθες ο Αλέξης Τσίπρας- δικαιολογούν πλήρως το εγχείρημα της Νέας Αριστεράς».

Ο ευρωβουλευτής κάλεσε «όσες κι όσους θέσουν υποψηφιότητα απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη, να μιλήσουν καθαρά, να δώσουν πρόταση, να δώσουν σχέδιο». «Και να αναλάβουν και αυτοί το μερίδιο ευθύνης τους για την επιλογή τους. Γιατί έχουν μερίδιο ευθύνης για τη μετατροπή ενός ιστορικού κόμματος της Αριστεράς σε ένα κόμμα… ΙΧ του κυρίου Κασσελάκη», όπως είπε.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην συνέντευξη ο Δημήτρης Παπαδημούλης:

Για την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα πριν το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

«Η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, μακροσκελέστατη, περιλάμβανε επίθεση στον Κασσελάκη, επίθεση σε αυτούς που έφυγαν από τον Συνασπισμό, ενώ πολλά χρόνια ήταν δίπλα του και στήριξαν την ανοδική πορεία και τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, επίθεση και στους διαφωνούντες με τον Κασσελάκη, με προεξόφληση της κρίσης και της Μεγάλης Ιδέας που έρχεται για τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

Δεν είχε ούτε μια λέξη αυτοκριτικής. Πολλές εκατοντάδες λέξεις κριτικής στους πάντες και στα πάντα, αλλά ούτε μια λέξη αυτοκριτικής. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ, κυβερνώντας τέσσερα χρόνια και εφαρμόζοντας ένα μνημόνιο που απείχε παρασάγγες από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, πήγε με ηγέτη τον Αλέξη Τσίπρα στο 18%!

Να σας αναφέρω το δικό μου παράδειγμα. Προσωπικά έχω πει εδώ και πολλά χρόνια ότι αναλαμβάνω το μερίδιο των ευθυνών που μου αναλογεί, παρότι τα τελευταία χρόνια δεν ήμουν μέλος ούτε της Πολιτικής Γραμματείας ούτε της Κεντρικής Επιτροπής και ολοκληρώνω τη θητεία μου και περνάω στα πίσω καθίσματα. Ενεργός στην Αριστερά, αλλά ως απλό μέλος σε αυτό που στηρίζω τώρα. Το δεύτερο που θέλω να πω είναι ότι οι εξελίξεις με την παρέμβαση του Τσίπρα και τη δρομολόγηση της εκλογής νέου προέδρου νέων οργάνων από την κορυφή μέχρι τη βάση στον ΣΥΡΙΖΑ, τελειώνουν το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ πριν καν αρχίσει. Διότι όποιες αποφάσεις πάρει δεν έχουν καμία πρακτική αξία».

Για το αν θα υπάρξει νέα διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ

«Νομίζω ότι η κρίση και η αποσάθρωση και η μειωτική πτωτική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχιστεί. Και αυτό το προεξοφλεί πια -και παίρνει αποστάσεις και από αυτό μετά από πολύμηνη σιωπή- και ο Αλέξης Τσίπρας. Να περιμένουμε, όμως, να δούμε ποιοι ή ποιες θα καταθέσουν αντίπαλη υποψηφιότητα στον Κασσελάκη. Όσες κι όσοι το κάνουν, οφείλουν να μιλήσουν καθαρά, να δώσουν πρόταση, να δώσουν σχέδιο. Και να αναλάβουν και αυτοί το μερίδιο ευθύνης τους για την επιλογή τους. Γιατί έχουν μερίδιο ευθύνης για τη μετατροπή ενός ιστορικού κόμματος της Αριστεράς σε ένα κόμμα… ΙΧ του κυρίου Κασσελάκη. Πρόκειται για τις εξελίξεις σε ένα κόμμα στο οποίο δε μετέχω πια και πήρα μια απόφαση καθόλου εύκολη, όπως καταλαβαίνετε για τους συνιδρυτές αυτού του κόμματος.

Δυστυχώς βλέπω τη μετατροπή του ιστορικού ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα που δε θα έχει καμία πια σχέση με την ιστορία και τις παραδόσεις. Ένα κόμμα ΙΧ από έναν άνθρωπο που είχε επικοινωνιακό χάρισμα, αλλά πριν λίγα χρόνια ήταν θαυμαστής του Μητσοτάκη και πριν λίγες εβδομάδες διαφήμιζε ότι παζαρεύει μαζί του και θέση υπουργού».

Για το ποια θα ήταν μια ισχυρή υποψηφιότητα απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη

«Δεν είναι δουλειά μου να υποδεικνύω. Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι ότι όσα συμβαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ -και όσα με καθυστέρηση συνομολόγησε χθες ο Αλέξης Τσίπρας- δικαιολογούν πλήρως το εγχείρημα της Νέας Αριστεράς, το οποίο κατά τη γνώμη μου θα έχει ανοδική πορεία, η οποία θα ενισχυθεί πολύ, με ισχυρό πολιτικό συμβολισμό, με την επάνοδο στην ενεργό δράση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να είναι και στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος».

«Αν σε κάτι συμφωνώ πλήρως με τον Αλέξη Τσίπρα είναι σε αυτό που είπε στην τελετή παράδοσης παραλαβής με τον Στέφανο Κασσελάκη. Με τον ΣΥΡΙΖΑ δε θα πλήξετε ποτέ», δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης κλείνοντας, και εκτίμησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να βυθίζεται και να αποσυντίθεται, και η Νέα Αριστερά να ανεβαίνει. Εδώ δεν μας κάλεσαν καν στο συνέδριό τους. Λάθος. Αυτά μόνο το ΚΚΕ τα έκανε στην αρχή».

Πιστεύετε ότι καλώς ο ΣΥΡΙΖΑ πάει σε νέα εκλογή Προέδρου;
Ναι. Ο Κασσελάκης απέδειξε ότι δεν μπορεί να ηγηθεί Όχι. Ο Κασσελάκης χρειάζεται χρόνο να αποδείξει ότι μπορεί να ηγηθεί
η δημοσκόπηση έχει ολοκληρωθεί
Σύνολο 0 ψήφοι
Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Αυτά είναι τα πρόσωπα που αναζήτησαν περισσότερο οι Έλληνες στη Google - «Πρωτιά» για την Klavdia

Είναι επίσημο: Η Netflix εξαγοράζει την Warner Bros για αστρονομικό ποσό

Παράνομες συνταγογραφήσεις με κέρδη πάνω από 100.000 ευρώ: Τρεις συλλήψεις - Η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ

Έφηβος εξομολογείται πώς κατέληξε να κάνει 11 γραμμαρία κεταμίνης τη μέρα στα 13 του

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Αλέξης Τσίπρας
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • Στέφανος Κασσελάκης
  • Δημήτρης Παπαδημούλης
  • ευρωεκλογές 2024
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr