• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Στην αντεπίθεση η Ρωσία κατά της Γερμανίας: «Θα απαντήσουμε αναλόγως - Κλιμακώνουν τις διμερείς σχέσεις»Νέα ανάφλεξη στα Στενά του Ορμούζ: Οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν στόχους του Ιράν και ο Τραμπ απειλείΑνακοινώθηκαν οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών - Δείτε τους πίνακες με όλα τα ονόματα«Θλίβομαι»: Στην αντεπίθεση ο Μαρινάκης κατά Σαμαρά για το «ακαθόριστο φύλο» στην πλατφόρμα του ΕΟΠΥΥ
δημοφιλές τώρα: «Είμαστε απολύτως βέβαιοι»: Αρχαιολόγοι λένε ότι εντόπισαν τη χαμένη πόλη των θαυμάτων του Χριστού
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   28.02.2024 07:00
Αλέξανδρος Διαμάντης
Αλέξανδρος Διαμάντης

Κοινοβουλευτικός συντάκτης

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Μετρά τις αντιδράσεις ο Ανδρουλάκης📌 Στη γραμμή Ανδρουλάκη ο Παπανδρέου📌 Σημαντική η παρέμβαση Παπανδρέου

ΠΑΣΟΚ: Μετρά τις αντιδράσεις ο Ανδρουλάκης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια - Το εκρηκτικό κλίμα και... η παρέμβαση Παπανδρέου

Λιγοστεύουν οι πονοκέφαλοι για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Γιώργος Παπανδρέου (Eurokinissi)
Γιώργος Παπανδρέου (Eurokinissi)
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Με τον Γιώργο Παπανδρέου να μην σηκώνει αντάρτικο για τα μη Κρατικά Πανεπιστήμια, λιγοστεύουν οι πονοκέφαλοι για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη. Παρ’ όλα αυτά, παραμένουν οι διαφωνίες ενδεχομένως δύο με τριών βουλευτών, μεταξύ των οποίων η Νάντια Γιαννακοπούλου, οι οποίοι περιμένουν την απόφαση της ηγεσίας, σχετικά με το αν θα επιβληθεί κομματική πειθαρχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 27.02.2024 16:27
Παπανδρέου για ιδιωτικά πανεπιστήμια: Άρον άρον η κυβέρνηση προσπαθεί να νομιμοποιήσει κάποιες ιδιωτικές πρωτοβουλίες

Μετρά τις αντιδράσεις ο Ανδρουλάκης

Εντός του κόμματος αρκετοί θεωρούν ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν αποτελεί ζήτημα προσωπικής επιλογής, αλλά βασική πολιτική επιλογή, την οποία θα αποφασίσει ο κ. Ανδρουλάκης μαζί με το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ωστόσο, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην επικείμενη συνεδρίαση της ΚΟ (πιθανότατα θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα) θα μετρήσει τις αντιδράσεις και σίγουρα δεν θέλει να προχωρήσει σε διαγραφές ή σε κυρώσεις (δεν το έπραξε ούτε μετά την αποχή της Ε. Λιακούλη), ειδικά μετά τις αποχές επι του νομοσχεδίου για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Νίκος Ανδρουλάκης

Στη γραμμή Ανδρουλάκη ο Παπανδρέου

Ο Γιώργος Παπανδρέου, χθες, ουσιαστικά βρέθηκε στη γραμμή Ανδρουλάκη λέγοντας με νόημα ότι θα δημιουργηθούν ανισότητες και αδικίες και ως εκ τούτου «είναι αρκετοί λόγοι για να καταψηφιστεί το νομοσχέδιο». Το βασικό επιχείρημα του ίδιου, αλλά και του Νίκου Ανδρουλάκη, είναι πως θα πρέπει να προωθηθεί η συνταγματική Αναθεώρηση του άρθρου 16. «Συμφωνούμε να γίνουν μη κρατικά μη κερδοσκοπικά, -υπογραμμίζω μη κερδοσκοπικά-, με αναθεώρηση του άρθρου 16, όπως είναι η θέση του προγράμματός μας. Αυτό έλεγε ο Γιώργος Παπανδρέου. Αυτό λέει το πρόγραμμά μας τα τελευταία χρόνια, αυτό λέω κι εγώ. Αυτή είναι η θέση μας», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης στον ΣΚΑΪ και προσέθεσε ότι αυτήν τη στιγμή γίνονται συνταγματικοί ακροβατισμοί για να γίνει διευθέτηση συμφερόντων. «Συνένοχο το ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι. Δεν περίμενα αυτήν τη ρύθμιση, που είναι εξόφθαλμα διευθέτηση συμφερόντων. Περίμενα κάτι πιο στέρεο και αντικειμενικό». Ενώ και ο Πρώην Πρωθυπουργός συμφώνησε λέγοντας ότι ουσιαστικά απλώς ρυθμίζουμε ξένα παραρτήματα με κάποιους που προσπαθούν να αναπτύξουν αυτή τη Παιδεία.

Σημαντική η παρέμβαση Παπανδρέου

Η παρέμβαση Παπανδρέου κρίνεται από αρμόδιες πηγές αρκετά σημαντική, διότι ενδεχομένως να δημιουργήσει συνθήκες τέτοιες, όπου ορισμένοι από τους διαφωνούντες να αλλάξουν άποψη.

Παρ’ όλα αυτά, το κλίμα στην «πράσινη» Κοινοβουλευτική Ομάδα παραμένει τεταμένο και με την πρώτη ευκαιρία δεν αποκλείεται να πυροδοτηθούν νέες κόντρες.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Στην αντεπίθεση η Ρωσία κατά της Γερμανίας: «Θα απαντήσουμε αναλόγως - Κλιμακώνουν τις διμερείς σχέσεις»

«Δεν πρόκειται να συμβεί»: Γιατί η πετρελαϊκή συμφωνία του Τραμπ με τη Βενεζουέλα δεν θα ρίξει τις τιμές

Θερμή «παράταση» του καλοκαιριού: Πώς θα κινηθεί η θερμοκρασία έως τις 11 Σεπτεμβρίου - Η πρόγνωση Κολυδά

Τρομακτικό βίντεο: Η στιγμή που όχημα σαφάρι με τουρίστες «βουτά» σε ποτάμι γεμάτο κροκόδειλους

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ειδήσεις τώρα
  • Γιώργος Παπανδρέου
  • ειδήσεις
  • Νίκος Ανδρουλάκης
  • ιδιωτική εκπαίδευση
  • ΠΑΣΟΚ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr