Τέμπη: Συγγενείς των θυμάτων ζητούν άρση της ασυλίας Καραμανλή και Σπίρτζη
Αίτημα για την άρση ασυλίας του Κώστα Καραμανλή και του Χρήστου Σπίρτζη🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Αίτημα για την άρση ασυλίας του Κώστα Καραμανλή και του Χρήστου Σπίρτζη κατέθεσαν με έγγραφό τους προς τον Κώστα Τασούλα οι συγγενείς των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, Μαρία Καρυστιανού και Παύλος Ασλανίδης.
Τι ζητούν
Συγκεκριμένα, στην επιστολή τους καλούν το ελληνικό Κοινοβούλιο να «συμμορφωθεί με τις διατάξεις του πρωτογενούς και παραγωγού δικαίου της ΕΕ που έχουν άμεσο αποτέλεσμα και να σεβαστεί την αρχή της υπεροχής του δικαίου της Ένωσης που επιβάλλει να καταστεί αυτοδικαίως ανεφάρμοστη η διάταξη του άρθρου 86 του Συντάγματος, ως εθνικός κανόνας ειδικής μεταχείρισης των μελών της Κυβέρνησης, δεδομένου ότι παρεμποδίζει την εφαρμογή των διατάξεων της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, ως προς τη διεξαγωγή έρευνας, δίωξης και επιλογής του νόμου για εικαζόμενες αξιόποινες πράξεις».
Όπως αναφέρουν, «η παραπομπή της υπόθεσης εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στις εθνικές αρχές ήταν εξ αρχής βέβαιο ότι δεν θα τελεσφορούσε λαμβάνοντας υπόψη ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη των πρώην υπουργών της για κανένα λόγο, στη συγκεκριμένη περίπτωση του Κωνσταντίνου Καραμανλή ο οποίος είναι πλέον βουλευτής».
Αναλυτικά το αίτημα
Η κίνηση του Μαξίμου που τίναξε την συνάντηση στον αέρα, η εκδήλωση του Τσίπρα με πρώην και νυν στελέχη τεσσάρων κομμάτων και οι βολές δια αντιπροσώπων στον Δένδια
Σε πύρινο κλοιό το Ιράν: Η σπίθα που «άναψε» το φιτίλι της εξέγερσης - Θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να εμπλακούν;
Από την εγκατάλειψη στη μεγάλη ανάπλαση: Ξεκινά το σχέδιο για τους σταθμούς Λαρίσης και Πελοποννήσου
Πώς θα προχωρήσει από εδώ και πέρα η κυβέρνηση στο αγροτικό - Γιατί δε θα γίνει και δεύτερη συνάντηση σήμερα στο Μαξίμου
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




