• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου«Το Κίεβο θέλει πραγματική ειρήνη: Συνομιλία Ζελένσκι με Γουίτκοφ και Κούσνερ - Τα επόμενα βήματα για την ειρήνηΜουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων«Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
δημοφιλές τώρα: Μποφίλιου - Χαρούλης: Κανονικά η περιοδεία σε όλο τον κόσμο - Αλλαγή ονόματος και καμία αναφορά...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   26.03.2024 11:22
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Τι δήλωσε ο Ανδρουλάκης📌 «Αυτές οι ευρωπαϊκές εκλογές είναι κρίσιμες», είπε ο Μανιάτης📌 Το βιογραφικό του Γιάννη Μανιάτη

Ευρωεκλογές 2024: Ο Γιάννης Μανιάτης στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ

Το βιογραφικό του Γιάννη Μανιάτη

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο

Ο πρώην υπουργός και καθηγητής στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά, Γιάννης Μανιάτης, θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Τι δήλωσε ο Ανδρουλάκης

«Χαίρομαι πολύ που την κρίσιμη μάχη των ευρωπαϊκών εκλογών, θα τη δώσουμε μαζί με τον Γιάννη Μανιάτη. Έναν πολιτικό με εμπειρία και γνώση, που εργάστηκε για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας μας αλλά και για την γεωπολιτική της αναβάθμιση. Είμαι σίγουρος ότι με τον Γιάννη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δυναμώνει η φωνή της πατρίδας μας» σημείωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ανακοινώνοντας τη συστράτευση του Γιάννη Μανιάτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 26.03.2024 09:12
Άρθρο παρέμβαση Κασσελάκη: «Κύριε Μητσοτάκη, σας προτείνω έξοδο με αξιοπρέπεια»
Πολιτική | 26.03.2024 10:26 
Τσιόδρας για Τέμπη: Οι διάλογοι βρίσκονται στη δικαιοσύνη - Η αντιπολίτευση θέλει να κοντύνει την κυβέρνηση

«Αυτές οι ευρωπαϊκές εκλογές είναι κρίσιμες», είπε ο Μανιάτης

«Αυτές οι ευρωπαϊκές εκλογές είναι κρίσιμες. Σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον, η Ευρώπη καλείται να αντιμετωπίσει μεγάλες προκλήσεις και να θωρακίσει κοινωνικές κατακτήσεις. Κλιματική αλλαγή, ενεργειακή εξάρτηση, οικονομική συμπίεση και ανασφάλεια, γεωπολιτικές συγκρούσεις απειλούν τις κοινωνίες μας. Απάντηση δεν μπορεί να είναι η ενίσχυση του λαϊκισμού και της Ακροδεξιάς. Δεν μπορεί να είναι ο αντιευρωπαϊσμός και ο νόμος του ισχυρού. Δύναμή μας είναι η συνεργασία, η κοινή προσπάθεια και η αλληλεγγύη. Σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή δηλώνω παρών. Πάντα με το ΠΑΣΟΚ. Για πιο ισχυρή Ευρώπη. Για πιο ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη» επισήμανε από την πλευρά του ο Γιάννης Μανιάτης.

Το βιογραφικό του Γιάννη Μανιάτη

Ο Γιάννης Μανιάτης γεννήθηκε στο Άργος. Είναι Καθηγητής στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά, όπου και διευθύνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Κλιματική Κρίση και Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών», καθώς και το εργαστήριο «Συστήματα και Πολιτικές Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής».

Διπλωματούχος Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός του Ε.Μ.Π. και Διδάκτωρ Μηχανικός. Επισκέπτης καθηγητής στο Ινστιτούτο Οικονομικής Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου της Βόννης. Έχει διδάξει ως καθηγητής για 15 χρόνια και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Έχει διατελέσει Υπουργός και Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής (2009-2015), βουλευτής Αργολίδος (2004-2019) και γενικός γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών (1998-2001).

Διετέλεσε Πρόεδρος του Συμβουλίου Υπουργών Ενέργειας και του Συμβουλίου Υπουργών Περιβάλλοντος της Ευρωπαικής Ένωσης (2014).

Διαθέτει πλούσιο ερευνητικό έργο κι ερευνητικό έργο, με πάνω από 200 επιστημονικές δημοσιεύσεις.

Έχει συγγράψει τα βιβλία: α)Γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών γης – κτηματολογίου (Εκδ. Ζήση, 1993), β)Η πρόκληση της πράσινης ανάπτυξης (Εκδ. Α..Α Λιβάνη, 2009), γ)Ενέργεια και ορυκτός πλούτος - Εθνικοί πυλώνες ανάπτυξης (Εκδ. Α.Α. Λιβάνη, 2012), δ)Μεταρρυθμίσεις και προοδευτικός πατριωτισμός (Εκδ. Παπαζήση, 2016), ε)Πράσινη ανάπτυξη -Η απάντηση στην περιβαλλοντική κρίση (Εκδ. διαΝΕΟσις, 2020), ε) Η ενεργειακή κρίση και η ελληνική οικονομία (επιμ., Εκδ. Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, 2022).

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

«Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές

«Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου

«Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ

Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Γιάννης Μανιάτης
  • ΠΑΣΟΚ
  • ειδήσεις τώρα
  • Νίκος Ανδρουλάκης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr