• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ταυτοποιήθηκε ο «πεινασμένος» διαρρήκτης – Εισέβαλλε στο Δημαρχείο Σαρωνικού και έφαγε τρόφιμα που βρήκεΑνησυχία προκαλεί η άνοδος της στάθμης του Πηνειού - Νησίδα με φερτά υλικά σχηματίστηκε στη γέφυρα«Θετικό βήμα» το νέο δόγμα Τραμπ για τη στρατηγική ασφάλεια, δηλώνει το Κρεμλίνο - Τα δεδομένα για το Ουκρανικό και ο φόβος της Ε.E.
δημοφιλές τώρα: Αυτοκινητιστής έχασε τη δουλειά του επειδή το υπουργείο Μεταφορών ξέμεινε από ταχογράφους
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   05.04.2019 08:07
Γεράσιμος Λιβιτσάνος
Γεράσιμος Λιβιτσάνος

Στα σκαριά µηχανισµός ελέγχου των fake news

Θεσµική υπόσταση δείχνει να αποκτά το ζήτηµα του ελέγχου των fake news, µετά την απόφαση της Επιτροπής Θεσµών και ?ιαφάνειας της Βουλής να κληθεί το Εθνικό Συµβούλιο Ραδιοτηλεόρασης προκειµένου να εκπονήσει έκθεση για το θέµα

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
pixabay
pixabay

Αυτά την ίδια στιγµή που έχει φηµολογηθεί και η νοµοθετική κατοχύρωση µηχανισµού ελέγχου µέσω της ΕΣΗΕΑ.

Την πρόταση στην Επιτροπή Θεσµών και Διαφάνειας κατέθεσε η πρόεδρός της, Τασία Χριστοδουλοπούλου, λέγοντας ότι πρέπει «να καλέσουµε και το ΕΣΡ για να συνταχθεί ειδική έκθεση για τα fake news. ∆εν µπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγµα. Δεν µπορεί να λειτουργεί το κράτος, η ∆ικαιοσύνη, οι Αρχές, οι ελεγκτικοί µηχανισµοί µε βάση τα δηµοσιεύµατα του Τύπου, τα οποία όπως αποδεικνύεται κάθε φορά είναι παντελώς κατασκευασµένα».

Αποκάλεσε µάλιστα τα fake news «δηλητήριο που διακινείται», ενώ τόνισε ότι πρόκειται για παγκόσµιο πρόβληµα, αφού «όλη η ανθρωπότητα ασχολείται µε τα fake news, το πώς προσβάλλουν τη δηµοκρατία, τα δικαιώµατα και το κράτος δικαίου και αν εµείς νοµιµοποιούµεθα µε βάση τα δηµοσιεύµατα του Τύπου να λειτουργούµε, να τα θεωρούµε δεδοµένα και να δροµολογούµε πρωτοβουλίες πολιτικές».

Την πρόταση αποδέχθηκε ο εκπρόσωπος της Ν∆, Γιάννης Τραγάκης, λέγοντας πως «είπατε για το Εθνικό Συµβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ένα αίτηµα. Το δεχόµαστε ευχαρίστως». Νωρίτερα πάντως ο υπουργός Επικρατείας, ∆ηµήτρης Τζανακόπουλος, κατηγόρησε τη βουλευτή της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, για παραδοχή ότι η Ν∆ παράγει fake news, µε αφορµή µια φράση της στη συζήτηση του νοµοσχεδίου για την Επιτροπή Κωδικοποίησης.

Η Σοφία Βούλτεψη είπε απευθυνόµενη στην κυβέρνηση ότι «κατηγορείτε τους άλλους για fake news, γιατί προφανώς θέλετε να έχετε την αποκλειστικότητα στα fake news και δεν θέλετε να κάνουν άλλοι fake news. Ξέρετε έτσι γίνεται αυτό. Οταν αρχίζουµε µε fake news, συνεχίζουν όλοι µε fake news». Σηµειώνουµε ότι, σύµφωνα µε πληροφορίες, το θέµα της θεσµοθέτησης µίας Αρχής ελέγχου των fake news έχει συζητηθεί στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, µε τη διαµόρφωση δοµών, ώστε η ΕΣΗΕΑ να έχει την εποπτεία του. Η διακίνηση fake news θα µπορούσε να επιφέρει και τη διαγραφή από το µητρώο των online media, άρα και τον αποκλεισµό από την κρατική διαφήµιση.

Διαβάστε ακόμη

«Βόμβες» Τραμπ Τζούνιορ για Ουκρανία: Είναι πιο διεφθαρμένη από τη Ρωσία - Η στήριξη των ΗΠΑ ενδέχεται να σταματήσει

«Πατούν γκάζι» οι αγρότες: Δεν ικανοποιούνται από τις εξαγγελίες - Νέες κινητοποιήσεις σε Έβρο, Γιάννενα, Αθηνών - Λαμίας και Κρήτη

Πόσο ακριβότερο είναι φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Εκτοξεύονται οι τιμές σε κρέας και γλυκά

Formula 1: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Λάντο Νόρις!

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • fake news
  • Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας
  • ΕΣΡ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr