• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Τουρκία - Αισθητός σε Ρόδο και ΚαστελόριζοΔακρυγόνα, πέτρες, χημικά στη συγκέντρωση των αγροτών στο αεροδρόμιο ΗρακλείουΤέμπη: Παρέμβαση εισαγγελέα για ανάρτηση με σοβαρές απειλές κατά δικαστικού λειτουργούΔολοφονία τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό: Την ενοχή των δύο κατηγορουμένων ζήτησε η εισαγγελέας
δημοφιλές τώρα: Αυτοκινητιστής έχασε τη δουλειά του επειδή το υπουργείο Μεταφορών ξέμεινε από ταχογράφους
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   08.04.2024 15:36
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Η ελληνοκινεζική συνεργασία στο τραπέζι

Χαρδαλιάς: Διευρύνουμε τη στρατηγική συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με την Κίνα

Με τον πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, Σιάο Τζουντσένγκ, συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο
ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με τον πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα Σιάο Τζουντσένγκ, συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 08.04.2024 14:05
Κασσελάκης από Σητεία: «Δεν είναι δυνατόν να βασιζόμαστε στο φιλότιμο για εφημερίες»

Η ελληνοκινεζική συνεργασία στο τραπέζι

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενίσχυση της ελληνοκινεζικής συνεργασίας σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, με έμφαση τους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, των νέων τεχνολογιών και της ψηφιοποίησης, της εκπαίδευσης, του πρωτογενούς τομέα και της πράσινης μετάβασης.

Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε τους διαχρονικά ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν τους δύο λαούς και αναφέρθηκε στη δυναμική της Περιφέρειας Αττικής. «Η Περιφέρεια Αττικής είναι η μεγαλύτερη της χώρας και η μοναδική στην Ευρώπη που συγκεντρώνει το 48% του ΑΕΠ της χώρας, το 43% του πληθυσμού, το 42% των θέσεων εργασίας», υπογράμμισε. Και πρόσθεσε: «Η ισχυρή διασύνδεση του ελληνικού και του κινεζικού πολιτισμού και της Ιστορίας είναι γνωστή. Όπως είναι γνωστός και ο αμοιβαίος σεβασμός που υπάρχει ανάμεσα στους λαούς μας. Ο ελληνικός και ο κινεζικός πολιτισμός αποτελούν δύο από τους αρχαιότερους παγκοσμίως. Με την Κίνα έχουμε οικοδομήσει τα τελευταία χρόνια μία ισχυρή, αμοιβαία επωφελή σχέση. Βούλησή μας είναι η περαιτέρω ενδυνάμωση της σχέσης αυτής σε όλα τα επίπεδα».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ανέδειξε τη στενή συνεργασία που υπάρχει μέσω των 11 αδελφοποιήσεων με συγκεκριμένες Περιφέρειες της Κίνας και έκανε ευρεία αναφορά στην έναρξη των απευθείας αεροπορικών πτήσεων που συνδέουν πλέον την Αθήνα με τη Σαγκάη, τρεις φορές την εβδομάδα (κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο). Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο στις σχέσεις των δύο χωρών. Μαζί με τις απευθείας πτήσεις που συνδέουν την Αθήνα με το Πεκίνο πέντε φορές την εβδομάδα, μία νέα σελίδα ανοίγεται για τη φιλία και την κατανόηση των λαών μας. Ενισχύουμε το πνεύμα συνεργασίας και συναντίληψης μεταξύ των χωρών μας και, φυσικά, δίνουμε νέα ώθηση στο τουριστικό μας προϊόν. Ο πολιτισμός και ο τουρισμός βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας μας. Επενδύουμε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής μας και ανασχεδιάζουμε το τουριστικό μας brand. Να είστε σίγουροι ότι, το επόμενο διάστημα, θα σας εκπλήξουμε ευχάριστα».

Από την πλευρά του, ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα επανέλαβε τη βούληση της χώρας του για περαιτέρω εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας και υπογράμμισε ότι θα συμβάλλει στην περαιτέρω διεύρυνση των αδελφοποιήσεων. Ο κ. Σιάο Τζουντσένγκ τόνισε το ενδιαφέρον που υπάρχει για νέες επενδύσεις στους κλάδους των υποδομών, των νέων τεχνολογιών, των λιμένων και της ενεργειακής μετάβασης. Προσκάλεσε, επίσης, τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, να επισκεφθεί την Κίνα το φθινόπωρο, προκειμένου να συμμετάσχει στο ειδικό Συνέδριο Περιφερειαρχών με αντικείμενο την πράσινη ανάπτυξη και τον αγροδιατροφικό τομέα.

Για την καλύτερη συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα συμφωνήθηκε η συγκρότηση πενταμελούς ομάδας εργασίας, με στόχο τη δρομολόγηση και διασύνδεση ενός κοινού προγράμματος δράσεων και παρεμβάσεων.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Μήνυμα Μητσοτάκη σε αγρότες: «Η πόρτα μας είναι πάντα ανοικτή αλλά καλό είναι ο διάλογος να γίνει με τους δρόμους ανοιχτούς»

Σάμος: Φρικτός θάνατος 12χρονου παιδιού από προπέλα σκάφους σε ναυάγιο μεταναστών

Στο αγροτικό μπλόκο των Πράσινων Φαναριών ο δρόμος είναι κλειστός από... κλούβες τον ΜΑΤ

Σάλος με Ρωσίδα influencer που έβαλε τον γιο της σε σακούλα συμπίεσης ρούχων και ρούφηξε τον αέρα - Τρομακτικό βίντεο

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Περιφέρεια Αττικής
  • Κίνα
  • Νίκος Χαρδαλιάς
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr