• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Πανστρατιά» στα μπλόκα των αγροτών: Προς νέα κλιμάκωση μετά τη συνάντηση με Χατζηδάκη-Τσιάρα«Χειρόφρενο» εν μέσω γιορτών; Κλιμάκωση από τους οδηγούς φορτηγών - Τα αιτήματα και η τελική προειδοποίησηΠαραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την Ελλάδα: «Κόκκινη κάρτα» στις διαδικασίες αεροναυτιλίαςΔότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο: 18 παιδιά σε 11 οικογένειες στην Ελλάδα - Το ένα νοσεί
δημοφιλές τώρα: Όπου φύγει φύγει οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ: Αδειάζουν τα νοσοκομεία - «Έχουμε εξοπλισμό, δεν έχουμε...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   17.04.2024 12:00
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Γιατί ακύρωση της συνάντησής του με το American Israeli Public Affairs Committee📌 Δε νοείται Ελληνο-Τουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Κασσελάκης: Μπαράζ επαφών στις ΗΠΑ - Τα μηνύματα για Μέση Ανατολή και Κυπριακό

«Η κλιμάκωση δεν είναι λύση, η κλιμάκωση φέρνει κλιμάκωση και αιματοκύλισμα»

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο  
Στέφανος Κασσελάκης/twitter
Στέφανος Κασσελάκης/twitter

Τον βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος, Ρο Κάνα και τη 1η Βοηθό ΥΦΥΠΕΞ για Ευρωπαϊκά και Ευρασιατικά ζητήματα, Πρέσβειρα Γιούρι Κιμ συνάντησε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης στις ΗΠΑ και μίλησαν γοα τα ελληνοτουρκικά, τις εξελιξεις στη Μέση Ανατολή, το μεταναστευτικό και το Κυπριακό.

«Η συνεργασία βρίσκεται σε ένα πολύ καλό σημείο χάρη στη διαδικασία που άρχισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πριν οκτώ χρόνια. Είναι μια σχέση που πρέπει να καλλιεργηθεί στη βάση των κοινών αξιών που έχουμε οι Η.Π.Α. και η Ελλάδα, των αξιών της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και της ειρήνης», επεσήμανε ο Στέφανος Κασσελάκης μετά τη συνάντηση και τόνισε:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 17.04.2024 11:12 
Βαρουφάκης: «Είναι το τέλος της γερμανικής δημοκρατίας - Ο Σόιμπλε έλεγε το ευρώ "μάρκο μας"»
Πολιτική | 17.04.2024 07:14
Τσίπρας στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Δεν οικοδομείται ειρήνη με αφηρημένες δεσμεύσεις ούτε μονόπλευρες «λύσεις»

«Ήμουνα ξεκάθαρος με την κ. Kim και γενικότερα με τους βουλευτές τους οποίους συνάντησα νωρίτερα στο Κογκρέσο ότι η Ελλάδα πρέπει να εργαστεί για ειρήνευση στη Μέση Ανατολή. Ζητάμε άμεση κατάπαυση του πυρός. Για να παύσει το αιματοκύλισμα στη Γάζα και να μπορέσει ο απλός κόσμος που ξυπνά κάθε μέρα με το άγχος της επιβίωσης να μπορεί να αισθανθεί ότι υπάρχει μια διαδικασία για μόνιμη λύση στη βάση των συνόρων του ΟΗΕ το 1967. Η κλιμάκωση δεν είναι λύση, η κλιμάκωση φέρνει κλιμάκωση και αιματοκύλισμα. Άρα ήμουνα πολύ ξεκάθαρος για τη θέση μας για τη Μέση Ανατολή». 

«Από εκεί και πέρα στη συνάντηση μας ανέπτυξα τη δική μου πρόταση για την Ελλάδα, πρόταση για μια προοδευτική χώρα που διαχειρίζεται τις προκλήσεις με ανθρωποκεντρικό πρόσημο. Μέσα σε αυτές τις προκλήσεις συμπεριλαμβάνεται προφανώς και το θέμα του προσφυγικού, όπου συνεχίζουμε να διεκδικούμε υποχρεωτική αλληλεγγύη από την Ευρώπη. Δε μπορεί η Ελλάδα να μετατραπεί από χώρα υποδοχής σε χώρα μόνιμης παραμονής μεταναστών για ένα τίμημα που προσφέρει η Ευρώπη κατά κεφαλήν, όπως προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής ηγεσίας», συνέχισε. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες. «Πολλά από τα ζητήματα όπως είναι τα ζητήματα κόστους διαβίωσης, καθημερινότητας, στέγασης, είναι κοινά μεταξύ των αστικών κέντρων στην Αμερική, στην Ελλάδα. Υπάρχουν λύσεις που έχουν εφαρμοστεί και στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη και που μπορούν να συμπτυχθούν, με την κατάλληλη κυβερνητική παρέμβαση, σε ένα αποτελεσματικό προοδευτικό πλάνο. Πλάνο το οποίο να μπορεί να αντιπαρατεθεί στην άνοδο της ακροδεξιάς που και οι ΗΠΑ βιώνουν αυτή τη στιγμή και σίγουρα η Ευρώπη βλέπει να συντελείται με φόντο τις ευρωεκλογές».

«Είναι σημαντικό να έχει επαφή το Δημοκρατικό Κόμμα στην Αμερική, και σίγουρα το προοδευτικό κομμάτι του, με το μεγαλύτερο κόμμα της αριστεράς στην Ευρώπη, τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα προοδευτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης που να μπορεί να αντιταχθεί στην άνοδο της ακροδεξιάς», υπογράμμισε. 

Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά δήλωσε ότι «είμαστε 100% υπέρ του θετικού διαλόγου με την Τουρκία, τον οποίο διάλογο υπενθυμίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τον άρχισε το 2016». 

Γιατί ακύρωση της συνάντησής του με το American Israeli Public Affairs Committee

Σχετικά με την αποστολή στρατιωτικών εξοπλισμών σε επιχειρήσεις εκτός Ελλάδας υπενθύμισε ότι «χώρα μας έχει δημοσιονομικούς περιορισμούς και ο τρόπος με τον οποίο συνεισφέρει στις ευρύτερες γεωπολιτικές ανάγκες, εκτός των συνόρων μας, πρέπει να είναι προσαρμοσμένος στις δυνατότητες μας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εξήγησα ότι δεν είμαι υπέρ της αποστολής αμυντικού εξοπλισμού σε τρίτες χώρες αλλά υπέρ της παροχής όποιας άλλης ανθρωπιστικής και υποστηρικτικής βοήθειας μπορούμε να προσφέρουμε».

Εξηγώντας γιατί ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον διευθυντή του American Israeli Public Affairs Committee (AIPAC) ο Στέφανος Κασσελακης, δήλωσε «από την στιγμή που φάνηκε ότι, παρά τις ενστάσεις και τις παροτρύνσεις και της κυβέρνησης εδώ στην Ουάσιγκτον και πολλών κυβερνήσεων στην Ευρώπη, το Ισραήλ δεν έχει την διάθεση να αποκλιμακώσει την κατάσταση και αντ’ αυτού να προμηνύει ότι θα αντιδράσει και θα έχουμε περαιτέρω κλιμάκωση, προφανώς είναι στοιχείο που και εγώ το συλλογίστηκα στον χρονισμό της συνάντησης αυτής. Δεν είναι μια συνάντηση που θα έδινε το σωστό μήνυμα αυτή τη στιγμή.

 Δε νοείται Ελληνο-Τουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

«Το Κυπριακό για εμάς είναι στο επίκεντρο και των Ελληνο-Τουρκικών σχέσεων και των Ευρω-Τουρκικών σχέσεων. Δε νοείται Ελληνο-Τουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό στην βάση της ατζέντας. Παρότρυνα την γραμματεία εδώ στο Υπουργείο να στηρίξει τις προσπάθειες του ΟΗΕ για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις στη βάση του Κραν Μοντανά το 2017. Η πρόοδος στο θέμα αυτό είναι σημαντική όχι μόνο για τις Ελληνο-Τουρκικές ή της Ευρω-Τουρκικές σχέσεις αλλά και για τις ίδιες τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ. Πολύ απλά δε μπορούμε να συζητάμε για διεύρυνση της συνεργασίας αν δεν υπάρχει έμπρακτη στήριξη στην επίλυση του Κυπριακού», κατέληξε. 

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

«Πανστρατιά» στα μπλόκα των αγροτών: Προς νέα κλιμάκωση μετά τη συνάντηση με Χατζηδάκη-Τσιάρα

Παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την Ελλάδα: «Κόκκινη κάρτα» στις διαδικασίες αεροναυτιλίας

Δότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο: 18 παιδιά σε 11 οικογένειες στην Ελλάδα - Το ένα νοσεί

Το ΝΑΤΟ πάει Ροβανιέμι: Χριστούγεννα δίπλα σε στρατιώτες κάνουν οι τουρίστες στο χωριό του Άι Βασίλη

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ΗΠΑ
  • Λωρίδα της Γάζας
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • ειδήσεις τώρα
  • Μέση Ανατολή
  • ελληνοτουρκικά
  • Στέφανος Κασσελάκης
  • Κυπριακό
  • ελληνοτουρκικές σχέσεις
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr