• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Μπλόκα στη μισή Ελλάδα: Πάνω από 6.000 τρακτέρ στους δρόμους και έντονη πίεση στην κυβέρνησηΟ ΕΦΕΤ ανακαλεί σοκολάτες Kinder από ράφια σούπερ μάρκετ - Η αιτίαΜάνδρα: Απεγκλωβισμοί 17 ανθρώπων, πλημμυρισμένα υπόγεια και υλικές ζημιές - Γιατί «βουλιάζει» η περιοχήΠαράνομες συνταγογραφήσεις με κέρδη πάνω από 100.000 ευρώ: Τρεις συλλήψεις - Η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ
δημοφιλές τώρα: Θρίλερ στην Ηλεία: Αυτοκίνητο εντοπίστηκε σε χαντάκι - Άφαντος ο οδηγός
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   19.04.2024 15:05
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης📌 Αποτυχία του κράτους

Επίσκεψη Ανδρουλάκη σε ειδικό σχολείο που κλείνει: Αποτυχία του κράτους

«Τα προβλήματα της ειδικής αγωγής μπορούμε να τα συναντήσουμε σε όλη την Ελλάδα»

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο  
Ανδρουλάκης/Eurokinissi
Ανδρουλάκης/Eurokinissi

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι το 2ο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 19.04.2024 13:33
Κασσελάκης για ομοφοβικό σχόλιο Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν χαραμίζει ούτε μία έδρα για το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια

Ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης

Τα προβλήματα της ειδικής αγωγής μπορούμε να τα συναντήσουμε σε όλη την Ελλάδα. Η χώρα μας είναι πολύ πίσω σ ένα θέμα που αφορά χιλιάδες ελληνόπουλα επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Έχει χρέος η κυβέρνηση να αξιοποιήσει σωστά τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης για να φτάσουμε σε ένα επίπεδο υπηρεσιών για τα παιδιά αυτά και κατά τη διάρκεια των σχολικών χρόνων και στη μετέπειτα ζωή τους, στα επίπεδα άλλων ευρωπαϊκών κρατών, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: Από την πλευρά μας, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, γιατί είναι προτεραιότητά μας, τα παιδιά αυτά που έχουν ανάγκη το κοινωνικό κράτος, έχουνε ανάγκη όλους εμάς δίπλα τους, να τους προσφέρουμε μία καλύτερη ζωή και για το μέλλον τους και για τις οικογένειές τους.

Το ζήτημα της ειδικής αγωγής δεν είναι ένα θέμα μόνο ευαισθησίας είναι πάνω από όλα ένα ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης συνέχισε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: Ήρθαμε σήμερα εδώ στην Πυλαία διότι αναστέλλεται η λειτουργία του 2ου ειδικού σχολείου και νηπιαγωγείου, διότι κρίθηκαν ακατάλληλες οι υποδομές. Ενδιαμέσως της σχολικής περιόδου τα παιδιά μας μπαίνουν σε μια πολύ μεγάλη περιπέτεια, ανατρέποντας το σχολικό τους πρόγραμμα, βάζοντας σε δυσκολία και την οικογένειά τους και τα ίδια. Ο κ. Ανδρουλάκης περιηγήθηκε στο εσωτερικό του σχολείου και μίλησε με μαθητές και γονείς.

Αποτυχία του κράτους

''Τα λόγια σας εικονοποιούν την αποτυχία του κράτους μας, για την οποία είμαστε όλοι υπεύθυνοι, παραπάνω βεβαίως η κυβέρνηση, αλλά είμαστε όλοι υπεύθυνοι" είπε ο κ. Ανδρουλάκης, απευθυνόμενος σε μαθητές και πρόσθεσε:

Δεσμεύομαι, ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε - και εγώ και ο Γιάννης (Βαρδακαστάνης) που έχει υπηρετήσει το αναπηρικό κίνημα, πάρα πολλά χρόνια με πρωτοβουλίες- να κάνουμε ό,τι μπορούμε να έχετε το Σεπτέμβρη αυτό που χρειάζεται. Εάν δεν το έχετε, θα φωνάξουμε ακόμη πιο δυνατά για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, γιατί για αυτό μας φώναξαν εδώ οι γονείς σας και οι καθηγητές σας. Μας δίνεται μαθήματα ζωής σήμερα» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρος ΕΣΑΜΕΑ Γιάννης Βαρδακαστάνης υπογράμμισε ότι η εκπαίδευση των ΑΜΕΑ στη χώρα μας "πρέπει να πάψει να είναι διαδικαστική" και να αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο.

Το σχολείο συνεχίζει να λειτουργεί δεν αναστέλλει τη λειτουργία του μέχρι τέλος της χρονιάς τόνισε ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης Ιωάννης Κόπτσης. Σημείωσε, ότι έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες, από το Υπουργείο Εσωτερικών και Παιδείας, ώστε σε ένα οικόπεδο, είκοσι στρεμμάτων, το οποίο παραχωρεί ο δήμος Θέρμης, να χτιστεί ένα μεγάλο σύγχρονο διδακτήριο, στο οποίο θα στεγαστούν τρία ειδικά σχολεία, ενώ από τη νέα σχολική χρονιά θα μισθωθεί με διαγωνισμό κτίριο για τη μεταφορά των παιδιών, ώστε από το Σεπτέμβριο να μην μείνουν χωρίς σχολική στέγη. Ο κ. Κόπτσης σημείωσε ότι ότι γίνονται προσπάθειες, αναφέροντας τις επτάμιση χιλιάδες προσλήψεις φέτος στην ειδική αγωγή, το διπλασιασμό των παράλληλων στηρίξεων, κ.α.

Υπάρχουν κάποιες εξελίξεις, χάρη στον αγώνα των γονέων" είπε ο εκπρόσωπος του συλλόγου γονέων των μαθητών του 2ου ΕΕΕΕΚ, Ιωάννης Μπαρπούτας, ευχαριστώντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την επίσκεψη και για το ενδιαφέρον του. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για τη λύση που δρομολογείται και πρόσθεσε: Περιμένουμε να μας πουν και είμαστε συνεχώς στον αγώνα δεν πω και τα σταματήσουμε μέχρι να μπούμε σε καινούργιο σχολείο.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Αυτά είναι τα πρόσωπα που αναζήτησαν περισσότερο οι Έλληνες στη Google - «Πρωτιά» για την Klavdia

Είναι επίσημο: Η Netflix εξαγοράζει την Warner Bros για αστρονομικό ποσό

Παράνομες συνταγογραφήσεις με κέρδη πάνω από 100.000 ευρώ: Τρεις συλλήψεις - Η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ

Έφηβος εξομολογείται πώς κατέληξε σε ηλικία 13 ετών να κάνει 11 γραμμαρία κεταμίνης την ημέρα

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ΠΑΣΟΚ
  • σχολεία
  • ειδικό σχολείο
  • Νίκος Ανδρουλάκης
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr