Συναγερμός στο «Ελ. Βενιζέλος»: Καθηλωμένα τα αεροπλάνα
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Η στιγμή που πύραυλος χτυπά το νοσοκομείο Soroka στο Ισραήλ - «Θα εκδικηθούμε», λέει ο ΝετανιάχουΠανελλήνιες 2025: Αυτά είναι τα θέματα που έπεσαν στο Ελεύθερο ΣχέδιοΠετρολούκας Χαλκιάς: Επιστρέφει για πάντα στη γενέθλια γη, το Πωγώνι
δημοφιλές τώρα: Συναγερμός στο «Ελ. Βενιζέλος»: Καθηλωμένα τα αεροπλάνα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   29.05.2024 07:15
Κατερίνα Κοκκαλιάρη
Κατερίνα Κοκκαλιάρη

Πολιτικό ρεπορτάζ

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Ποιοι θα συμμετάσχουν στις συνομιλίες

Οικονομία και περιφερειακές εξελίξεις στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Εμίρη του Κατάρ

Η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε μια σειρά από τομείς θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο  
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Εμίρη του Κατάρ/ Εurokinissi
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Εμίρη του Κατάρ/ Εurokinissi

Η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε μια σειρά από τομείς θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με τον Εμίρη του Κατάρ, Σεϊχη Tamim bin Hamad Al Thani. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές έμφαση θα δοθεί στην οικονομία, τις επενδύσεις, την ενέργεια, τον τουρισμό και την άμυνα.

Να σημειωθεί εδώ πως πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα του Εμίρη του Κατάρ. Η επίσκεψη αυτή έρχεται μετά το ταξίδι του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο τέλος Φεβρουαρίου στην Ντόχα, όπου η πλευρά του Κατάρ είχε εκφράσει τη βούληση για ενίσχυση της συνεργασίας με την Ελλάδα στο οικονομικό και επενδυτικό πεδίο.

Στη σημερινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να συζητηθούν οι σχέσεις Ε.Ε-Κατάρ, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις. Όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Εμίρη του Κατάρ πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή, καθώς συνεχίζεται η ανθρωπιστική τραγωδία στη Γάζα.

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν πως το Κατάρ είναι σημαντική χώρα της περιοχής που έχει αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων από τη Χαμάς. Το ρόλο αυτό αναγνώρισε ο Πρωθυπουργός κατά την τελευταία συνάντηση που είχε με τον Εμίρη του Κατάρ στην Ντόχα, τασσόμενος σε κάθε ευκαιρία υπέρ κάθε πρωτοβουλίας αποκλιμάκωσης και προστασίας των αμάχων.

Ποιοι θα συμμετάσχουν στις συνομιλίες

Ο Εμίρης του Κατάρ θα συνοδεύεται κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα από τον επικεφαλής του γραφείου του και από τους υπουργούς Μεταφορών, Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Πολιτισμού, τον υφυπουργό Εξωτερικών, τον Διευθυντή Σπουδών και Έρευνας και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Αρχής Επενδύσεων του Κατάρ (Qatar Investment Authority), ενός από τους μεγαλύτερους κρατικούς επενδυτικούς φορείς στον κόσμο.

Aπό την ελληνική πλευρά στις διευρυμένες συνομιλίες θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτης, Άμυνας Ν.Δένδιας, Ενέργειας Θ. Σκυλακάκης, Πολιτισμού Λ. Μενδώνη, Ναυτιλίας κΧ. Στυλιανίδης και ο υφυπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα την οικονομική εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Η ομιλία του Κ. Αχ. Καραμανλή για τα Τέμπη που έγραψε το Μαξίμου, η επίθεση του Μητσοτάκη στους συγγενείς των θυμάτων και η ατάκα του Βελόπουλου που χαροποίησε το Μαξίμου

Παραπομπή Καραμανλή σε Προανακριτική Επιτροπή με 154 «ναι»

Γιατί αυξάνεται η ανησυχία στην κυβέρνηση για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή- Για ποια θέματα έχει σημάνει «συναγερμός»

Bloomberg: Εντός ημερών η επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν - To ζυγίζει ο Τραμπ ενώ συνεχίζονται οι εκατέρωθεν επιθέσεις Ιράν - Ισραήλ

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Κατάρ
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • Μέγαρο Μαξίμου
  • εμίρης
  • ειδήσεις τώρα
  • Ντόχα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr