• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Πόσο ακριβότερο είναι φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Εκτοξεύονται οι τιμές σε κρέας και γλυκάFormula 1: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Λάντο Νόρις!«Μείναμε έκπληκτοι από την ποικιλία και την ομορφιά»: Τα υδροθερμικά μυστικά που κρύβει ο βυθός της Μήλου«Πατούν γκάζι» οι αγρότες: Δεν ικανοποιούνται από τις εξαγγελίες - Νέες κινητοποιήσεις σε Έβρο, Γιάννενα, Αθηνών - Λαμίας και Κρήτη«Βόμβες» Τραμπ Τζούνιορ για Ουκρανία: Είναι πιο διεφθαρμένη από τη Ρωσία - Η στήριξη των ΗΠΑ ενδέχεται να σταματήσει
δημοφιλές τώρα: Αυτοκινητιστής έχασε τη δουλειά του επειδή το υπουργείο Μεταφορών ξέμεινε από ταχογράφους
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   20.06.2024 06:15
Νίκος Σβέρκος
Νίκος Σβέρκος

Πολιτικό ρεπορτάζ

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Πώς απομακρύνθηκε ο Θεοχαρόπουλος📌 «Διαρροές» για Γιώργο Τσίπρα📌 Ασυνήθιστα σοβαρές μομφές

ΣΥΡΙΖΑ: Οι απομακρύνσεις Θεοχαρόπουλου και Τσίπρα δείχνουν πως επίκεινται άγριες αντιπαραθέσεις

Τα δυο περιστατικά προκαλούν συζητήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο
Video capture
Video capture

Η λύση των εργασιακών σχέσεων του Θανάση Θεοχαρόπουλου και του Γιώργου Τσίπρα με τον ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί κακό κλίμα στην Κουμουνδούρου, λίγες ημέρες μετά τις ευρωεκλογές και λίγους μήνες πριν το διαφαινόμενο εσωκομματικό «ξεκαθάρισμα» του φθινοπώρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 19.06.2024 18:39
Κασσελάκης: «Να καταδικαστεί ο Μεσαίωνας που εκφράζουν οι Κούγιες» - Το κάλεσμα σε δικηγόρους

Μπορεί στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μιλούν για διαφορετικές περιπτώσεις και για σύμπτωση, ωστόσο τα δυο περιστατικά προκαλούν συζητήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ και προδιαθέτουν για άγριες συγκρούσεις τις επόμενες εβδομάδες.

Πώς απομακρύνθηκε ο Θεοχαρόπουλος

Και στις δυο περιπτώσεις πρόκειται για στελέχη που σε διαφορετικούς τόνους είχαν ασκήσει κριτική για πτυχές της πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο μεν Θανάσης Θεοχαρόπουλος, που τον περασμένο Σεπτέμβριο έμαθε από τα μέσα ενημέρωσης ότι απομακρύνεται από διευθυντής της Κ.Ο. μετά την εκλογή Κασσελάκη, άκουσε προ ημερών την βουλεύτρια Γιώτα Πούλου να του λέει τηλεφωνικά πως υπάρχει «εντολή Κασσελάκη» για λύση της σχέσης του που διατηρούσε ως επιστημονικός συνεργάτης με την συγκεκριμένη.

Ο ίδιος ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, που πρωτοστάτησε σε εσωκομματικές κινήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρεί πως η απομάκρυνσή του σχετίζεται με το γεγονός ότι προτίθεται μαζί με τον Γιάννη Ραγκούση να ζητήσουν εσωκομματικό δημοψήφισμα προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει στις διεργασίες συνεργασίες στην Κεντροαριστερά.

Το θέμα της απομάκρυνσής του πήρε δημόσιες διαστάσεις μετά από δήλωση του Θανάση Θεοχαρόπουλου, ενώ κομματικές πηγές έλεγαν σε δημοσιογράφους ότι το συγκεκριμένο στέλεχος «δεν παρήγαγε κανένα έργο εδώ και μήνες». Πληροφορίες αναφέρουν ότι η βουλεύτρια ζητούσε για καιρό την αντικατάσταση του Θανάση Θεοχαρόπουλου με άλλο πρόσωπο που θα συνδράμει στις κοινοβουλευτικές της δραστηριότητες.

«Διαρροές» για Γιώργο Τσίπρα

Ο Γιώργος Τσίπρας, από την άλλη, που διαδέχτηκε τον Θανάση Θεοχαρόπουλο στην διεύθυνση της Κ.Ο., αντικαταστάθηκε με τη σειρά του από τον Θάνο Μωραϊτη μετά τον πρόσφατο εσωκομματικό «ανασχηματισμό» του περασμένου Μαρτίου. Ο ίδιος συνέδεσε την λήξη της εργασιακής του σχέσης με τον ΣΥΡΙΖΑ με τα όσα είπε σε συνέντευξή του για τις συνεργασίες, ενώ παλαιότερα είχε μιλήσει θετικά και για το ενδεχόμενο επανενεργοποίησης του Αλέξη Τσίπρα.

Κομματικές πηγές απάντησαν στη δήλωση του Γιώργου Τσίπρα σε έντονο ύφος, λέγοντας πως τα όσα υποστηρίζει είναι προσχηματικά, ενώ επισήμαιναν πως το συγκεκριμένο στέλεχος παρέμεινε έμμισθος παραπάνω διάστημα από αυτό που είχε συμφωνηθεί μαζί του.

Οι «διαρροές» της Κουμουνδούρου δείχνουν πάντως ότι οι σχέσεις του Γιώργου Τσίπρα με το περιβάλλον Κασσελάκη έχουν διαρραγεί οριστικά. Είχε υπάρξει άλλωστε το πρώτο «ράγισμα» όταν στο πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το συγκεκριμένο στέλεχος πρωταγωνίστησε μαζί με τον Νίκο Παππά και τον Σωκράτη Φάμελλο στην προσπάθεια να μην υπάρξει νέα διαδικασία εκλογής προέδρου.

Ασυνήθιστα σοβαρές μομφές

Σε όλα τα κόμματα, είναι σύνηθες κορυφαία στελέχη να απασχολούνται τυπικά ή ουσιαστικά με θέσεις επιστημονικών συνεργατών. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι στον ΣΥΡΙΖΑ οι βουλευτές διαθέτουν θέσεις επιστημονικών συνεργατών στο κόμμα τους κεντρικά, ώστε να αυξάνεται ουσιαστικά ο αριθμός των επαγγελματικών στελεχών τους. Εδώ και μήνες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης γίνεται δέκτης παραπόνων από βουλευτές με τους οποίους διατηρεί καλές σχέσεις, για να αδειάσουν θέσεις συμβούλων που καταλαμβάνονται από κορυφαία στελέχη, ενώ οι πιέσεις έχουν αυξηθεί μετά την

Κάθε άλλο παρά σύνηθες είναι, όμως, κομματικές πηγές να αποδίδουν σοβαρές μομφές προσωπικού χαρακτήρα σε στελέχη τους, και ιδιαίτερα σε πρόσωπα που -περισσότερο ή λιγότερο- στέκονται κριτικά στην ηγεσία τους. Μομφές περί της εργατικότητας ενός στελέχους ή περί χαριστικής μισθοδοσίας του για μήνες, προκαλούν κακό κλίμα και συζητήσεις.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι πως δείχνουν πως το επόμενο διάστημα, όσο πλησιάζει το καταστατικό συνέδριο του φθινοπώρου, τέτοιου είδους κατηγορίες μπορεί να πυκνώσουν, με στόχο να καλλιεργηθεί η εντύπωση πως ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει να σπάσει το «απόστημα» της κομματικής γραφειοκρατίας.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

«Βόμβες» Τραμπ Τζούνιορ για Ουκρανία: Είναι πιο διεφθαρμένη από τη Ρωσία - Η στήριξη των ΗΠΑ ενδέχεται να σταματήσει

«Πατούν γκάζι» οι αγρότες: Δεν ικανοποιούνται από τις εξαγγελίες - Νέες κινητοποιήσεις σε Έβρο, Γιάννενα, Αθηνών - Λαμίας και Κρήτη

Πόσο ακριβότερο είναι φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Εκτοξεύονται οι τιμές σε κρέας και γλυκά

Formula 1: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Λάντο Νόρις!

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ειδήσεις τώρα
  • Γιώργος Τσίπρας
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • ειδήσεις
  • Γιάννης Ραγκούσης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr