• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Συναγερμός στα Καλύβια για σακούλα με εκρηκτικό μηχανισμό κάτω από αυτοκίνητοΔικηγορικός Σύλλογος Αθηνών: Ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος νέος πρόεδρος - Πήρε 61% στον δεύτερο γύροΤρομακτικό τροχαίο στην Αμφίκλεια: Συγκρούστηκαν δύο νταλίκες και ένα ΙΧΕπιμένουν οι αγρότες της Κρήτης παρά τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση - Κλείνουν ξανά το αεροδρόμιο Ηρακλείου
δημοφιλές τώρα: Καλλιστώ προς κατοίκους Ιπποκρατείου: «Οι λύκοι δεν φεύγουν από την Πάρνηθα» - Μόνη λύση η συνύπαρξη
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   29.07.2024 12:20
Newsroom
Newsroom

Χαρίτσης- Κόκκαλης: Βήματα σύγκλισης με κοινό άρθρο για υπερτουρισμό

Συνεχίζονται οι προσπάθειες συνεννόησεις

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο  
Χαρίτσης και Κόκκαλης (EUROKINISSI)
Χαρίτσης και Κόκκαλης (EUROKINISSI)

Δεν έχουν περάσει ούτε δύο εβδομάδες από τότε που Αλέξης Χαρίτσης και ο Πέτρος Κόκκαλης έκατσαν δίπλα - δίπλα ως συνομιλητές στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Νέα Αριστερά για το  Νέο Λαϊκό Μετώπο στη Γαλλία και χθες οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συνυπέγραψαν κείμενο για τις συνέπειες του υπερτουρισμού. 

Στην εκδήλωση, Χαρίτσης και Κόκκαλης συμφώνησαν ότι μπορεί να υπάρξει κοινός βηματισμός, στη βάση της προγραμματικής σύγκλισης και των πρωτοβουλιών και αυτό φαίνεται να έχουν, ήδη, ξεκινήσει όπως δείχνει η νέα κοινή τους εμφάνιση. 

Στο κοινό άρθρο στην Καθημερινή της Κυριακής για τον υπερτουρισμό, αναφέρονται στις συνέπειες του στις κοινωνίες, στην οικονομία, στο περιβάλλον, στο ίδιο το τουριστικό προιόν και την ανάγκη για ένα βιώσιμο μοντέλο τουρισμού του 21ου αιώνα. 

Σε ένα καλοκαίρι που οι συνέπειες του υπερτουρισμού είναι πιο ορατές από ποτέ, υπενθυμίζεται η πρόσφατη  παρότρυνση των δημοτικών αρχών της Σαντορίνης στους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους γιατί αναμένεται άφιξη χιλιάδων τουριστών από τα κρουαζιερόπλοια, η έντονη λειψυδρία στις Κυκλάδες και σχεδόν σε όλα τα νησιά, η εκτόξευση των ενοικίων στις πόλεις εξαιτίας του airbnb, Νέα Αριστερά και Κόσμος ανοίγουν από κοινού το θέμα που αφορά τους πολίτες σε όλη τη χώρα και άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις, στην Ισπανία, στη Γαλλία κλπ. Όχι μόνο μέσω διαπιστώσεων αλλά και συγκεκριμένων προτάσεων στις οποίες προχωρούν οι Χαρίτσης και Κόκκαλης. Προτάσεις που αφορούν την ανάγκη κρατικής παρέμβασης και ρύθμισης και πολιτικές όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Νέα Αριστερά και Κόσμος δείχνουν στην πράξη ότι μπορεί να υπάρξει συνεννόηση, συνεργασία και μέτωπο της Αριστεράς, των Πράσινων, των προοδευτικών δυνάμεων. Όχι με βάση τα πρόσωπα αλλά το πρόγραμμά και τον στόχο. Είναι δεδομένο ότι οι κοινές πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν. 

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Ξεσηκωμός των αγροτών με νέα μπλόκα και αποκλεισμούς - Ο χάρτης με όλες τις κινητοποιήσεις

Βολές Καραμανλή κατά κυβέρνησης για υποκλοπές και «προσχηματικές» Εξεταστικές - Τι είπε για τη Δημοκρατία

Ηχηρό μήνυμα Σαββίδη για ακαδημίες, έργα ανάπτυξης και την επόμενη μέρα: «Οποιος έχει το DNA του ΠΑΟΚ, δεν μπορεί να χαίρεται με τη δεύτερη θέση»

Παντελής Παντελίδης: Βγήκαν οι αποζημιώσεις για το θανατηφόρο τροχαίο - Τι ποσά θα λάβουν Αρναούτη και Κυριάκου

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • κόσμος
  • Αλέξης Χαρίτσης
  • Πέτρος Κόκκαλης
  • υπερτουρισμός
  • ειδήσεις τώρα
  • Νέα αριστερά
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr