• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Κακοκαιρία Byron: Τι θα γίνει με τον μισθό όσων δεν μπόρεσαν να πάνε στη δουλειά τουςΧάος στους δρόμους της Αττικής λόγω της κακοκαιρίας Byron - Ο χάρτηςΚακοκαιρία Byron: Απίστευτες εικόνες στον Άλιμο - Αυτοκίνητα επέπλεαν σε δρόμους - ποτάμιαΈγκυος εγκλωβίστηκε σε πλημμυρισμένο σπίτι στη Νέα Πέραμο - Ποτάμια οι δρόμοι
δημοφιλές τώρα: Κακοκαιρία Byron: Δραματικές ώρες στη Λακωνία - Γυναίκα ανεβαίνει σε ταράτσα για να δώσει φαγητό...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   03.09.2024 07:44 
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 «Το παρακράτος του Ράμα ελέγχει τη χώρα»📌 «Η ανεξάρτητη δικαιοσύνη στην Αλβανία είναι ανέκδοτο»📌 «Μας έχει χωρισμένος σε καλούς και κακούς Έλληνες»

Μπελέρης στο OPEN: «Ο Ράμα ήθελε να είμαι φυλακή στις εκλογές - Η δικαιοσύνη στην Αλβανία είναι ανέκδοτο»

Ο Φρέντι Μπελέρης αναφέρθηκε στην αποφυλάκισή του και στις επόμενες κινήσεις του

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο

Η αλβανική Δικαιοσύνη έκανε δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης που είχε καταθέσει η πλευρά του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Φρέντι Μπελέρη και από εδώ και στο εξής ο κ. Μπελέρης θα μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά του στο Ευρωκοινοβούλιο, έπειτα από 16 μήνες στην φυλακή.

Μιλώντας στο OPEN και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδας», ο Φρέντι Μπελέρης μίλησε για την ανακούφιση που αισθάνεται αλλά και την πρόθεσή του να απευθυνθεί στις ευρωπαϊκές αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 03.09.2024 07:00
«Καμπανάκι» στην κυβέρνηση από τα δημοσκοπικά ευρήματα: Στόχος η επανεκκίνηση μέσω ΔΕΘ

«Έξι εβδομάδες είχαν μείνει για την ολοκλήρωση της ποινής. Είχαν γίνει μεθοδεύσεις όλο τον Ιούλιο για να μην βγω για τις εκλογές. Ευτυχώς ο πρόεδρος της έδρας είχε άλλη άποψη από την εισαγγελέα και έλαβε τέλος η περιπέτεια μου, που κράτησε 16 μήνες» τόνισε αρχικά ο ευρωβουλευτής.

«Το παρακράτος του Ράμα ελέγχει τη χώρα»

Στο ερώτημα για ο αν περίμενε η κυβέρνηση Ράμα να τον αφήσει ελεύθερο ο Φρέντι Μπελέρης ανέφερε: «Είναι ξεκάθαρο ότι στόχος του ήταν να μην είμαι έξω στις εκλογές. Ήθελε με την πίεση του παρακράτους να πάρει τις εκλογές στην Χειμάρρα. Δυστυχώς ο κ. Ράμα βρίσκει και τα κάνει. Ελέγχει τη δικαιοσύνη. Δεν υπάρχει στην Αλβανία η διάκριση των εξουσιών. Ο Ράμα είναι το χαϊδεμένο παιδί της Δύση. Έχει τον αρχηγό της αντιπολίτευσης προφυλακισμένο, σε κατ’ οίκον περιορισμό χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες».

«Η ανεξάρτητη δικαιοσύνη στην Αλβανία είναι ανέκδοτο»

Μιλώντας στο OPEN o Φρέντι Μπελέρης υπογραμμίζει παράλληλα: «Η Δικαιοσύνη είναι η συνέχεια της πολιτικής εξουσίας. Η ανεξάρτητη δικαιοσύνη στην Αλβανία είναι ανέκδοτο. Εγώ ήξερα την απόφαση του δικαστηρίου από πριν γιατί ήξερα την πολιτική απόφαση του Ράμα να με αφήσουν να βγω. Προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσει. Τώρα μας καλεί σε συνεργασία για να δείξουν ότι δεν έχουν κάτι με την ελληνική μειονότητα». Και προσθέτει: «Μετά την απόφαση για τους όρους κράτησης από το Ανώτατο Δικαστήριο ήμουν σίγουρος ότι μέχρι να πετύχει το σκοπό του δεν θα βγω. Δεν ήθελε να αναλάβω τα καθήκοντά μου ως Δήμαρχος. Κατέβηκα ως υποψήφιος ευρωβουλευτής αφού κατάλαβα πως δεν θα με αφήσει να ορκιστώ δήμαρχος. Ήταν η μόνη λύση για να βγω και ελεύθερος να μπορώ να αγωνίζομαι για όσα θα έκανα ως δήμαρχος».

«Μας έχει χωρισμένος σε καλούς και κακούς Έλληνες»

Στη συνέχεια εξαπέλυσε τα πυρά του στον Έντι Ράμα τονίζοντας: «Ο Ράμα είναι σφιχταγκαλιασμένος με το Ερντογάν. Για να μας διασπάσει μας έχει ξεχωρίσει σε καλούς Έλληνες και κακούς. Στους καλούς βάζει τους υποτακτικούς, που είναι κοντά στο κόμμα του. Κάνει τα πάντα για να μπορέσει να κρατά ισορροπίες και να κλείνει το στόμα στην Αθήνα. Η ελληνική πολιτεία όμως κατάλαβε τη σκευωρία».

Παράλληλα μίλησε για τις επόμενες κινήσεις του, εξηγώντας πως θα δώσει συνέχεια στον δικαστικό του αγώνα: «Υπάρχουν δυο βαθμίδες στην αλβανική δικαιοσύνη και μετα θα στραφώ στο Στρασβούργο. Στην Ευρώπη θα αγωνιστώ για όλα τα εθνικά μας θέματα και θα δώσω προσοχή σε θέματα κράτους δικαίου».

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Δραματικές ώρες στη Λακωνία: Γυναίκα ανεβαίνει σε ταράτσα για να δώσει φαγητό στην εγκλωβισμένη μητέρα της

Κακοκαιρία Byron: Τι θα γίνει με τον μισθό όσων δεν μπόρεσαν να πάνε στη δουλειά τους

Πανικός στη αεροσκάφος: Φωτιά σε διάδρομο απογείωσης γέμισε με καπνούς Airbus A320 με 180 επιβαίνοντες

Mega deal στα σκαριά στον τομέα της ψυχαγωγίας: Η Netflix κοντά στην αγορά της Warner Bros!

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ειδήσεις τώρα
  • Φρέντυ Μπελέρης
  • Αλβανία
  • ειδήσεις
  • ευρωβουλευτής
  • Ευρώπη
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr