Φρέντι Μπελέρης: Πρώτη παρέμβαση στο Ευρωκοινοβούλιο
«Η σημερινή κατάσταση στην Αλβανία δείχνει το πως οι μεταρρυθμίσεις μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε βόμβες ολοκληρωτισμού» υποστήριξε σχετικά🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Την πρώτη του παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πραγματοποίησε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Φρέντι Μπελέρης.
«Στα Δυτικά Βαλκάνια ο σεβασμός στο ευρωπαϊκό κεκτημένο πρέπει να είναι ο μόνος δρόμος για την ένταξη υποψήφιων κρατών» δήλωσε σχετικά ενώ ο ίδιος αναφέρθηκε στους 16 μήνες που παρέμεινε στη φυλακή και δήλωσε πως «σήμερα, είμαι εδώ ως ένας μειονοτικός Έλληνας Ευρωβουλευτής που προέρχεται από ένα κράτος-μέλος της Ε.Ε., αλλά γεννήθηκε σε μια χώρα που φιλοδοξεί να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή οικογένεια».
Η παρέμβαση Μπελέρη
«Με μεγάλη συγκίνηση απευθύνομαι, για πρώτη φορά, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού μας Κοινοβουλίου. Ενός θεσμού, η αποφασιστικότητα του οποίου αποδείχθηκε ικανή να ξεκλειδώσει το αλβανικό κελί, όπου παρέμεινα για 16 μήνες.
Σήμερα, είμαι εδώ ως ένας μειονοτικός Έλληνας Ευρωβουλευτής που προέρχεται από ένα κράτος-μέλος της Ε.Ε., αλλά γεννήθηκε σε μια χώρα που φιλοδοξεί να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Δυστυχώς όμως αυτή η χώρα, συνεχώς απομακρύνεται από το ευρωπαϊκό κεκτημένο αντί να το πλησιάζει.
Η σημερινή κατάσταση στην Αλβανία δείχνει το πως οι μεταρρυθμίσεις μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε «βόμβες ολοκληρωτισμού» στα θεμέλια ενός δημοκρατικού κράτους.
Αυτό έγινε και με την χρηματοδοτούμενη -και από ευρωπαϊκούς πόρους - δικαστική μεταρρύθμιση. Η αλβανική Κυβέρνηση κατέστησε πολλάκις βραχίονα της την Δικαιοσύνη, κάτι το οποίο έκανε όχι μόνο στη δική μου περίπτωση, αλλά και στου αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Και η Ένωση μας έρχεται αντιμέτωπη τώρα με ένα οξύμωρο. Όσο πιο δεδομένη θεωρείται η στήριξη της στην ηγεσία του κ. Ράμα, τόσο πιο έντονο γίνεται το αντιευρωπαϊκό αίσθημα στους πολίτες της χώρας.
Στα Δυτικά Βαλκάνια ο σεβασμός στο ευρωπαϊκό κεκτημένο πρέπει να είναι ο μόνος δρόμος για την ένταξη υποψήφιων κρατών. Οποιαδήποτε υποχώρηση θα σήμαινε αυτομάτως και ήττα των κοινών μας αξιών».
Κόκκινος συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Πληροφορίες για επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν εντός 24 ωρών
«Είμαστε έτοιμοι να πάμε Αθήνα να δούμε τον Μητσοτάκη» λένε οι αγρότες - Τι θα γίνει με τα μπλόκα και τα τρακτέρ
Εξαφάνιση 16χρονης από την Πάτρα: Ανήλικοι λένε ότι την εντόπισαν στην Ομόνοια - Τι εξετάζουν οι Αρχές
Ένα νεοκλασικό με θέα προς την Πλάκα και την Ακρόπολη γίνεται το μέλλον του ελληνικού βιβλίου
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



