• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ο Τραμπ επιμένει: «Η Γροιλανδία είναι ζωτικής σημασίας για τον Χρυσό Θόλο των ΗΠΑ - Οτιδήποτε άλλο δεν το δεχόμαστε»Πλακιάς: Κανείς συγγενής δεν θα ακολουθήσει την Καρυστιανού - Δεν είναι μία η μάνα των ΤεμπώνΠαραιτήθηκε ο διοικητής της ΥΠΑ μετά το μπλακ άουτ στο FIR - Ποιος αναλαμβάνειΑγρότες: Προβληματισμός στον Παλαμά - «Χλωμή» η κάθοδος των τρακτέρ στην Αθήνα
δημοφιλές τώρα: Survivor: Η αιχμηρή αντίδραση του Μιχάλη Σηφάκη για τη στάση του Gio Kay στο συμβούλιο του νησιού
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   01.11.2024 15:24 
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Η δήλωση📌 Η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς

Χαρίτσης για τα επεισόδια με τους εποχικούς πυροσβέστες: Κικίλιας και Χρυσοχοΐδης θα έπρεπε ήδη να έχουν παραιτηθεί

«Είναι ζήτημα δημοκρατίας» τονίζει ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο
Αλέξης Χαρίτσης (ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
Αλέξης Χαρίτσης (ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

«Οι εικόνες που ζήσαμε χθες με τους εποχικούς πυροσβέστες να πέφτουν θύματα των ΜΑΤ, των δακρυγόνων, της αστυνομικής βίας είναι εικόνες ντροπής για τη χώρα μας» ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, σχολιάζοντας τα χτεσινά επεισόδια στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και Κλιματικής Κρίσης.

Όπως τόνισε «ο κύριος Μητσοτάκης οφείλει έστω και την τελευταία στιγμή να στείλει σπίτι του τον κύριο Κικίλια, όπως και τον υπουργό των ΜΑΤ, τον κύριο Χρυσοχοΐδη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 01.11.2024 10:17 
Μαρινάκης για τα επεισόδια στο Υπ. Πολιτικής Προστασίας: «Μια μικρή ομάδα είχε σκοπό την προβοκάτσια»

Η δήλωση

Ο κύριος Μητσοτάκης οφείλει έστω και την τελευταία στιγμή να στείλει σπίτι του τον κύριο Κικίλια, όπως και τον υπουργό των ΜΑΤ, τον κύριο Χρυσοχοΐδη.

Ο αγώνας των εποχικών πυροσβεστών για το δικαίωμα στην εργασία είναι ένας αγώνας δίκαιος.

Τα αιτήματά τους θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα.

Οι ήρωες όμως του καλοκαιριού μετατρέπονται τον χειμώνα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη σε θύματα ακραίας αστυνομικής καταστολής.

Οι εικόνες που ζήσαμε χθες με τους εποχικούς πυροσβέστες να πέφτουν θύματα των ΜΑΤ, των δακρυγόνων, της αστυνομικής βίας είναι εικόνες ντροπής για τη χώρα μας.

Και την ίδια στιγμή ο ανεκδιήγητος υπουργός κύριος Κικίλιας προκαλεί με τις δηλώσεις του. Ο υπουργός που επί των ημερών του έχουμε ρεκόρ καμένων εκτάσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο κύριος Μητσοτάκης οφείλει έστω και την τελευταία στιγμή να στείλει σπίτι του τον κύριο Κικίλια, όπως και τον υπουργό των ΜΑΤ, τον κύριο Χρυσοχοΐδη. Είναι ζήτημα δημοκρατίας.

Η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς

Σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά αναφέρει: «Οι εικόνες ντροπής στο υπουργείο πολιτικής προστασίας και κλιματικής κρίσης, με τα ΜΑΤ να χτυπούν βίαια και να στέλνουν στο νοσοκομείο εποχικούς πυροσβέστες, θα έπρεπε να είχαν οδηγήσει σήμερα σε παραιτήσεις.

Αντί αυτού, ο ανεκδιήγητος και προκλητικός υπουργός Βασίλης Κικίλιας επιτέθηκε χυδαία στους πυροσβέστες που διεκδικούν το δικαίωμα τους στην εργασία. Τους κατηγόρησε για προβοκάτσια και κρίση που προκάλεσαν "εν γνώσει τους".

Ο υπουργός που επί των ημερών του μια πυρκαγιά από το Βαρνάβα κατέληξε στο Χαλάνδρι, που κάηκε η μισή Αττική, καταγράφηκε η μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά της Ευρώπης στον Έβρο και σχεδόν δύο εκατομμύρια στρέμματα καμένα, έχει το θράσος να επιτίθεται στους πυροσβέστες τις συμβάσεις των οποίων δεν ανανεώνει.

Αν η ιστορία δείξει γενναιοδωρία, ο κ. Κικίλιας ενδέχεται να καταγραφεί απλώς ως ένας διακοσμητικός και αποτυχημένος υπουργός. Ο Πρωθυπουργός όφειλε ήδη να ζητήσει τις παραιτήσεις των κ. Κικίλια και κ. Χρυσοχοΐδη».

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

«Ναι» σε συνάντηση με Μητσοτάκη χωρίς τρακτέρ είπαν οι αγρότες στην πανελλαδική σύσκεψη στον Παλαμά

Παραιτήθηκε ο διοικητής της ΥΠΑ μετά το μπλακ άουτ στο FIR - Ποιος αναλαμβάνει

Ο Τραμπ επιμένει: «Η Γροιλανδία είναι ζωτικής σημασίας για τον Χρυσό Θόλο των ΗΠΑ - Οτιδήποτε άλλο δεν το δεχόμαστε»

Αυτή η εταιρεία είναι έτοιμη να κοντράρει το ChatGPT! Θα θυμάται, θα κατανοεί και θα ακολουθεί παντού τον χρήστη

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Νέα αριστερά
  • Αλέξης Χαρίτσης
  • πυροσβέστες
  • ειδήσεις τώρα
  • πυροσβεστική
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr