• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Συναγερμός στα Καλύβια για σακούλα με εκρηκτικό μηχανισμό κάτω από αυτοκίνητοΔικηγορικός Σύλλογος Αθηνών: Ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος νέος πρόεδρος - Πήρε 61% στον δεύτερο γύροΤρομακτικό τροχαίο στην Αμφίκλεια: Συγκρούστηκαν δύο νταλίκες και ένα ΙΧΕπιμένουν οι αγρότες της Κρήτης παρά τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση - Κλείνουν ξανά το αεροδρόμιο Ηρακλείου
δημοφιλές τώρα: Καλλιστώ προς κατοίκους Ιπποκρατείου: «Οι λύκοι δεν φεύγουν από την Πάρνηθα» - Μόνη λύση η συνύπαρξη
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   02.11.2024 06:40
Νίκος Σβέρκος
Νίκος Σβέρκος

Πολιτικό ρεπορτάζ

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Πρωτοφανείς κατηγορίες Κασσελάκη κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ📌 Η ένταση μπορεί να μεταφερθεί πάνω από τις κάλπες📌 Τα προγνωστικά και η αποχώρηση Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Κρίσιμη εκλογή αντιπροσώπων εν μέσω σεναρίων για κόμμα Κασσελάκη

Φουντώνουν τα σενάρια για δημιουργία νέου κόμματος από τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο  
Γραφεία ΣΥΡΙΖΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
Γραφεία ΣΥΡΙΖΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Οι εκλογές για τους αντιπροσώπους ίσως είναι η τελευταία πράξη του δράματος στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ορισμένοι συμβουλεύουν τον Στέφανο Κασσελάκη να φτιάξει δικό του κόμμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απόψεις | 01.11.2024 17:58
ΣΥΡΙΖΑ: Η τελική ρήξη ante portas;

Πρωτοφανείς κατηγορίες Κασσελάκη κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ

Με τους χειρότερους οιωνούς πραγματοποιούνται σήμερα και αύριο οι εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στο έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Στέφανος Κασσελάκης εχτές κατηγόρησε την ηγεσία του κόμματος για «επιχείρηση αλλοίωσης του εκλογικού σώματος». Οι κατηγορίες, δε, που εκτόξευσε η ομάδα Κασσελάκη ουσιαστικά έστρωσαν το χαλί για την επόμενη κίνησή του, που δεν είναι άλλη από την αμφισβήτηση του αποτελέσματος των εκλογών στις κατά τόπους Οργανώσεις Μελών.

Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός πως σε ανακοίνωση του γραφείου του δόθηκε τελεσίγραφο στην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, και το Οργανωτικό Γραφείο ώστε να διεξαχθούν οι εκλογές με άλλες λίστες από αυτές που έχει η Κουμουνδούρου μέχρι στιγμής. «Διαφορετικά» αναφερόταν στην ανακοίνωση, «δυναμιτίζεται όλη η εκλογική διαδικασία και χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ αποκλείονται αντικαταστατικά και παράνομα με αποκλειστική ευθύνη της γραφειοκρατίας».

Η ένταση μπορεί να μεταφερθεί πάνω από τις κάλπες

Οι επανειλημμένες κατηγορίες του περιβάλλοντος Κασσελάκη προς την Κουμουνδούρου προστέθηκαν σε μια σειρά επιθετικών ανακοινώσεων που προηγήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και υποδαύλιζαν το κλίμα έντασης. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβουν την ανησυχία τους πως η εκρηκτική ατμόσφαιρα μπορεί να μεταφερθεί και στις Οργανώσεις Μελών σήμερα και αύριο και να σημειωθούν σκηνές έντασης, ιδιαίτερα μετά το κάλεσμα Κασσελάκη προς τους οπαδούς του να «μην αφήσετε κανέναν να σας αφαιρέσει το συνταγματικό σας δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι». Φόβοι εκφράζονται μάλιστα μήπως κάποια στελέχη Νομαρχιακών Οργανώσεων που τάσσονται υπέρ του πρώην προέδρου επιχειρήσουν να παραβιάσουν τις οδηγίες των κεντρικών οργάνων ή αρνηθούν να διεξάγουν εκλογές.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πάντως απάντησε με σκληρό τρόπο χτες στον Στέφανο Κασσελάκη, καταλογίζοντάς μέσω πηγών της του πως «ψάχνει διάφορα προσχήματα για να δικαιολογήσει τη φυγή του και τη δημιουργία νέου κόμματος» και πως «αντιλαμβάνεται την αποδοκιμασία της βάσης απέναντι στα σχέδιά του για άλλο, ανταγωνιστικό κόμμα, και χτίζει τα επιχειρήματα για την αποχώρησή του». Χαρακτήρισε, δε, «χυδαιότητες» τα περί απόπειρας αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος και επισήμανε με νόημα πως «οι εκλογές θα διεξαχθούν με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες, όσο κι αν κάποιοι επιχειρούν το αντίθετο».

Τα προγνωστικά και η αποχώρηση Κασσελάκη

Η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει πως οι εκλογές για τους αντιπροσώπους θα της εξασφαλίσουν άνετο προβάδισμα έναντι των υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη. Στον αντίποδα στο επιτελείο Κασσελάκη θεωρεί πως το «πάτωμα» του είναι το 30% των αντιπροσώπων, αν και ορισμένα στελέχη του εμφανίζονται πιο αισιόδοξα για την έκβαση της εκλογικής μάχης.

Ανάλογα πάντως με το αποτέλεσμα των εκλογών αυτού του Σαββατοκύριακου, ενδέχεται να πυροδοτηθούν εξελίξεις. Δεν λείπουν αυτοί που συμβουλεύουν τον Στέφανο Κασσελάκη, εάν το αποτέλεσμα δείξει πως δεν υπάρχει περίπτωση ανατροπής των αποφάσεων των κομματικών οργάνων για αποκλεισμό της υποψηφιότητάς του, να μην παρευρεθεί καν στο συνέδριο που θα ξεκινήσει στις 8 Νοεμβρίου. Θεωρούν πως η προεργασία που έχει γίνει με τις απανωτές καταγγελίες περί αλλοίωσης του εκλογικού σώματος και αντιδημοκρατικών πρακτικών, μπορεί να δικαιολογήσει την αποχώρηση του πρώην προέδρου του από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη δημιουργία νέου κόμματος.

Στο σενάριο αυτό, βέβαια, υπάρχει ο αντίλογος πολλών στο περιβάλλον Κασσελάκη, που εκτιμούν πως ένα δικό του κόμμα δεν θα έχει ευτυχές αποτέλεσμα. Ένα κόμμα, λένε, χωρίς κοινοβουλευτική παρουσία με τη μορφή κοινοβουλευτικής ομάδας και κυρίως χωρίς εξασφαλισμένους οικονομικούς πόρους, δεν μπορεί να μακροημερεύσει για τα επόμενα τρία χρόνια.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Ξεσηκωμός των αγροτών με νέα μπλόκα και αποκλεισμούς - Ο χάρτης με όλες τις κινητοποιήσεις

Βολές Καραμανλή κατά κυβέρνησης για υποκλοπές και «προσχηματικές» Εξεταστικές - Τι είπε για τη Δημοκρατία

Ηχηρό μήνυμα Σαββίδη για ακαδημίες, έργα ανάπτυξης και την επόμενη μέρα: «Οποιος έχει το DNA του ΠΑΟΚ, δεν μπορεί να χαίρεται με τη δεύτερη θέση»

Παντελής Παντελίδης: Βγήκαν οι αποζημιώσεις για το θανατηφόρο τροχαίο - Τι ποσά θα λάβουν Αρναούτη και Κυριάκου

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • αξιωματική αντιπολίτευση
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • εκλογές
  • Στέφανος Κασσελάκης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr