• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Πόσο ακριβότερο είναι φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Εκτοξεύονται οι τιμές σε κρέας και γλυκά Formula 1: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Λάντο Νόρις!«Μείναμε έκπληκτοι από την ποικιλία και την ομορφιά»: Τα υδροθερμικά μυστικά που κρύβει ο βυθός της Μήλου«Πατούν γκάζι» οι αγρότες: Δεν ικανοποιούνται από τις εξαγγελίες - Νέες κινητοποιήσεις σε Έβρο, Γιάννενα, Αθηνών - Λαμίας και Κρήτη«Βόμβες» Τραμπ Τζούνιορ για Ουκρανία: Είναι πιο διεφθαρμένη από τη Ρωσία - Η στήριξη των ΗΠΑ ενδέχεται να σταματήσει
δημοφιλές τώρα: Αυτοκινητιστής έχασε τη δουλειά του επειδή το υπουργείο Μεταφορών ξέμεινε από ταχογράφους
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   02.11.2024 09:58 
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 «Ο μέσος μισθός θα είναι πάνω από 1.500 ευρώ το 2027»📌 Έκτακτο βοήθημα στους συνταξιούχους

Μητσοτάκης: Έρχονται 12 νέες μειώσεις φόρων – Έκτακτο βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους τον Δεκέμβριο

Τι ανέφερε ο πρωθυπουργός για τον κατώτατο μισθό, την ανεργία, το περιστατικό στους Αμπελόκηπους αλλά και την τραγωδία στην Ισπανία

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο  
Μητσοτάκης/Eurokinissi
Μητσοτάκης/Eurokinissi

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ το Σάββατο (2/11).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε τη συνέντευξη, αναφερόμενος στις φονικές πλημμύρες στην Ισπανία, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα του 112 κι επαναλαμβάνοντας ότι απόλυτη προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 01.11.2024 21:39
Χριστοδουλίδης: Συγκρατημένα αισιόδοξος για τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως είμαστε όλοι συγκλονισμένοι με τις εικόνες στη Βαλένθια και τις απώλειες ανθρωπίνων ζώων. Σημείωσε ότι δεν γνωρίζει αν υπήρχαν αστοχίες στη Βαλένθια και τόνισε ότι πάντα προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Είπε ότι στην Ελλάδα έχουμε το 112 και σήμερα σε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Αττικής θα εξεταστεί μεταξύ άλλων να εξασφαλίσουμε ότι ο Κηφισός θα είναι πάντα καθαρός. «Υπάρχει σχεδιασμός. Υλοποιείται. Δαπανούμε πάνω από 2 δισ. ευρώ στην πολιτική προστασία», ανέφερε σημειώνοντας την ανάγκη να αυξηθούν και οι ευρωπαϊκοί πόροι.

Σχετικά με την έκρηξη στους Αμπελοκήπους ανέφερε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ΕΛ.ΑΣ και ειδικά στην αντιτρομοκρατική. «Κάθε τέτοιο περιστατικό δίνει ευκαιρία στην αντιτρομοκρατική να εξιχνιάσει με μεγαλύτερη ταχύτητα αυτά τα οποία ενδεχομένως γνώριζε και παρακολουθούσε. Είναι γεγονός ότι υπάρχουν ακόμα υπόλοιπα τρομοκρατικών πυρήνων στη χώρα μας», πρόσθεσε.

«Ο μέσος μισθός θα είναι πάνω από 1.500 ευρώ το 2027»

Για τον κατώτατο μισθό δήλωσε ότι θα είναι στα 950 ευρώ το 2027 και θα έχει αυξηθεί περίπου κατά 50% από το 2019. Η αύξηση αυτή είπε ότι ανεβάζει συνολικά το επίπεδο των μισθών στη χώρα κάτι που είναι η κεντρική προεκλογική του δέσμευση. «Ο μέσος μισθός η άποψη μου είναι ότι θα είναι πάνω από 1.500 ευρώ το 2027. Όσο μειώνεται η ανεργία, τόσο αυξάνονται οι μισθοί. Η πορεία των μισθών είναι πολύ ενθαρρυντική. Είναι η καλύτερη απάντηση στην επιμονή ακρίβεια. Μετά το 2027 αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του κατώτατου μισθού. Με νόμο δεν μπορεί να μειώνεται και λαμβάνει υπόψη τον πληθωρισμό για το 20% των φτωχότερων νοικοκυριών. Συμπαρασύρει και τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Λαμβάνει υπόψη και την παραγωγικότητα της οικονομίας», πρόσθεσε.

Για τις συλλογικές συμβάσεις ανέφερε ότι πρέπει να αυξήσουμε το ποσοστό των μισθών που καθορίζονται από συλλογικές διαπραγματεύσεις. Σχετικά με τους φόρους που η κυβέρνηση έχει πρόθεση να μειώσει ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι στον προϋπολογισμό υπάρχουν 12 επιπρόσθετες μειώσεις φόρων.

«Εφημερίες του ΕΣΥ. Αυτοτελή φορολόγηση με 22%. Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος το 2025. Αναπροσαρμογή στη φορολόγηση ελεύθερων επαγγελματιών και πολλές ακόμα μειώσεις. Πακέτο μειώσεων φόρων που αποδεικνύουν ότι όσο η οικονομία πηγαίνει καλά έχουμε τη δυνατότητα να μειώνουμε φόρους», πρόσθεσε.

«Όταν λίγοι κλέβουν το κράτος, αυτό είναι εις βάρος των πολλών. Να πολεμήσουμε τη φοροδιαφυγή. Χρησιμοποιώντας και την ψηφιακή τεχνολογία. Και οι ψηφιακές συναλλαγές μας βοηθούν να περιορίσουμε τη φοροδιαφυγή, ειδικά στο ΦΠΑ», σημείωσε.

Έκτακτο βοήθημα στους συνταξιούχους

Για την παρέμβαση της κυβέρνησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αν κόστισε στην κυβέρνηση, είπε ότι σίγουρα είχε κάποιο κόστος. «Αποδεικνύει η κυβέρνηση ότι έχει πρόθεση να προχωρήσει σε παρεμβάσεις που είναι καλές για το σύνολο της οικονομίας. Αν κάποιος αισθάνεται ότι αδικείται μπορεί να ζητήσει και να βρει το δίκιο του», δήλωσε.

Πρόσθεσε ότι τον Δεκέμβριο θα υπάρξει έκτακτο βοήθημα στους συνταξιούχους που δεν είδαν αυξήσεις λόγω προσωπικής διαφοράς. «Η προσωπική διαφορά είναι ο τελευταίος μνημονιακός φόρος. Το έχουμε στο τραπέζι. Θα εξαρτηθεί από την πορεία της οικονομίας», ανέφερε.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

«Βόμβες» Τραμπ Τζούνιορ για Ουκρανία: Είναι πιο διεφθαρμένη από τη Ρωσία - Η στήριξη των ΗΠΑ ενδέχεται να σταματήσει

«Πατούν γκάζι» οι αγρότες: Δεν ικανοποιούνται από τις εξαγγελίες - Νέες κινητοποιήσεις σε Έβρο, Γιάννενα, Αθηνών - Λαμίας και Κρήτη

Πόσο ακριβότερο είναι φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Εκτοξεύονται οι τιμές σε κρέας και γλυκά

Formula 1: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Λάντο Νόρις!

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • φόροι
  • συνταξιούχοι
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • ειδήσεις τώρα
  • ειδήσεις
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr