Μητσοτάκης για Παγκόσμια Ημέρα AIDS: Η Ελλάδα πιο έτοιμη να συμβάλλει στον τερματισμό του
Τι ανέφερε ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

«Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα AIDS βρίσκει την Ελλάδα ακόμη πιο έτοιμη να συμβάλλει στον οικουμενικό στόχο του τερματισμού αυτής της απειλής έως το 2030» ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτηση του στο Facebook με αφορμή τη σημερινή ημέρα. Ο κ.Μητσοτάκης επισήμανε ότι η χώρα μας έχει προσθέσει στη φαρέτρα της πολλά όπλα, όπως νέες θεραπείες, αξιόπιστες προσυμπτωματικές εξετάσεις και, πάνω από όλα, στοχευμένη ενημέρωση.
«Σύντομα, μάλιστα, μία ακόμα ασπίδα υγείας θα αποτελέσει το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον HIV» που ήδη καταρτίζεται. Ένας πλήρης Οδικός Χάρτης, ώστε η χώρα μας να συντονιστεί με τις τελευταίες κατευθύνσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Στη διάγνωση, την περίθαλψη, την παρακολούθηση και, παράλληλα, στην πρόληψη» ανέφερε ο πρωθυπουργός και κατέληξε υπογραμμίζοντας:
«Έχουμε δρόμο ακόμη. Θα τον διανύσουμε, ωστόσο, νικηφόρα. Με πίστη στη δημόσια υγεία, αλλά και στα ανθρώπινα δικαιώματα. Φροντίζοντας εκείνους που νοσούν. Και κρατώντας μακριά από κάθε στιγματισμό ή απομόνωση όσους είναι φορείς του ιού. Είναι για όλους μας καθήκον αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και πολιτισμού».
Πώς ο Τραμπ έριχνε «στάχτη στα μάτια» του Ιράν: Είχε αποφασίσει πόλεμο από τον Δεκέμβριο - «Θα κρατήσει 4 εβδομάδες»
Σοκ στη Ξάνθη: Δολοφόνησε συγχωριανό του με τσεκούρι μετά από καβγά - Πώς έγινε το έγκλημα
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Πότε θα φτάσουν στην Ελλάδα οι αυξήσεις - «φωτιά» στις τιμές του πετρελαίου
Οι εναλλακτικές απέναντι στους κολοσσούς: Πώς να αντικαταστήσετε Amazon, Google, X, Meta και Apple
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



