• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Η Κομισιόν «παγώνει» επ’ αόριστον ρωσικά περιουσιακά στοιχεία ύψους 210 δισ. ευρώ - Ποιες χώρες εξέφρασαν ενστάσειςΦρίκη στην Ανάβυσσο: Άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν μεσογειακή φώκιαΠρωτοφανές: Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν εισέβαλλε απρόσκλητος στη συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν - Τον έστησαν 40 λεπτάΣυναγερμός από ΕΦΕΤ: Ανακαλεί τα Oreo Cheesecakes
δημοφιλές τώρα: Η ιστορία του Γάλλου που κέρδισε 17 εκατ. ευρώ στο Λόττο και σήμερα ζει σε εργατικές κατοικίες
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   16.12.2024 19:20
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση:

Νέα Αριστερά για νέα μέτρα της κυβέρνησης: «350 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν στο 70% των 500 που χρωστά η ΝΔ στις τράπεζες»

«Ούτε καν αυτό το ποσό δεν τόλμησε να ξεπεράσει ο κ. Μητσοτάκης»

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νέα Αριστερά, σχετικά με τα μέτρα που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες (15/12) στη Βουλή, στο πλαίσιο της ψήφισης του Προϋπολογισμού για το 2025 και εξειδίκευσε ο υπουργός Οικονομικών.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση:

«Η εξειδίκευση των μέτρων για τις τράπεζες από τον κ. Χατζηδάκη αποκάλυψε για ακόμη μία φορά ότι οι εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη αποτελούν κοροϊδία και στάχτη στα μάτια των πολιτών, για να μείνουν ουσιαστικά ανέγγιχτα τα δυσθεώρητα κέρδη των τραπεζών.

Είναι ενδεικτικό πως το συνολικό ύψος των μέτρων για τις τράπεζες ανέρχεται μόλις στα 350 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 2,9% των 12 δισ. κερδών που έχουν καταγράψει οι συστημικές τράπεζες την τελευταία τριετία. Ακόμα πιο χαρακτηριστικό είναι ότι από αυτά, μόνο 150 εκατ. ευρώ – το 1,25% των κερδών της τριετίας – αφορούν τις χρεώσεις προμηθειών.

Νέα Αριστερά - Βουλή

Η υποτιθέμενη "ανακούφιση" για τους πολίτες περιορίζεται σε έναν ελάχιστο αριθμό συναλλαγών, καθώς, για παράδειγμα, οι προμήθειες για πληρωμές λογαριασμών και οφειλών στον γκισέ διατηρούνται. Η δωρεάν ανάληψη από ΑΤΜ άλλης τράπεζας ισχύει μόνο σε απομακρυσμένες δημοτικές ενότητες όπου υπάρχει παρουσία μίας μόνο τράπεζας, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις οι χρεώσεις θα παραμένουν έως και 3 ευρώ.

Επιπλέον, τα 100 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 350 εκατ. ευρώ αφορούν στη χρηματοδότηση του Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων, τον οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί να οργανώσει εδώ και τέσσερα χρόνια. Ένας μηχανισμός, στο πλαίσιο του καταστροφικού πτωχευτικού νόμου της ΝΔ, που ουσιαστικά μετατρέπει τους δανειολήπτες σε ενοικιαστές στα σπίτια τους για 12 χρόνια, με την υποχρέωση να βρουν χρήματα στη συνέχεια για να τα επαναγοράσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ελλάδα | 15.12.2024 19:22
Αστυνομικός Βουλής – Μουρτζούκου: Πειθαρχικός έλεγχος από ΔΣΑ σε 15 δικηγόρους που συμμετέχουν σε τηλεδίκες
Ελλάδα | 16.12.2024 17:19 
Νέες μαρτυρίες για τον αστυνομικό της Βουλής - «Ξέρεις με ποιον έχω έρθει εγώ;»

Καμία παρέμβαση δεν προβλέπεται για την αντιμετώπιση του χάσματος μεταξύ επιτοκίων καταθέσεων και δανείων, το οποίο συνεχίζουν να πληρώνουν ακριβά οι πολίτες.

Τέλος, όσον αφορά την υποτιθέμενη απαλλαγή των χαμηλοσυνταξιούχων από τη συμμετοχή στα φάρμακα, υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για μέτρο που είχε θεσπιστεί και εφαρμοστεί ήδη από την περίοδο 2016-2019. Η ΝΔ απλώς συνέχισε την εφαρμογή του, παρουσιάζοντάς το τώρα - κατά την προσφιλή τακτική της- ως δική της πρωτοβουλία, εξαπατώντας και πάλι τους συνταξιούχους.

Το γεγονός πως το ΠΑΣΟΚ επαίρεται ότι... έσυρε την κυβέρνηση να πάρει μέτρα κάνοντας λόγο μάλιστα για "σημαντική κοινοβουλευτική νίκη" εντάσσεται μάλλον στην λογική των συναινέσεων με την δεξιά του κ. Μητσοτάκη που επιδιώκει ο κ. Ανδρουλάκης.

Υ.Γ.:  Ειρήσθω εν παρόδω,  τα 350 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν στο 70% των 500 εκατ. ευρώ που χρωστά η ΝΔ στις τράπεζες. Ούτε καν αυτό το ποσό δεν τόλμησε να ξεπεράσει ο κ. Μητσοτάκης.»

Διαβάστε ακόμη

Ώρα μηδέν για τους αγρότες: Οι κρίσιμες αποφάσεις το Σάββατο στη Νίκαια και τα μηνύματα σε Μητσοτάκη

Γονίδιο καρκίνου: Πέθανε παιδί στην Ελλάδα που είχε γεννηθεί από το σπέρμα του Δανού δότη - Νοσεί και το αδελφάκι του

Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Ο νόμος είναι νόμος» - Το πρώτο σχόλιο μετά το αλκοτέστ και το πρόστιμο

Πώς το DNA των πολικών αρκούδων μεταβάλλεται και προσαρμόζεται στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • μέτρα
  • Βουλή
  • ειδήσεις τώρα
  • Νέα αριστερά
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr