• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ποιο είναι το ελληνικό πλοίο που χτυπήθηκε από πύραυλο στη Μαύρη Θάλασσα - Σε ποιον ανήκειΒίντεο από την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη που δέχθηκε επίθεση από πύραυλο - Πυκνός καπνός από το κτίριοΠοιοι σταθμοί του μετρό θα κλείνουν νωρίτερα από την Κυριακή 15 Μαρτίου λόγω εργασιώνFormula 1: Έγραψε ιστορία ο 19χρονος Αντονέλι στην Κίνα - Έγινε ο νεότερος που παίρνει pole position!
δημοφιλές τώρα: Χτυπήθηκε από πύραυλο ελληνόκτητο πλοίο με 10 Έλληνες ναυτικούς ανοιχτά του Νοβοροσίσκ
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   05.01.2025 10:34
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 «Με θλίψη και σεβασμό αποχαιρετώ τον Κώστα Σημίτη»

Κώστας Σημίτης: Το μήνυμα Μητσοτάκη για τον θάνατου του πρώην πρωθυπουργού - Συνόδευσε την Ελλάδα στα μεγάλα της βήματα

Τι ανέφερε ο πρωθυπουργός για την απώλεια του Κώστα Σημίτη

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Μητσοτάκης/Eurokinissi
Μητσοτάκης/Eurokinissi

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Κώστα Σημίτη εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο μήνυμά του τόνισε ότι ο Κώστας Σημίτης υπήρξε συνεπής αγωνιστής κατά της δικτατορίας και αργότερα ιδρυτικό μέλος, ηγετικό μέλος και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενώ αναφέρθηκε και στα «μεγάλα βήματα της Ελλάδας». «Με θλίψη αποχαιρετώ τον Κώστα Σημίτη. Τον Πρωθυπουργό που συνόδευσε την Ελλάδα στα μεγάλα εθνικά  της βήματα: την ένταξη στην Ευρωζώνη και στο Ευρώ και την είσοδο της Κύπρου στην Ευρώπη. Μία προσωπικότητα η οποία, αναμφίβολα, αφήνει το δικό της αποτύπωμα στην εξέλιξη του τόπου, όλες τις τελευταίες δεκαετίες» ανέφερε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 05.01.2025 09:34
Κώστας Σημίτης: Η σπάνια φωτογραφία του όταν ήταν 30 ετών που κάνει το γύρο του διαδικτύου

«Με θλίψη και σεβασμό αποχαιρετώ τον Κώστα Σημίτη»

Αναλυτικά το συλλυπητήριο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Με θλίψη και σεβασμό αποχαιρετώ τον Κώστα Σημίτη. Τον άξιο και ευγενή πολιτικό αντίπαλο. Αλλά και τον Πρωθυπουργό που συνόδευσε την Ελλάδα στα μεγάλα εθνικά  της βήματα: την ένταξη στην Ευρωζώνη και στο Ευρώ και την είσοδο της Κύπρου στην Ευρώπη. Μία προσωπικότητα η οποία, αναμφίβολα, αφήνει το δικό της αποτύπωμα στην εξέλιξη του τόπου, όλες τις τελευταίες δεκαετίες. 

Ο Κώστας Σημίτης υπήρξε συνεπής αγωνιστής κατά της δικτατορίας και, αργότερα, ιδρυτικό μέλος, ηγετικό στέλεχος και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ένας ικανός ακαδημαϊκός δάσκαλος και μετριοπαθής κοινοβουλευτικός άνδρας. Κυρίως, όμως, ένας καταλύτης της δημόσιας ζωής, που έθεσε με τόλμη στο επίκεντρό της την μεγάλη προσπάθεια του εκσυγχρονισμού της χώρας.

«Ο εκσυγχρονισμός δεν έχει ημερομηνία λήξης», πίστευε ο ίδιος. «Είναι μια διαρκής  διεργασία, έχοντας βάση τις αξίες της Δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και της διαρκούς διεύρυνσης των δυνατοτήτων του ατόμου. Αποτελεί όρο με περιεχόμενο και πολιτική αξία. Ένα εργαλείο δράσης για την αλλαγή της κοινωνίας όσο υπάρχει παρελθόν που καθορίζει το παρόν και εμποδίζει την προσαρμογή στο μέλλον».

Ανεξάρτητα από πολιτικές διαφορές, νομίζω ότι αυτή η παρακαταθήκη του διατρέχει και σήμερα, ως κοινή διεκδίκηση, τα ζητούμενα της πατρίδας. Κάτι που σηματοδοτεί το μερίδιο προσφοράς του Κώστα Σημίτη σε αυτήν. Επιτρέποντάς του, στο εξής, να διατηρεί μία ξεχωριστή θέση στη μνήμη και στην Ιστορία. Τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στη γυναίκα του Δάφνη, τις κόρες και τους δικούς του ανθρώπους».

Διαβάστε ακόμη

Ποιο είναι το ελληνικό πλοίο που χτυπήθηκε από πύραυλο στη Μαύρη Θάλασσα - Σε ποιον ανήκει

Νησί Χαργκ: Τι θα συμβεί στις τιμές του πετρελαίου αν οι ΗΠΑ επιτεθούν στις σημαντικότερες εγκαταστάσεις του Ιράν

Στο τελικό στάδιο η καταγραφή των ταυτοτήτων των 200 εκτελεσθέντων της Καισαριανής

«Σάπιο αβγό και αποχέτευση»: Γειτονιά της Νέας Υόρκης έχει μια... περίεργη μπόχα εδώ και μήνες και κανείς δεν ξέρει τι είναι

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • θάνατος
  • ειδήσεις
  • Ανδρέας Παπανδρέου
  • ΠΑΣΟΚ
  • Κώστας Σημίτης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr