• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Μπλόκα στη μισή Ελλάδα: Πάνω από 6.000 τρακτέρ στους δρόμους και έντονη πίεση στην κυβέρνησηΟ ΕΦΕΤ ανακαλεί σοκολάτες Kinder από ράφια σούπερ μάρκετ - Η αιτίαΜάνδρα: Απεγκλωβισμοί 17 ανθρώπων, πλημμυρισμένα υπόγεια και υλικές ζημιές - Γιατί «βουλιάζει» η περιοχήΠαράνομες συνταγογραφήσεις με κέρδη πάνω από 100.000 ευρώ: Τρεις συλλήψεις - Η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ
δημοφιλές τώρα: Βρες σε ποια χώρα βρίσκεται η πόλη: Μπορείς το 10/10 στο κουίζ γεωγραφίας που οι μισοί Έλληνες...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   15.01.2025 14:09
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Στίγκας: Δεν χρωστάμε στο κράτος και στις τράπεζες ούτε ένα ευρώ📌 «Ο Τασούλας θα ανεβάσει επίπεδα την Προεδρία της Δημοκρατίας»

Αναστέλλεται η χρηματοδότηση στους Σπαρτιάτες - «Δεν χρωστάμε ούτε ευρώ» λέει ο Στίγκας

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η αναστολή χρηματοδότησης

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Με 267 ψήφους υπέρ και 15 ψήφους κατά, υπήρχαν και πέντε «παρών», ψηφίστηκε στη Βουλή η αναστολή χρηματοδότησης των Σπαρτιατών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 15.01.2025 10:01
Αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης στους «Σπαρτιάτες» αποφασίζει σήμερα η Βουλή

Στίγκας: Δεν χρωστάμε στο κράτος και στις τράπεζες ούτε ένα ευρώ

«Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να έχουν ποινικές ευθύνες για όλα αυτά που έχουν πράξει τόσα χρόνια. Εμείς, οι "Σπαρτιάτες" διαχειριζόμαστε τα χρήματα του ελληνικού λαού, υπάρχουν οι εποπτικές Αρχές, επομένως δεν μπορεί κανένας να μας προσάψει το παραμικρό», υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του κόμματος «Σπαρτιάτες», Βασίλης Στίγκας, στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της εισήγησης, με συντριπτική πλειοψηφία, της Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, για αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης στους «Σπαρτιάτες».

«Ποιό άλλο κόμμα, από όσα είναι εδώ μέσα έχει στο καταστατικό του τον όρο ότι απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά να πάρει δάνειο από τράπεζα; Μόνο οι "Σπαρτιάτες", ενώ η ΝΔ το έκανε κατόπιν εορτής, αφού είχε πάρει τόσα δάνεια. Οι "Σπαρτιάτες" δεν μετέχουν στον δημόσιο στίβο από ιδιοτέλεια ή για τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης. Δεν χρωστάμε στο κράτος και στις τράπεζες ούτε ένα ευρώ σε αντίθεση με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που χρωστάνε ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Εάν συνυπολογίσουμε και τις οφειλές του ΣΥΡΙΖΑ, τότε γίνεται αντιληπτό το μέγεθος της υποκρισίας και της αλαζονείας των ευνοούμενων του πολιτικού συστήματος, που θέλουν να φιμώσουν κάθε ελεύθερη πατριωτική φωνή», ισχυρίστηκε ακολούθως ο Β. Στίγκας.

Αναφερόμενος σε οικονομικά στοιχεία του κόμματός του σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Μπορώ να δηλώσω ότι οι "Σπαρτιάτες", το κόμμα του οποίου ηγούμαι από το 2017 έως σήμερα, ότι δεν οφείλουμε ούτε ένα ευρώ στον κυρίαρχο ελληνικό λαό. Τον Αύγουστο του 2023 πήραμε 40.000 ευρώ ως κρατική επιχορήγηση για εκλογικές δαπάνες και άλλα 18.000, από συνδρομές πολιτών, που μας βοήθησαν μέσω τράπεζας και όχι μαύρα χρήματα. Στο τέλος του 2023 είχαμε χαλάσει από τις 58.000 ευρώ μόνο 16.000 ευρώ. Κάναμε αιματηρές οικονομίες».

«Ο Τασούλας θα ανεβάσει επίπεδα την Προεδρία της Δημοκρατίας»

Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ ισχυρίστηκε ο Β. Στίγκας: «Όπως είπα και στην Επιτροπή Δεοντολογίας, έχω στοιχεία τραπεζών, κυρίως για το ΠΑΣΟΚ, που δεν έχουν κυκλοφορήσει έξω και εκεί εξηγείται η μεγάλη απάτη των αιώνων. Πως Διοικητικά Συμβούλια τραπεζών απέρριπταν τις αιτήσεις για δάνεια και κάποιο αόρατο χέρι έγραφε "ναι, εγκρίνεται". Τα χρέη έχουν φτάσει στα ύψη και αυτοί που εγκαλούν εμάς, δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ. Το ΠΑΣΟΚ είναι πρωταθλητής στην Ευρώπη στα χρέη».

Σχετικά με την πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για να είναι ο Κωνσταντίνος Τασούλας νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Β. Στίγκας ανέφερε: «Συγχαρητήρια στον αξιότιμο πρόεδρο της Βουλής, τον κ. Τασούλα, μετά την πρόταση του κόμματός του για να ανέλθει στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα. Προσωπικά, θεωρώ ότι είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, ένας άνθρωπος που έχει μεγάλη πολιτική εμπειρία, με καλή αίσθηση του χιούμορ, και θεωρώ ότι θα ανεβάσει αρκετά επίπεδα την Προεδρία της Δημοκρατίας. Θα είναι ένας Πρόεδρος, όπως αρμόζει στην Ελλάδα».

Διαβάστε ακόμη

Αυτά είναι τα πρόσωπα που αναζήτησαν περισσότερο οι Έλληνες στη Google - «Πρωτιά» για την Klavdia

Είναι επίσημο: Η Netflix εξαγοράζει την Warner Bros για αστρονομικό ποσό

Παράνομες συνταγογραφήσεις με κέρδη πάνω από 100.000 ευρώ: Τρεις συλλήψεις - Η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ

Έφηβος εξομολογείται πώς κατέληξε να κάνει 11 γραμμαρία κεταμίνης τη μέρα στα 13 του

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ειδήσεις
  • Κωνσταντίνος Τασούλας
  • Σπαρτιάτες
  • χρηματοδότηση
  • Βουλή
  • Βασίλης Στίγκας
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr