• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Θερίζει η γρίπη: 900 νέες εισαγωγές την τελευταία εβδομάδα – Γιατί ανησυχούν οι ειδικοίΦωτιά σε διαμέρισμα στο Περιστέρι - Απεγκλωβίστηκαν δύο γυναίκες με ελαφρά εγκαύματαΑπίστευτο τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: 24χρονη παρέσυρε 15 αυτοκίνητα πριν καταλήξει σε τζαμαρίαΟι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τον σχηματισμό του Συμβουλίου Ειρήνης για τη Γάζα - Τι περιλαμβάνει το σχέδιο
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   03.02.2025 20:59
Αλέξανδρος Διαμάντης
Αλέξανδρος Διαμάντης

Κοινοβουλευτικός συντάκτης

Τέμπη: Τι απαντά η Βουλή για τη δικογραφία για το σιδηροδρομικό δυστύχημα

Τι ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο

Την πορεία της δικογραφίας για τα Τέμπη περιγράφει σε ενημέρωσή του προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης. Συγκεκριμένα, όπως τονίζει «δεν απαντά στην κ. Καρυστιανού γιατί σέβεται τον πόνο όλων των μανάδων και των πατεράδων αλλά από τη στιγμή που υπάρχουν δημοσιεύματα που στρέφονται εναντίον της Βουλής, είναι υποχρέωσή του να μιλήσει», δίνονται οι εξής διευκρινίσεις απαντήσεις, «για το κύρος της Βουλής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 03.02.2025 20:40
Τροπολογία για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ
Καιρός | 03.02.2025 20:39
«Άνοιξαν» οι ουρανοί στην Αθήνα: Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες - Live η εξέλιξη των φαινομένων
-Η ποινική δικογραφία, για το λεγόμενα «μπάζωμα», ήρθε στη Βουλή στις 23.5.2024. Ανακοινώθηκε στην ολομέλεια την ίδια ημέρα, στις τέσσερις περίπου το απόγευμα και ανεγνώσθησαν και τα ονόματα των υπουργών που αφορούσε, δηλαδή των κ.κ. Τριαντόπουλου, Πλεύρη, Ζωής Ράπτη και Μιχάλη Παπαδόπουλο.

-Στη συνέχεια, στις 6/8/2024, όταν δηλαδή η Βουλή ήταν κλειστή, διαβιβάστηκαν από τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα «συμπληρωματικά της δικογραφίας (σ.σ. αυτής που είχε υποβληθεί στη Βουλή τον Μάιο) έγγραφα, ήτοι έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, μετά συνημμένων εγγράφων, τα οποία αφορούν ήδη υποβληθείσα δικογραφία (σ.σ. την δικογραφία του Μαϊου) και προκειμένου να συσχετιστούν με αυτή». Είναι δηλαδή έγγραφα συμπληρωματικά της ήδη υποβληθείσας δικογραφίας. «Η διαβίβαση συμπληρωματικών εγγράφων στη Βουλή, τα οποία προκύπτουν στο πλαίσιο μιας ανάκρισης, είναι κάτι το σύνηθες», όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής.

Τα συσχετιζόμενα αυτά έγγραφα που ήρθαν «όλα μαζί» συμπληρωματικά της κεντρικής δικογραφίας, για το «μπάζωμα» στη Βουλή στις 6.8.2024 ήταν τα κάτωθι:

  • Τα έγγραφα που διαβιβάστηκαν από την εισαγγελία Λάρισας στον Άρειο Πάγο, και πήγαν στη Βουλή με διαβιβαστικό από την Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου την κ. Βιργινία Σακελλαροπούλου, η οποία αναφέρει ότι είναι έγγραφα που διαβιβάζονται προκειμένου να συσχετιστούν με τη δικογραφία του Μαΐου.
  • Έγγραφο της Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας της κ. Υφαντή, υπό τον τίτλο συμπληρωματικός κατάλογος εγγράφων της δικογραφίας του Μαϊου του 2024, που αναφέρει ότι είναι έγγραφα προκειμένου να συσχετιστούν στη δικογραφία που είχε ήδη υποβληθεί (σ.σ. την κεντρική δικογραφία).
  • Έγγραφο από την Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας Αικατερίνη Μάτση με διαβιβαστικό που ανέφερε ότι πρέπει να υποβληθούν για συσχέτιση στην ήδη υποβληθείσα δικογραφία.

«Επομένως δεν απεκρύβη απολύτως τίποτα. Τα συμπληρωματικάέγγραφα, ουδέποτε ανακοινώνονται. Απλά ενσωματώνονται στην κύρια δικογραφία. Οποιοσδήποτε συνάδελφος από την αντιπολίτευση ήθελε, μπορούσε να πάει και να δει τη δικογραφία. Όπως μπορεί να πάει και από αύριο και να δει τη δικογραφία. Δεν έχει πάει ουδείς», δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Την ίδια ώρα, πηγές της Βουλής ξεκαθάριζαν, μετά από την ενημέρωση, ότι τα συγκεκριμένα έγγραφα, προερχόμενα από την εισαγγελία Λάρισας, που ήρθαν στη Βουλή τον Αύγουστο του 2024, δεν βρίσκονται κρυμμένα σε κανένα συρτάρι του τέως προέδρου της Βουλής, αλλά πρωτοκολλημένα από τις 9 Αυγούστου του 2024, είναι ενσωματωμένα στη σχετική βασική δικογραφία, η οποία, από τις 23/5/24 όποτε και ανακοινώθηκε, είναι στη διάθεση των βουλευτών.

Διαβάστε ακόμη

Ο συμβιβασμός ανάμεσα στα μπλόκα και την κυβέρνηση, η φανερή αντιπάθεια του Άδωνι για τον Δένδια και το «ok» του Μαξίμου στις συναντήσεις του Τασούλα

Οι κινήσεις της κυβέρνησης στο «ραντεβού» με τους αγρότες στο Μαξίμου - Τι θα περιλαμβάνει το «μενού» της συζήτησης

Φρεγάτα «Κίμων»: Πόσο και σε ποιους τομείς ενισχύει την επιχειρησιακή και διπλωματική ισχύ της Ελλάδας

Η Γροιλανδία κρίνει το μέλλον του ΝΑΤΟ

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Τέμπη
  • ειδήσεις τώρα
  • δικογραφία
  • Νικήτας Κακλαμάνης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr