• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Τις δύο τις έβαλα εγώ, την άλλη ο φίλος μου»: H κυνική ομολογία του δράστη στο TikTok για το μαχαίρωμα στον 14χρονοΣυναγερμός σε Ελλάδα και Ευρώπη: Δότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο έγινε πατέρας τουλάχιστον 197 παιδιώνΈκτακτη σύσκεψη για τις πληρωμές των αγροτών υπό την προεδρία Μητσοτάκη
δημοφιλές τώρα: Έρχεται η μεγαλύτερη ηλιακή έκλειψη των τελευταίων 100 ετών - Πότε, πού και πώς να τη δείτε
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   30.04.2019 17:17
Newsroom
Newsroom

Υπουργείο Εργασίας: Η ΝΔ παραπληροφορεί για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Αιχμηρή ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Φωτογραφία αρχείου (Eurokinissi)
Φωτογραφία αρχείου (Eurokinissi)

Απάντηση στη Νέα Δημοκρατία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά Ταμεία δίνει το υπουργείο Εργασίας με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Για πολλοστή φορά, η ΝΔ παραπληροφορεί την κοινή γνώμη σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά Ταμεία. Η αξιωματική αντιπολίτευση, αντί να απολογείται για την κατάσταση διάλυσης στην οποία παρέδωσε το ασφαλιστικό σύστημα, διαστρεβλώνει διαρκώς την πραγματικότητα. Σήμερα, ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ συνεχίζει την πρακτική αυτή, συγχέοντας σκόπιμα το έτος δημιουργίας των οφειλών, με τη σταδιακή μεταβίβασή τους στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας.

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας», το υπουργείο Εργασίας αναφέρει:

«Από το σύνολο των 1.422.629 οφειλετών στα ασφαλιστικά Ταμεία, το 96,2% έγιναν οφειλέτες για πρώτη φορά έως το 2014.

Από τις οφειλές, ύψους 3,48 δισ. ευρώ, που η ΝΔ υποστηρίζει ότι δημιουργήθηκαν το τελευταίο έτος, το 72% αφορά οφειλές που δημιουργήθηκαν έως το 2014 και διαβιβάστηκαν το 2018 από τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης προς το ΚΕΑΟ.

Οι "κυβερνητικές αστοχίες" για τις οποίες κάνει λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση, είναι η αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών, που είχε ως αποτέλεσμα πάνω από το 90% των ελεύθερων επαγγελματιών να πληρώνει μικρότερες εισφορές απ' ό,τι με το προηγούμενο σύστημα, καθώς οι εισφορές υπολογίζονται πλέον με βάση τα πραγματικά εισοδήματά τους και όχι επί αυθαίρετων ασφαλιστικών κλάσεων.

Είναι αυτός ακριβώς ο τρόπος υπολογισμού των εισφορών που θα εφαρμοστεί και στη ρύθμιση για τις οφειλές στα ασφαλιστικά Ταμεία, με το κούρεμα βασικής οφειλής και προσαυξήσεων να οδηγεί σε μείωση της οφειλής κατά 65% μεσοσταθμικά, ανακουφίζοντας πάνω από 1,3 εκατομμύρια ασφαλισμένους».

«Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος για τον οποίο ο κ. Βρούτσης, σε ένα διάλειμμα από τα fake news, ομολογεί ότι αναμένει τη ρύθμιση με ανυπομονησία» σχολιάζει το υπουργείο Εργασίας.

Διαβάστε ακόμη

Αποκλεισμένο το λιμάνι του Βόλου από στεριά και θάλασσα – «Παρέλαση» αγροτών με τρακτέρ και ψαράδων με καΐκια

Συναγερμός σε Ελλάδα και Ευρώπη: Δότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο έγινε πατέρας τουλάχιστον 197 παιδιών

Συναγερμός στην Ιαπωνία: Κοινές πτήσεις κινεζικών και ρωσικών μαχητικών πάνω από το νησί

«Τις δύο τις έβαλα εγώ, την άλλη ο φίλος μου»: H κυνική ομολογία του δράστη στο TikTok για το μαχαίρωμα στον 14χρονο

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Νέα Δημοκρατία
  • υπουργείο Εργασίας
  • ληξιπρόθεσμες οφειλές
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr