Δημοσκόπηση MARC: Δεύτερο ξανά το κόμμα της Κωνσταντοπούλου - Τι πιστεύουν οι πολίτες για τη διαχείριση της τραγωδίας των Τεμπών
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολουθεί η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

H Πλεύση Ελευθερίας και η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι οι μεγάλες κερδισμένες σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc που παρουσιάστηκε απόψε στον ANT1, καθώς ασκούν την πιο αξιόπιστη αντιπολίτευση σύμφωνα με τους πολίτες.
Η Νέα Δημοκρατία παραμένει κυρίαρχη στο πολιτικό σκηνικό, ενώ χαμηλές πτήσεις καταγράφουν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αναφορικά με την τραγωδία των Τεμπών το 69,8% θεωρεί πως η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει τα αίτια του δυστυχήματος ενώ το 25,1% θεωρεί πως δεν υπάρχει πρόθεση συγκάλυψης.
Πρόθεση ψήφου
Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 26,5%. Στην 2η θέση είναι η Πλεύση Ελευθερίας με ποσοστό 13,7% και στην 3η θέση το ΠΑΣΟΚ με 11,1%. Ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 7,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 6,4%, το ΚΚΕ με 6,3%, το Κίνημα Δημοκρατίας και η Φωνή Λογικής με 2,8%, το ΜέΡΑ25 με 2,5%, η Νίκη με 2,2%, οι Σπαρτιάτες με 1,1% και η Νέα Αριστερά με 1%.
Η τραγωδία των Τεμπών
Αναφορικά με την τραγωδία των Τεμπών, το 69,8% απαντά ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει τα αίτια του δυστυχήματος, ενώ το 25,1% θεωρεί ότι δεν υπάρχει πρόθεση συγκάλυψης.
Την ίδια ώρα, το 70,7% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά την τραγωδία των Τεμπών, ενώ το 21,9% εκτιμά πως έχουν σωστή στάση και ασκούν κριτική όπως πρέπει.
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός
Στην ερώτηση «Ποιος είναι καταλληλότερος για Πρωθυπουργός», πρώτος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 30,2%. Σημαντική αύξηση είχε η Ζωή Κωνσταντοπούλου ως καταλληλότερη για Πρωθυπουργός αφού το ποσοστό που συγκέντρωνε τον Ιανουάριο ήταν 4,9% και τώρα βρίσκεται στο 13,8%. Ο Κυριάκος Βελόπουλος συγκέντρωσε το 6,9% και πέρασε τον Νίκο Ανδρουλάκη που έχει ποσοστό 6,3%. Ακολουθούν ο Σωκράτης Φάμελλος με ποσοστό 4% και ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 3,5%.
Ο αντίκτυπος της ομιλίας Τσίπρα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η απάντηση Φάμελλου για τα περί ιδιοτέλειας και ο υπερ-γουρλής Μαγειρίας που πήρε δώρο μια Ferrari
Από το Καστέλι μέχρι τον ΒΟΑΚ και το μετρό: Αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατ. ευρώ απειλούν μέχρι και να διπλασιάσουν το κόστος των μεγάλων έργων
Κακοκαιρία Byron: «Βροχή» τα 112 όλη τη νύχτα - Πώς θα κινηθούν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες
Αμετακίνητοι οι αγρότες στα μπλόκα - Ποιες κινήσεις εξετάζει η κυβέρνηση
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr

























