• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Ώρα μηδέν» για τους αγρότες: Την Πέμπτη οι κρίσιμες αποφάσεις - Το σενάριο για Χριστούγεννα με μπλόκαΜε 159 «ναι» ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός - Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης στο στεγαστικό και οι αιχμές για την «Ιθάκη»Ελβετικό φράγκο: Τι προβλέπει η ρύθμιση για τη μετατροπή των δανείων σε ευρώ - Αναλυτικά παραδείγματαΣτάση εργασίας στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ την Τετάρτη - Οι ώρες και οι γραμμές που δεν επηρεάζονται
δημοφιλές τώρα: Νέες καταγγελίες για ΔΕΔΔΗΕ: Βγάζουν ρευματοκλέφτη πολίτη επειδή... δεν πήγαινε στο σπίτι του
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   20.05.2025 12:38
Newsroom
Newsroom

Φάμελλος: Στον Μίκη Θεοδωράκη αφιερωμένη η πρώτη μέρα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Επίσκεψη στο σπίτι του μουσικοσυνθέτη

Στο πρόσωπο του τιμώνται τα 100 χρόνια των αγώνων της Ρωμιοσύνης

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Φάμελλος
Φάμελλος

Το ιστορικό σπίτι του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη στην Επιφανούς 1, επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος, όπου και συναντήθηκε με την οικογένεια του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη.

Ο Σωκράτης Φάμελλος ανακοίνωσε την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να τιμήσει, στην πρώτη μέρα του Συνεδρίου του, τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη και απηύθυνε σχετική πρόσκληση στην οικογένεια, στη διοίκηση του Μουσείου «Μίκης Θεοδωράκης» και στον Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μουσικής», η οποία έγινε αποδεκτή. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 20.05.2025 12:16
Δένδιας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας: Επανεξοπλισμός της Ευρώπης με τις χώρες που σέβονται το υπαρξιακό πλαίσιο της ΕΕ

Στο πρόσωπο του ουσιαστικά τιμώνται τα 100 χρόνια των αγώνων της Ρωμιοσύνης.  Ήταν μια συνάντηση ξεχωριστή, φορτισμένη συναισθηματικά με τη οικογένεια και τους φίλους του Μίκη.

Ο Σωκράτης Φάμελλος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ζήτησε να ενημερωθεί για τις εκδηλώσεις των 100 χρόνων και για τη λειτουργία του Μουσείου «Μίκης Θεοδωράκης» της Ζάτουνας.

Ο πρόεδρος του Μουσείου, Παρασκευάς Παρασκευόπουλος προσκάλεσε τον Σωκράτη Φάμελλο να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μίκη Θεοδωράκη «Αρκαδίες» στις 20,21 και 22 Ιουνίου στη Ζάτουνα.

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνόδευσε η γραμματέας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου και η βουλευτής Τρικάλων και τομεάρχης Πολιτισμού της ΚΟ, Μαρίνα Κοντοτόλη. 

Στη συνάντηση συμμετείχε η διευθύντρια της Λαϊκής Ορχήστρας Μίκη Θεοδωράκη και μελος του ΔΣ του Μουσείου, Μαργαρίτα Θεοδωράκη, ο συνθέτης και μουσικός, Γιωργος Θεοδωράκης, ο πρόεδρος του ΔΣ του Μουσείου «Μίκης Θεοδωράκης» Ζάτουνας, Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, ο δήμαρχος Γορτυνίας και αντιπρόεδρος του Μουσείου, Ευστάθιος Κούλης, ο ταμίας του ΔΣ του Μουσείου, Αθανάσιος Πετράκος και η υπεύθυνη του Αρχείου Ελληνικής Μουσικής στη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» (όπου φυλάσσεται το Αρχείο του Μίκη), Βάλια Βράκα.

Στη συνέχεια, τον πρόεδρο Σωκράτη Φαμελλο και την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο Διευθυντής του  του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» και μέλος του ΔΣ του Μουσείου «Μίκης Θεοδωράκης», Αλέξανδρος Χαρκιολάκης, όπου μαζί με την κα Βάλια Βράκα πραγματοποίησαν ξενάγηση στο Αρχείο του Μίκη.

Διαβάστε ακόμη

«Ώρα μηδέν» για τους αγρότες: Την Πέμπτη οι κρίσιμες αποφάσεις - Το σενάριο για Χριστούγεννα με μπλόκα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Επτά συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι - Ανάμεσά τους η μητέρα και η πεθερά του αρχηγού

ΗΠΑ: Η θέση των ΗΠΑ για την Τουρκία και τα F-35 δεν έχει αλλάξει - Μπλόκο λόγω S-400

Συναγερμός στο Ιράκ: Ο Τίγρης ποταμός κινδυνεύει με ερημοποίηση - «Χωρίς νερό, δεν υπάρχει ζωή»

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ειδήσεις τώρα
  • ειδήσεις
  • Σωκράτης Φάμελλος
  • Μίκης Θεοδωράκης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr