Πλεύρης: «Όποιος εισέρχεται παράνομα στη χώρα δεν θα νομιμοποιείται»
Σκληρή στάση στο μεταναστευτικό θα κρατήσει όπως διαμήνυσε στις πρώτες του δηλώσεις ο Θάνος Πλεύρης που ορκίστηκε σήμερα το πρωί🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Τη συνέχιση της σκληρής γραμμής του Μάκη Βορίδη στο μεταναστευτικό προανήγγειλε ο Θάνος Πλεύρης που ορκίστηκε Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο κ. Πλεύρης «με το καλημέρα» δήλωσε πως κύριο μέλημά του είναι «να πατάξει τη λαθρομετανάστευση» και «κυρίαρχος στόχος η αύξηση των επιστροφών».
Αυστηροποίηση του πλαισίου
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού, το σχέδιο νόμου προβλέπει την αυστηροποίηση του πλαισίου για την παράνομη μετανάστευση, με βασικό άξονα ότι κανένας παράνομος μετανάστης δεν θα μπορεί να νομιμοποιηθεί στη χώρα. Όπως είπε, «καταργείται η ρύθμιση της επταετίας», η οποία μέχρι σήμερα επέτρεπε τη νομιμοποίηση ενός ατόμου που είχε παραμείνει στη χώρα για επτά συνεχή έτη.
Παράλληλα, ενισχύεται το σύστημα επιστροφών, με στόχο την ταχύτερη απομάκρυνση όσων δεν πληρούν τις προϋποθέσεις παραμονής. Όπως τόνισε ο κ. Πλεύρης, «το μήνυμα που στέλνουμε είναι σαφές: όποιος εισέρχεται παράνομα στη χώρα δεν θα νομιμοποιείται και δεν θα δικαιούται άσυλο».
Σε διαφορετικά «στρατόπεδα» οι αγρότες των μπλόκων: Αυτοί που άλλαξαν γνώμη στο 90' και η θέση του Μαξίμου
Θρίλερ με την εξαφάνιση 16χρονης στην Πάτρα: Βίντεο-ντοκουμέντο λίγο πριν χαθούν τα ίχνη της
Η Γροιλανδία δεν πρόκειται να δεχθεί εξαγορά από τον Τραμπ: «Θα αμυνθούμε μέσω του NATO»
«Πέθανες;»: Η viral εφαρμογή που αν δεν δώσεις σημεία ζωής για 2 μέρες «σημάνει συναγερμό»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



