• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Δραματικές ώρες στη Λακωνία: Γυναίκα ανεβαίνει σε ταράτσα για να δώσει φαγητό στην εγκλωβισμένη μητέρα τηςΧαλάνδρι: Ξήλωσαν κορδέλες για να παρκάρουν κοντά σε ποτάμι με κίνδυνο υπερχείλισηςΈκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Πού θα χτυπήσει η «Byron» τις επόμενες ώρες - Έως πότε τα έντονα φαινόμεναΚακοκαιρία Byron: Ποιες περιοχές τίθενται σε κατάσταση «Red Code» - Έκτακτη ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας
δημοφιλές τώρα: Θεσσαλονίκη: Χημικά από ΜΑΤ σε αγρότες που επιχείρησαν να προσεγγίσουν το αεροδρόμιο
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   07.07.2025 07:03
Κατερίνα Κοκκαλιάρη
Κατερίνα Κοκκαλιάρη

Πολιτικό ρεπορτάζ

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Το κλίμα στο εσωτερικό της Ν.Δ.

Γιατί είναι κομβικής σημασίας για την κυβέρνηση το επόμενο δίμηνο: Οι δύσκολες αποφάσεις και τα ανοιχτά μέτωπα

Μια ακόμα εβδομάδα πίεσης ξεκινά για την κυβέρνηση

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Υπουργικό Συμβούλιο (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Υπουργικό Συμβούλιο (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Μια ακόμα εβδομάδα πίεσης ξεκινά για την κυβέρνηση, που «τρέχει» να κλείσει ανοιχτά μέτωπα και να απαντήσει στα πυρά της αντιπολίτευσης. Σήμερα συνεδριάζει η προανακριτική επιτροπή της Βουλής που έχει συσταθεί για τον πρώην υπουργό Μεταφορών και Υποδομών  Κώστα Καραμανλή. Παράλληλα μέσα στην εβδομάδα θα κατατεθεί και η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με το κλίμα εσωστρέφειας να έχει επιστρέψει στους «γαλάζιους».

Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ήθελε να εστιάσει σε ένα θετικό αφήγημα στο δρόμο προς τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης,  βρέθηκε εγκλωνισμένη σε μία μονοθεματική ατζέντα, όπου κυριαρχούν οι αποκαλύψεις για τις παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Ερωτηματικό παραμένει το αν υπάρχουν κι άλλα στοιχεία που θα βγουν στη δημοσιότητα  το επόμενο διάστημα, με το Μαξίμου πάντως να απορρίπτει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Άλλωστε σε μία περίοδο που η κυβέρνηση βρίσκεται υπό πίεση δεν έχει λόγο να ανοίξει τη συζήτηση για κάλπες αλλά θα ρίξει όλο το βάρος  στην καλλιέργεια ενός θετικού αφηγήματος πρωτίστως στην οικονομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 06.07.2025 16:38 
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Γεραπετρίτη - Χαφτάρ: «Με τη Λιβύη μάς συνδέει η προσήλωσή μας στο διεθνές δίκαιο»

Μέσα σε ένα βαρύ πολιτικό τοπίο από το κυβερνών κόμμα θέλουν να κάνουν ένα σπριντ δύο μηνών μέχρι τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στην Διεθνή Έκθεση  Θεσσαλονίκης. Στόχος είναι να δοθεί έμφαση σε ένα πακέτο φοροελαφρύνσεων εστιασμένο στην μεσαία τάξη αλλά και σε κινήσεις που θα οδηγούν σε αύξηση μισθών και συντάξεων. Πρόκειται για ένα κομβικό διάστημα  καθώς θα φανεί αν οι «γαλάζιοι» μπορούν και σε ποιο βαθμό να προσεγγίσουν- ποντάροντας πρωτίστως στο πακέτο της ΔΕΘ- απογοητευμένους ψηφοφόρους πριν αυτοί στραφούν σε άλλα κόμματα.

Στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας γνωρίζουν πως μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις για τον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν μπορούν εύκολα να προβάλουν επιχειρήματα περί μεταρρυθμιστικής ατζέντας. Ωστόσο συνεχίζουν  να προτάσσουν ένα αφήγημα σταθερότητας και να τονίζουν πως δεν υπάρχει αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Δίνοντας ένα στίγμα των προτεραιοτήτων του επόμενου διαστήματος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε «η μάχη θα δοθεί σε δύο κύριους τομείς. Τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τον ΟΣΕ. Όπως τα καταφέραμε στους άλλους τομείς θα τα καταφέρουμε και σε αυτούς τους δύο». Μάλιστα σημείωσε πως «πριν από τις εκλογές θα υπάρχουν απτά δείγματα γι’ αυτό».

Το κλίμα στο εσωτερικό της Ν.Δ.

Από την πλευρά της Ν.Δ. σημειώνουν πως πρέπει οι πολίτες να αξιολογήσουν συνολικά τα πεπραγμένα της τετραετίας, αν και δεν λείπει η αυτοκριτική για λάθη και παραλείψεις. Άλλωστε έχουν περάσει έξι χρόνια από την  εκλογική νίκη και επομένως οι πολίτες αναμένουν να τρέξουν με μεγαλύτερη ταχύτητα μία σειρά παρεμβάσεων.

«Τα κάναμε όλα και τέλεια; Προφανώς όχι. Μένουν ακόμη πολλά να γίνουν και να διορθωθούν. Πρώτος εγώ έχω αναγνωρίσει πολλές φορές λάθη, καθυστερήσεις και αστοχίες σε χειρισμούς, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη γιατί δεν διορθώσαμε εγκαίρως τα κακώς κείμενα, όπως στην περίπτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ» σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας αναφορά στα έξι χρόνια από την εκλογική νίκη το 2019. Προσέθεσε δε «χρειάζεται πιο έντονη προσπάθεια να εμπεδωθεί μια νέα κουλτούρα ευθύνης και τήρησης της νομιμότητας, μακριά από πελατειακές νοοτροπίες και πολιτικές που ανήκουν οριστικά στο παρελθόν»

Στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας δεν λείπουν τα …. παράπονα από ψηφοφόρους σε βουλευτές μετά τις τελευταίες  αποκαλύψεις, ενώ μένει να απαντηθεί το ποια στάση θα τηρήσει το κυβερνών κόμμα στη Βουλή όταν κατατεθεί το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική. Όπως φαίνεται ακόμα και βουλευτές της Ν.Δ.διατυπώνουν διαφορετικές απόψεις για το θέμα,  γεγονός που δείχνει τον προβληματισμό που υπάρχει για τα όσα έχουν λάβει χώρα το τελευταίο διάστημα.

Διαβάστε ακόμη

Δραματικές ώρες στη Λακωνία: Γυναίκα ανεβαίνει σε ταράτσα για να δώσει φαγητό στην εγκλωβισμένη μητέρα της

Κακοκαιρία Byron: Τι θα γίνει με τον μισθό όσων δεν μπόρεσαν να πάνε στη δουλειά τους

Πανικός στη αεροσκάφος: Φωτιά σε διάδρομο απογείωσης γέμισε με καπνούς Airbus A320 με 180 επιβαίνοντες

Mega deal στα σκαριά στον τομέα της ψυχαγωγίας: Η Netflix κοντά στην αγορά της Warner Bros!

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • κυβέρνηση
  • ΔΕΘ 2025
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • ΔΕΘ
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr