Χαρίτσης: «Εγκληματική συγκάλυψη στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – Όλοι ήξεραν, ακόμα και ο Μητσοτάκης»
Έθεσε το ερώτημα «ποιος θα δώσει επιτέλους μια εξήγηση για όσα έχουν συμβεί», σημειώνοντας ότι ολόκληρη η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί εμβρόντητη τα τεκταινόμενα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Την κάθετη αντίθεσή του στην κυβερνητική πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία ότι επιχειρεί να εμποδίσει το Κοινοβούλιο να επιτελέσει το έργο του. «Έχετε αποφασίσει ότι δε θα αφήσετε τη Βουλή να κάνει τη δουλειά της», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Χαρίτσης επέμεινε πως η κυβέρνηση αγνοεί σκόπιμα τα πορίσματα της Δικαιοσύνης, παρότι –όπως είπε– ήδη επτά εμπλεκόμενοι έχουν κριθεί ένοχοι. «Ενώ η Δικαιοσύνη ελέγχει και καταλογίζει ποινές, η κυβέρνηση λέει να πάμε πίσω στο 1998 να δούμε τι έγινε», σχολίασε σκωπτικά, κάνοντας λόγο για «απόπειρα εγκληματικής συγκάλυψης».
Έθεσε το ερώτημα «ποιος θα δώσει επιτέλους μια εξήγηση για όσα έχουν συμβεί», σημειώνοντας ότι ολόκληρη η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί εμβρόντητη τα τεκταινόμενα.
Αναφέρθηκε ειδικά στη δημόσια σύγκρουση του τότε προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ με τον Λευτέρη Αυγενάκη, λέγοντας πως αποκαλύφθηκε προσπάθεια ελέγχου του μηχανισμού των ενισχύσεων. Κατά τον ίδιο, δεν επρόκειτο απλώς για διοικητική σύγκρουση αλλά για λειτουργία ενός «πολιτικού μηχανισμού» που διαχειριζόταν όχι μόνο χρήματα αλλά και ανθρώπους, εγκαθιστώντας μια σχέση εξάρτησης ανάμεσα στο κέντρο και την περιφέρεια.
Τόνισε ότι όλοι γνώριζαν τι συνέβαινε και κανείς δεν ήθελε να «χαλάσει τη δουλειά», συμπεριλαμβανομένου –όπως είπε– του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Χαρακτήρισε την κυβερνητική πρόταση «θεσμικό τακτικισμό» και προειδοποίησε ότι με τέτοιες μεθοδεύσεις δεν μπορεί να αναμένει κανείς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Κάλεσε, τέλος, το Σώμα να υπερψηφίσει την πρόταση διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης, ώστε –όπως υποστήριξε– να υπάρξει πραγματική διερεύνηση των πολιτικών ευθυνών στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ.
«Ώρα μηδέν» για τους αγρότες: Την Πέμπτη οι κρίσιμες αποφάσεις - Το σενάριο για Χριστούγεννα με μπλόκα
ΟΠΕΚΕΠΕ: Επτά συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι - Ανάμεσά τους η μητέρα και η πεθερά του αρχηγού
ΗΠΑ: Η θέση των ΗΠΑ για την Τουρκία και τα F-35 δεν έχει αλλάξει - Μπλόκο λόγω S-400
Συναγερμός στο Ιράκ: Ο Τίγρης ποταμός κινδυνεύει με ερημοποίηση - «Χωρίς νερό, δεν υπάρχει ζωή»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



