• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Δραματικές ώρες στη Λακωνία: Γυναίκα ανεβαίνει σε ταράτσα για να δώσει φαγητό στην εγκλωβισμένη μητέρα τηςΧαλάνδρι: Ξήλωσαν κορδέλες για να παρκάρουν κοντά σε ποτάμι με κίνδυνο υπερχείλισηςΈκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Πού θα χτυπήσει η «Byron» τις επόμενες ώρες - Έως πότε τα έντονα φαινόμεναΚακοκαιρία Byron: Ποιες περιοχές τίθενται σε κατάσταση «Red Code» - Έκτακτη ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας
δημοφιλές τώρα: Θεσσαλονίκη: Χημικά από ΜΑΤ σε αγρότες που επιχείρησαν να προσεγγίσουν το αεροδρόμιο
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   13.09.2025 21:52 
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Οι πέντε εθνικές προτεραιότητες📌 Μεταρρύθμιση του κράτους και κοινωνικές παρεμβάσεις

ΔΕΘ 2025 - Νίκος Ανδρουλάκης: «Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή - Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να τη φέρει»

Στην 89η ΔΕΘ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσίασε εκτενές σχέδιο για την «Νέα Ευρωπαϊκή Σύγκλιση» - Σκληρή κριτική στη Νέα Δημοκρατία για «ανισότητες, σκάνδαλα και διαφθορά»

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM)
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM)

«Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή και το μόνο κόμμα που μπορεί να τη φέρει είναι το ΠΑΣΟΚ», τόνισε από το βήμα της 89ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο Νίκος Ανδρουλάκης, παρουσιάζοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος για την επόμενη δεκαετία.

«Οι εκλογές είναι μονόδρομος και το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη εναλλακτική επιλογή με επεξεργασμένο πρόγραμμα», υπογράμμισε, δεσμευόμενος πως «θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να κάνουμε τη ζωή όλων καλύτερη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 13.09.2025 13:47 
Ανδρουλάκης από ΔΕΘ: Η Θεσσαλονίκη δεν είχε την υποστήριξη που θα έπρεπε - Ήρθε η ώρα για σημαντικά έργα
Πολιτική | 13.09.2025 13:59
Δημοσκόπηση GPO: Βελτιωμένα τα ποσοστά της ΝΔ μετά την ανακοίνωση των μέτρων της ΔΕΘ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε πως «δεν έχω χορηγούς ούτε δεσμεύσεις», δηλώνοντας έτοιμος να συγκρουστεί «με ό,τι εμποδίζει την αλλαγή για μια δίκαιη κοινωνία». Εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία ότι «παράγει ανισότητες, σπαταλά ευκαιρίες και είναι βυθισμένη στα σκάνδαλα και τη διαφθορά».

Κατηγόρησε προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «υποχώρηση εισοδημάτων από την ακρίβεια και τα καρτέλ», για αποδυνάμωση του δημόσιου συστήματος υγείας και παιδείας, καθώς και για «υποχώρηση εργασιακών δικαιωμάτων και θεσμών».

Οι πέντε εθνικές προτεραιότητες

Κεντρικό άξονα του προγράμματος ονόμασε τη Νέα Ευρωπαϊκή Σύγκλιση, που περιλαμβάνει πέντε κορυφαίες εθνικές προτεραιότητες:

  • Δημογραφική αναγέννηση, με στόχο τη σταθεροποίηση και ισόρροπη κατανομή πληθυσμού σε δέκα χρόνια.
  • Ανάκαμψη της παραγωγικότητας, ώστε η ελληνική εργασία να φτάσει το 75% του ευρωπαϊκού μέσου όρου (από 56% σήμερα).
  • Άνοδο βιοτικού επιπέδου, με προσέγγιση στο 80% του ευρωπαϊκού μέσου όρου.
  • Μείωση ανισοτήτων και καθολική πρόσβαση στο κοινωνικό κράτος, με στόχο τη μείωση της φτώχειας κατά 6 μονάδες σε πενταετία.
  • Αξιοπρεπή εργασία και δικαιότερη κατανομή πλούτου, με αύξηση του μεριδίου μισθών στο ΑΕΠ κατά 1% ετησίως για 5 χρόνια.

«Οι στόχοι αυτοί απαιτούν ισχυρή πολιτική βούληση και ένα κόμμα σοβαρό και υπεύθυνο στο τιμόνι της χώρας», σημείωσε.

Μεταρρύθμιση του κράτους και κοινωνικές παρεμβάσεις

Ως «κορωνίδα» του σχεδίου ανέδειξε την αναμόρφωση του κράτους μέσω του προγράμματος «Αναστάσιος Πεπονής»: νέο ΑΣΕΠ, πλήρης ψηφιοποίηση διαδικασιών, αναβάθμιση ΚΕΠ σε one–stop-shop, εποπτική αρχή για την Τεχνητή Νοημοσύνη, καθώς και «Νέα Διαύγεια» για διαφάνεια στις δαπάνες του Δημοσίου.

Πρότεινε επαναφορά 13ου μισθού στους δημοσίους υπαλλήλους, συγχώνευση Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αυστηρότερους κανόνες επιλογής ηγεσίας στη Δικαιοσύνη και τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών για τερματισμό «ασυλίας και ατιμωρησίας».

Παράλληλα, δεσμεύτηκε για νέο ΕΚΑΣ σε 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους, επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, προστασία της πρώτης κατοικίας και μέτρα στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων – από 120 δόσεις σε εφορία και ταμεία έως αύξηση του ορίου απαλλαγής από ΦΠΑ.

Διαβάστε ακόμη

Δραματικές ώρες στη Λακωνία: Γυναίκα ανεβαίνει σε ταράτσα για να δώσει φαγητό στην εγκλωβισμένη μητέρα της

Κακοκαιρία Byron: Τι θα γίνει με τον μισθό όσων δεν μπόρεσαν να πάνε στη δουλειά τους

Πανικός στη αεροσκάφος: Φωτιά σε διάδρομο απογείωσης γέμισε με καπνούς Airbus A320 με 180 επιβαίνοντες

Mega deal στα σκαριά στον τομέα της ψυχαγωγίας: Η Netflix κοντά στην αγορά της Warner Bros!

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Θεσσαλονίκη
  • ΔΕΘ 2025
  • ΠΑΣΟΚ
  • εκλογές
  • Νίκος Ανδρουλάκης
  • ειδήσεις τώρα
  • Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr