• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Σεισμός τώρα: 4,2 Ρίχτερ ανάμεσα σε Κρήτη και ΑντικύθηραΕΛΑΣ: Εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που «ξάφριζε» κατοικίες σε όλη τη χώρα - 12 συλλήψειςΜαζική κλιμάκωση από τους αγρότες: Ένταση σε αεροδρόμια και τελωνεία - Νέα μπλόκα από Δευτέρα και κυβέρνηση σε… σκληρή γραμμήΆνω Λιόσια: Εγκατέλειψε τη 2χρονη ανιψιά του σε κλεμμένο ΙΧ ενώ τον καταδίωκε η ΕΛΑΣ
δημοφιλές τώρα: Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   16.10.2025 17:50
Αφροδίτη Γκόγκογλου
Αφροδίτη Γκόγκογλου

Κοινοβουλευτική Συντάκτρια

Ενότητες στο άρθρο: 📌 «Οικτρή αποτυχία η αναβολή της συνάντησης με Ερντογάν»📌 «Επενδύω στις Ένοπλες Δυνάμεις για να μην είναι η Ελλάδα ρεντίκολο»📌 «Η Τουρκία, εάν θέλει να μπει στο πρόγραμμα SAFE, πρέπει να μας απαλλάξει από το casus belli»

Μητσοτάκης: «Φροντίζω η Ελλάδα να μην είναι πια το ρεντίκολο της Ευρώπης» - Τα «πυρά» σε Ανδρουλάκη για Τραμπ

Τι είπε για την αναβολή της συνάντησής του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο
Δευτερολογία Κυριάκου Μητσοτάκη (ΙΝΤΙΜΕ)
Δευτερολογία Κυριάκου Μητσοτάκη (ΙΝΤΙΜΕ)

Επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη εξαπέλυσε, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απαντώντας στον Νίκο Ανδρουλάκη, συγκεκριμένα, του είπε να είναι πιο προσεκτικός όταν μιλάει για τον Ντόναλντ Τραμπ. «Η Ελλάδα δεν στέκεται δεξιότερα από κανέναν. Στέκεται εκεί που υπαγορεύουν τα εθνικά της συμφέροντα», σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 16.10.2025 16:00
Φωνές και ανταλλαγή προσβολών στη Βουλή: Άγρια σύγκρουση Βελόπουλου-Καιρίδη - «Ρε καημένο παιδί»

«Μιλήσατε κ. Ανδρουλάκη για νεκρή φύση. Αναρωτιέμαι αν δεν είχαμε προσκληθεί τι θα λέγατε; Σας ενόχλησε η σκηνική παρουσία. Αν ήμασταν εσείς δηλαδή στη θέση μου τι θα κάνατε; Θα πιάνατε τον Τραμπ από το πέτο και θα του λέγατε “go back κ. Τραμπ”;».

«Οικτρή αποτυχία η αναβολή της συνάντησης με Ερντογάν»

Κατά τη δευτερολογία του στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην αναβολή της συνάντησής του με τον Τούρκο πρόεδρο. Τη χαρακτήρισε «οικτρή αποτυχία» την αναβολή της συνάντησής του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως είπε, «δεν μπορώ να γνωρίζω τους λόγους, αν ήταν πραγματικοί ή προσχηματικοί, και μπορεί η Τουρκία να ενοχλήθηκε επειδή η Ελλάδα έφερε την Chevron, προχώρησε στον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό, και αυτή να ήταν η αντίδρασή της, με τον κ. Ερντογάν να επιλέγει να μη συναντηθεί μαζί μου».

«Δεν είναι η πρώτη φορά. Σας θυμίζω ότι για τρία χρόνια, όταν δίναμε τη μάχη στα σύνορα του Έβρου, ο Ερντογάν έλεγε: “Μητσοτάκης γιοκ”. Θα ξανασυναντηθώ με τον Ερντογάν και θα αναλάβω όσα λέω δημόσια. Θα πρέπει να γνωρίζει ότι η επιθυμία της Τουρκίας να συμμετάσχει στα κονδύλια του SAFE περνά μέσα από τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας. Και αυτό δεν ήταν εύκολο να το πετύχουμε, καθώς απαιτείται συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας με ομοφωνία», πρόσθεσε.

«Επενδύω στις Ένοπλες Δυνάμεις για να μην είναι η Ελλάδα ρεντίκολο»

Απαντώντας στη δριμεία κριτική που δέχεται από την αντιπολίτευση, σημείωσε -προκαλώντας αντιδράσεις από τα έδρανα- ότι, «Φροντίζω η χώρα μας να είναι ισχυρή, επενδύω στις Ένοπλες Δυνάμεις για να μην είναι η Ελλάδα ρεντίκολο όπως επί ΣΥΡΙΖΑ». Πρόσθεσε ότι η αμυντική ισχύς αποτελεί «προϋπόθεση για την ελευθερία και την ασφάλεια της χώρας», ενώ σημείωσε ότι, η Ελλάδα, «επενδύοντας στη σταθερότητα και την αποτροπή», δαπανά πάνω από 3% του ΑΕΠ της για την άμυνα. «Η χώρα μας δεν θα ξαναβρεθεί ποτέ σε θέση αδυναμίας, ούτε θα γίνει αντικείμενο χλεύης στα διεθνή φόρα», είπε.

Για τη Γάζα, υπερασπίστηκε τη στάση της κυβέρνησης, ισχυριζόμενος ότι, «η Ελλάδα είναι σωστά τοποθετημένη στο ζήτημα της Γάζας». Τόνισε ότι στάση της χώρας είναι η ειρηνική λύση στη βάση των δύο κρατών, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, και έκανε λόγο για «ακραίες φωνές» που επιχειρούν να ταυτίσουν την ελληνική στάση με εγκληματικές πολιτικές. «Κανείς από τους ομιλητές δεν αναφέρθηκε στη γενεσιουργό αιτία της ανθρωπιστικής καταστροφής στη Γάζα ήταν η 7η Οκτωβρίου. Έχω πει δημόσια και κατ’ ιδίαν στον πρωθυπουργό και στον πρόεδρο του Ισραήλ ότι η αντίδραση ξεπέρασε κάθε όριο και ότι ο οποιοσδήποτε στρατιωτικός στόχος δεν δικαιολογεί τη δολοφονία τόσων αμάχων και δη παιδιών», είπε.

«Η Τουρκία, εάν θέλει να μπει στο πρόγραμμα SAFE, πρέπει να μας απαλλάξει από το casus belli»

«Η Τουρκία, εάν θέλει να μπει στο πρόγραμμα SAFE, πρέπει να απαλλάξει την Ελλάδα από το casus belli και να αποσύρει την ανυπόστατη θεωρία των “γκρίζων ζωνών”», είπε για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τόνισε ότι «η Ελλάδα επιδιώκει καλές σχέσεις, στη βάση του σεβασμού και του διεθνούς δικαίου». Κάνοντας λόγο για «ενόχληση της Άγκυρας σχετικά με τα Θαλάσσια Πάρκα», πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για το πώς θα προστατεύσει το φυσικό της περιβάλλον»

«Ας αφήσουμε, λοιπόν, τις κορώνες πατριωτισμού και ας σκεφτούμε ότι η δυνατότητα που έχουμε σήμερα μάς δίνει ένα σημαντικό διαπραγματευτικό όπλο. Ο σκοπός μας δεν είναι να έρθουμε σε τροχιά ρήξης, αλλά να επιβεβαιώσουμε αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που δείχνουν ότι η πορεία της Τουρκίας περνά μέσα από τον σεβασμό της Ελλάδας και της Κύπρου», είπε.

«Και άλλες χώρες αντιλαμβάνονται ότι η προσέγγιση με την Τουρκία δεν εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα της Ελλάδας, αλλά και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι η Ευρώπη μπορεί να αντιδράσει· και η Τουρκία είναι μια χώρα πολύ κοντά στη Ρωσία — αγοράζει φυσικό αέριο και πετρέλαιο από εκεί και προμηθεύεται πυρηνική τεχνογνωσία. Άρα, και οι ευρωπαίοι φίλοι μας, όταν αναγνωρίζουν τον κίνδυνο που προέρχεται από τη Ρωσία, θα πρέπει να αναγνωρίζουν και τον κίνδυνο που προέρχεται από άλλες χώρες που επιλέγουν τον ρόλο του επιτήδειου ουδέτερου».

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για γιαούρτι»

Δύσκολες ώρες για τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ - Ακρωτηριάστηκε το πόδι του και νοσηλεύεται στην εντατική

Κλήρωση Μουντιάλ 2026: Οι 12 όμιλοι για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού

«Η Τουρκία εγκαταλείπει τα S-400 και ξεκινάει να προμηθεύεται F-35», λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ΠΑΣΟΚ
  • Βουλή
  • ειδήσεις τώρα
  • ελληνοτουρκικά
  • Νίκος Ανδρουλάκης
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr