• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Συναγερμός στο Κάτω Χαλάνδρι: Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα - Μεγάλη κινητοποίηση της ΠυροσβεστικήςΔολοφόνησαν βαρυποινίτη στις φυλακές Κορυδαλλού - Πώς έγινε το φονικόΕκατοντάδες ελλείψεις φαρμάκων σε φαρμακεία και νοσοκομεία - Όλη η λίστα του ΕΟΦΣφοδρές πολιτικές αντιδράσεις στις δηλώσεις Καρυστιανού για τις αμβλώσεις - «Φοβερό ότι ακούστηκαν αυτά από γιατρό»
δημοφιλές τώρα: Αποκάλυψη OPEN για Τέμπη: Το βίντεο-ντοκουμέντο της αυτοψίας στο Κουλούρι που οδήγησε στη μήνυση των...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   27.11.2025 10:29
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Κοινό αίτημα ΣΥΡΙΖΑ - Νέας Αριστεράς για βίαιη προσαγωγή του στην Εξεταστική

ΟΠΕΚΕΠΕ: Άμεση επανακλήτευση του «Φραπέ» στην Εξεταστική εισηγείται η ΝΔ

Μετά τη χθεσινή κατάθεση του κ. Αντωνόπουλου και τις αποκαλύψεις που έγιναν από την πλευρά της ΝΔ

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο  
Η Εξεταστική Επιτροπή (Eurokinissi)
Η Εξεταστική Επιτροπή (Eurokinissi)

Άμεση επανακλήτευση του Γιώργου Ξυλούρη, γνωστού ως «Φραπέ», στην Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ εισηγήθηκε η Νέα Δημοκρατία.

«Μετά τη χθεσινή κατάθεση του κ. Αντωνόπουλου και τις αποκαλύψεις που έγιναν από την πλευρά της ΝΔ για τις σχέσεις του στενού συνεργάτη και φίλου του κ. Ανδρουλάκη με τον κ. Ξυλούρη και την οικογένειά του η κυβερνητική πλειοψηφία θα ήθελε να προτείνει το εξής, να κληθεί εκ νέου ο κ. Γιώργος Ξυλούρης σε συνέχεια της πρώτης του κλήσης όπου με πρωτοβουλία της ΝΔ εστάλη στην ελληνική Δικαιοσύνη, να κληθεί λοιπόν εκ νέου άμεσα ο κ. Ξυλούρης για να μας καταθέσει και εκείνος τι γνωρίζει για τις σχέσεις του με τον κ. Αντωνόπουλο και γενικότερα με το σύστημα του ΠΑΣΟΚ στα ζητήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Και θέλω να ξεκαθαρίσω το εξής: ότι αν δεν προσέλθει εκ νέου ο κ. Ξυλούρης, εκτός του ότι θα σταλεί και πάλι κ. πρόεδρε από την επιτροπή μας στον αρμόδιο εισαγγελέα, στην ελληνική δικαιοσύνη θεσμικά να κρίνουν για το γεγονός ότι δεν έρχεται στην επιτροπή μας, η κυβερνητική πλειοψηφία επιφυλάσσεται για τα επόμενα βήματα με το βασικότερο να απομένει η βιαία προσαγωγή του», τόνισε ο Μακάριος Λαζαρίδης, στην εισαγωγική του τοποθέτηση.

Κοινό αίτημα ΣΥΡΙΖΑ - Νέας Αριστεράς για βίαιη προσαγωγή του στην Εξεταστική

Αίτημα για την έκδοση εντάλματος βίαιης προσαγωγής του μάρτυρα Γεωργίου Ξυλούρη, γνωστού και ως «Φραπέ», κατέθεσαν από κοινού προς τον Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της Νέας Αριστεράς που είναι μέλη της Επιτροπής.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «με βάση το άρθρο 147 του Κανονισμού της Βουλής, η Επιτροπή έχει τη δυνατότητα να εκδίδει ένταλμα βίαιης προσαγωγής μαρτύρων, κάτι που δεν έπραξε η «γαλάζια» πλειοψηφία της Εξεταστικής μετά την προκλητική και αβάσιμη επίκληση του δικαιώματος της σιωπής και της μη αυτοενοχοποίησης εκ μέρους του Γ. Ξυλούρη.

Η μεθόδευση αυτή της ΝΔ καθίσταται ακόμα πιο προκλητική δεδομένου ότι, κατά την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής (26/11/25), προέκυψε εναργώς από την κατάθεση του Λάμπρου Αντωνόπουλου, πρώην Γραμματέα της Ν.Ε. Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, ότι ο ρόλος του κ. Γεωργίου Ξυλούρη είναι κομβικής σημασίας.

Καθώς, ο ίδιος ο κ. Αντωνόπουλος είχε λάβει επιδοτήσεις δηλώνοντας ως βοσκοτόπια εκατοντάδες στρέμματα στην Τήνο και έχοντας υποβάλει τη δήλωση ΟΣΔΕ σε ΚΥΔ το οποίο σχετίζεται με τον Γ. Ξυλούρη. Ο κ. Αντωνόπουλος προχώρησε μάλιστα σε μεταβίβαση δικαιωμάτων προς μέλος της οικογένειας Ξυλούρη, για την οποία υπάρχει σχετικό ενυπόγραφο έγγραφο.

Μετά την ευθεία εμπλοκή του Γεωργίου Ξυλούρη, τόσο ως ιδιοκτήτη ΚΥΔ, όσο και ως αποδεχόμενου τη μεταβίβαση δικαιωμάτων, καθίσταται ακόμα πιο επιτακτική η προσαγωγή του στην Εξεταστική Επιτροπή».

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Τα μηνύματα του Τραμπ με τον Νορβηγό πρωθυπουργό: «Δεν μου δώσατε το Νόμπελ, θέλω απόλυτο έλεγχο της Γροιλανδίας»

Μητσοτάκης για αγρότες: Έτοιμος να διαχειριστώ οποιαδήποτε άλλη κατάσταση - Δεν μπορούν να συνεχιστούν τα μπλόκα

Αποκάλυψη OPEN για Τέμπη: Το βίντεο-ντοκουμέντο της αυτοψίας στο Κουλούρι που οδήγησε στη μήνυση των συγγενών

Πρώτη και καλύτερη η Εθνική πόλο: Κυριάρχησε της Ιταλίας, πέρασε στην τετράδα και βλέπει μετάλλιο!

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Νέα Δημοκρατία
  • ΟΠΕΚΕΠΕ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr