Ελληνοτουρκικά: Σε θετικό κλίμα ο πέμπτος γύρος διμερών διαβουλεύσεων - Η κοινή δήλωση
Οι υφυπουργοί Εξωτερικών «συζήτησαν διάφορες πτυχές των διμερών σχέσεων»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Τον 5ο γύρο διμερών διαβουλεύσεων στο πλαίσιο του Πολιτικού Διαλόγου που καθιερώθηκε μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας το 2023 πραγματοποίησαν σήμερα στην Αθήνα η υφυπουργός Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας, Πρέσβυς Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, και ο υφυπουργός Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Πρέσβυς Mehmet Kemal Bozay.
Σύμφωνα με την κοινή δήλωση, οι υφυπουργοί «συζήτησαν διάφορες πτυχές των διμερών σχέσεων, έκαναν ανασκόπηση των εξελίξεων που μεσολάβησαν από την τελευταία συνάντηση του Πολιτικού Διαλόγου που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα τον Ιούνιο του 2025 και είχαν εκτενή ανταλλαγή απόψεων για τις πρόσφατες εξελίξεις σε περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.
Οι δύο υφυπουργοί εξέτασαν, επίσης, την προετοιμασία για το 6ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, το οποίο έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην Τουρκία το επόμενο διάστημα.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, με τις δύο πλευρές να επιβεβαιώνουν την κοινή τους δέσμευση για περαιτέρω διεύρυνση της διμερούς και διεθνούς συνεργασίας».
Ραγδαίες εξελίξεις στη Γροιλανδία: Ο πρωθυπουργός καλεί τους πολίτες να προετοιμαστούν για ενδεχόμενη εισβολή
Η Ελλάδα εξετάζει αν θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ - Τι λένε από Μαξίμου
Κλειστά αύριο όλα τα σχολεία της Αττικής λόγω κακοκαιρίας - Η απόφαση Χαρδαλιά και οι 5 περιοχές σε «Red Code»
Μικέλα Χαρτουλάρη στο ethnos.gr: «Η νέα γενιά δεν έχει χώρο να ζήσει, να διαμαρτυρηθεί - Πνίγεται ανάμεσα σε υψηλά ενοίκια και κρατική βία»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



