• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Χανταϊός: Γιατρός που είχε ερευνήσει παλιότερη επιδημία λέει πως «είναι άσχημος ιός»Θρίλερ στη Λευκάδα: Πληροφορίες για μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών στο θαλάσσιο droneΟυρές εκατοντάδων μέτρων στην Τεχνόπολη για το επίσημο pop-up store των Metallica πριν τη συναυλία στο ΟΑΚΑΚακλαμάνης μετά τη δήλωση Ανδρουλάκη: «Ό,τι είναι να ειπωθεί θα ειπωθεί στην Ολομέλεια»
δημοφιλές τώρα: Τραγωδία στου Ζωγράφου: Νεκρός άνδρας που έπεσε από μπαλκόνι δευτέρου ορόφου
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   05.02.2026 18:26
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Η αναφορά στην τραγωδία στη Χίο

Μητσοτάκης: «Η μόνη μας διαφορά με την Τουρκία είναι ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα» - Τι είπε για Χίο

«Είμαστε εκλεγμένοι ηγέτες, έχουμε να λύσουμε αρκετά προβλήματα στην περιοχή, δεν χρειάζεται να δημιουργούμε νέα προβλήματα»

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο
Κυριάκος Μητσοτάκης (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)
Κυριάκος Μητσοτάκης (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Για μία και μόνο διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη στον αρχισυντάκτη του περιοδικού «Foreign Policy», Ravi Agrawal.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά και τη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ότι ο στόχος είναι «να έχουμε μια εποικοδομητική συζήτηση και μια ειλικρινή σχέση. Προσωπικά θα πάω στην Άγκυρα με ξεκάθαρα σημεία». Επανέλαβε ότι «με την Τουρκία έχουμε μία και μόνο διαφορά, τον καθορισμό ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 05.02.2026 17:22
Στη Βουλή εκτάκτως ο Κικίλιας για την πολύνεκρη τραγωδία στη Χίο μετά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Σχολίασε ότι δεν βλέπει κάποιο λόγο κλιμάκωσης με την τουρκική πλευρά. «Είμαστε εκλεγμένοι ηγέτες, έχουμε να λύσουμε αρκετά προβλήματα στην περιοχή, δεν χρειάζεται να δημιουργούμε νέα προβλήματα».

Πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα είναι σε πολύ πιο ισχυρή θέση απ’ ότι ήταν πριν από πέντε χρόνια, αφού έχει ενισχύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της». Συνεχίζοντας, ξεκαθάρισε ότι «η γεωγραφία δεν αλλάζει».

Η αναφορά στην τραγωδία στη Χίο

Μιλώντας για την τραγωδία στη Χίο με τους 15 νεκρούς μετανάστες ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «εάν δεν ήταν το Λιμενικό, τότε οι νεκροί θα ήταν περισσότεροι», ενώ παρέπεμψε σε περισσότερα στοιχεία με την ολοκλήρωση της έρευνας του Λιμενικού Σώματος.

«Έχω κάποια προκαταρκτικά στοιχεία της έρευνας, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να έχουμε σαφή εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη».

Αναφερόμενος στις συνθήκες του περιστατικού, δήλωσε ότι χρειαζόμαστε μία πλήρη διερεύνηση», προσθέτοντας ότι η αρχική πληροφόρηση κάνει λόγο για εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού από μικρότερο σκάφος, χωρίς ακόμη να είναι γνωστά τα ακριβή αίτια.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Όλες οι πτήσεις που καταργεί η Ryanair στην Ελλάδα - Τι ισχύει για Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Κρήτη

Θρίλερ στη Λευκάδα: Πληροφορίες για μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών στο θαλάσσιο drone

Ανδρουλάκης: Θεσμική εκτροπή η συναίνεση του πρόεδρου της Βουλής σε 151 ψήφους για την εξεταστική των υποκλοπών

Ληστεία α λα Casa de Papel στην τράπεζα της Γερμανίας - Κλείδωσαν κόσμο στο θησαυροφυλάκιο και εξαφανίστηκαν

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Χίος
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • μετανάστες
  • νεκροί
  • Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
  • Τουρκία
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr