Σπαρτιάτες: Αθωώθηκαν οι 12 πρώην βουλευτές και ο Ηλίας Κασιδιάρης
Η υπόθεση είχε επιστρέψει στο ακροατήριο μετά από έφεση του εισαγγελέα Εφετών🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Ομόφωνα αθωώθηκαν οι 12 πρώην βουλευτές των Σπαρτιατών και ο έγκλειστος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, από την κατηγορία της εξαπάτησης εκλογέων, με το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας να εκδίδει νέα απαλλακτική απόφαση.
Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που η Δικαιοσύνη κρίνει αθώους τους κατηγορούμενους για το συγκεκριμένο αδίκημα, καθώς είχε προηγηθεί αντίστοιχη απόφαση σε πρώτο βαθμό.
Η επιστροφή της υπόθεσης στο ακροατήριο
Η υπόθεση επανήλθε προς εκδίκαση έπειτα από αυτεπάγγελτη έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας Εφετών κατά της πρωτόδικης απόφασης. Έτσι, οι 12 πρώην βουλευτές και ο Ηλίας Κασιδιάρης βρέθηκαν εκ νέου στο εδώλιο, αντιμετωπίζοντας την ίδια κατηγορία.
Το δικαστήριο, ωστόσο, έκρινε και πάλι ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων, καταλήγοντας σε ομόφωνη απαλλαγή.
Η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης είχε ξεκινήσει μετά από έρευνα της πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, η οποία βασίστηκε σε δημόσιες δηλώσεις του τότε προέδρου των Σπαρτιατών, Βασίλη Στίγκα, περί ύπαρξης υποκρυπτόμενης ηγεσίας στο κόμμα.
Ποιοι σκοτώνουν την πανίδα στον Γράμμο και την Δαδιά;
Ο σκελετός του Ντ’Αρτανιάν: Η σφαίρα, το νόμισμα και το DNA φωτίζουν το μυστήριο του Μάαστριχτ
Γιατί οι ΗΠΑ (νομίζουν) ότι κερδίζουν τις μάχες αλλά τελικά χάνουν τον πόλεμο
Απάτες στον ΕΦΚΑ: Ο «αόρατος διαχειριστής» του ενός εκατομμυρίου - Πώς δρούσε με τις έξι εταιρείες-φαντάσματα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



