• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Το υπουργείο Πολιτισμού κήρυξε μνημείο τις ιστορικές φωτογραφίες με τους 200 εκτελεσθέντες της ΚαισαριανήςΠέθανε ο συνταγματολόγος και πρώην υπουργός Αντώνης Μανιτάκης σε ηλικία 82 ετώνΑπέδρασε κρατούμενος από τα δικαστήρια της Ευελπίδων- Αστυνομικοί τρέχουν να τον βρουνΣε συναγερμό ο Έβρος: Καθεστώς «Red Code» λόγω αυξημένου κινδύνου πλημμυρών - Στα όρια υπερχείλισης το ποτάμι
δημοφιλές τώρα: Καποδίστριας: Στην 5η θέση των πιο εμπορικών ελληνικών ταινιών όλων των εποχών - Ξεπέρασε το «El...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   18.02.2026 16:00 
Newsroom
Newsroom

Χαρίτσης: Θα γίνουμε ευθέως αρωγοί του γενοκτονικού ισραηλινού στρατού;

Ζήτησε απαντήσεις για τα περί αποστολής ελληνικών μάχιμων τμημάτων στη Γάζα

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ζήτημα για το μέλλον της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) αλλά και για την ενδεχόμενη αποστολή μάχιμων ελληνικών τμημάτων στη Γάζα έθεσε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης στην ομιλία του στη Βουλή για το σ/ν του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Ξεκινώντας από την ΕΑΒ, ο κ. Χαρίτσης ρώτησε τον υπουργό Άμυνας:

«Τι θα γίνει με την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία; Όταν μιλάτε για εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη της ΕΑΒ, τι ακριβώς εννοεί; Να σέρνει η διοίκηση τους εργαζόμενους στα δικαστήρια;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 18.02.2026 10:52
ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΑ: Αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα της Αναστασίας Χατζηδάκη - «Δεν έχω γνώση για κανένα πόρισμα»

Όπως ανέφερε, «είναι πραγματικά εξοργιστικό το μέλλον μιας τέτοιας επιχείρησης, μιας επιχείρησης στρατηγικού χαρακτήρα, να εξαρτάται από ενδοκυβερνητικές αντιπαραθέσεις», κάνοντας λόγο για σύγκρουση μεταξύ υπουργείου Εθνικής Άμυνας και Υπουργείου Οικονομικών. Ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό να τοποθετηθεί ξεκάθαρα εάν η προσφυγή στα ασφαλιστικά μέτρα κατά των εργαζομένων αποτελεί κυβερνητική επιλογή, προειδοποιώντας ότι διαφορετικά «επιβεβαιώνει ότι οδηγεί τα πράγματα σε σαλαμοποίηση, σε ιδιωτικοποίηση και τελικά σε διάλυση της ΕΑΒ».

Στη συνέχεια έθεσε ερώτημα για το δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ περί αποστολής ελληνικών μάχιμων τμημάτων στη Γάζα:

«Έχει ληφθεί απόφαση για ενεργή στρατιωτική συμμετοχή της χώρας μας με μάχιμα τμήματα στη Γάζα; Ναι ή όχι;».

Τόνισε ότι «όταν πρόκειται για στρατιωτική αποστολή και μάλιστα σε περιβάλλον πολέμου, τότε η ενημέρωση της Βουλής δεν είναι προαιρετική. Είναι θεσμική υποχρέωση», ζητώντας σαφείς απαντήσεις για το είδος και το εύρος της αποστολής και επανέφερε το αίτημα της Νέας Αριστεράς για άμεση σύγκληση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.

Ο κ. Χαρίτσης διατύπωσε το ερώτημα:

«Θα γίνουμε ευθέως αρωγοί ως χώρα του γενοκτονικού ισραηλινού στρατού που έχει προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων Παλαιστινίων;».

Υποστήριξε ότι μια τέτοια πολιτική «δεν έχει καμία νομιμοποίηση και πρέπει να ανακληθεί», ξεκαθαρίζοντας ότι η Νέα Αριστερά την αμφισβητεί ευθέως.

Στη συνέχεια, ο κ. Χαρίτσης άσκησε κριτική στην ευρωπαϊκή πολιτική της «στρατηγικής αυτονομίας», επισημαίνοντας ότι δεν συνιστά ρεαλισμό αλλά «στην πραγματικότητα υπηρετεί την πολεμική βιομηχανία των ισχυρών χωρών». Προειδοποίησε ότι η μετατόπιση πόρων προς τους εξοπλισμούς σημαίνει «λιγότερους πόρους για κοινωνικές πολιτικές, λιγότερους πόρους για ανάπτυξη», ενώ έθεσε και το ζήτημα ενδεχόμενης απώλειας του δικαιώματος βέτο της χώρας σε θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις σε επίπεδο ΕΕ.

Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι «η λογική "εξοπλιζόμαστε για να έχουμε ειρήνη" ιστορικά δεν οδηγεί σε ειρήνη», αλλά σε παρατεταμένες συγκρούσεις και εξοπλιστικούς ανταγωνισμούς», επιμένοντας ότι «η πραγματική ρεαλιστική πολιτική είναι μόνο η συγκροτημένη, ενεργή διπλωματική στρατηγική». Όπως ανέφερε, «η διπλωματία δεν είναι αδυναμία. Είναι το μόνο εργαλείο που έχουμε που μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα και να μειώσει τον κίνδυνο της γενικευμένης σύγκρουσης».

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Το υπουργείο Πολιτισμού κήρυξε μνημείο τις ιστορικές φωτογραφίες με τους 200 εκτελεσθέντες της Καισαριανής

Το πόρισμα της Πυροσβεστικής που «καίει» τον ιδιοκτήτη της «Βιολάντα» - Η αποσυνδεδεμένη ηλεκτροβάνα, η οσμή και το υπόγειο

Τέλος οριστικά το Messenger από τα Windows - Πώς να σώσετε τα μηνύματά σας

Από τον Τεττέη μέχρι τον Βινίσιους: Δέκα περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έπεσαν θύματα ρατσιστικών επιθέσεων

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Νέα αριστερά
  • ειδήσεις τώρα
  • Βουλή
  • Αλέξης Χαρίτσης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr