ΥΠΕΞ για Global Sumud Flotilla: Στην Ασντόντ θα αφιχθούν οι Έλληνες που συμμετείχαν
«Το υπουργείο Εξωτερικών θα φροντίσει ώστε να παρασχεθεί κάθε προξενική συνδρομή και θα μεριμνήσει ώστε να γίνουν τάχιστα οι διαδικασίες επαναπατρισμού»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Σταδιακά και εντός των επόμενων ωρών θα αφιχθούν οι Έλληνες πολίτες που συμμετέχουν στον στολίσκο Global Sumud Flotilla στο λιμάνι της Ασντόντ, ενώ έπειτα θα ακολουθήσουν διαδικασίες ταυτοποίησης και καταγραφής, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών, Λάνα Ζωχιού.
Όπως τόνισε η ίδια κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των διπλωματικών συντακτών, η πρέσβης της Ελλάδας θα βρεθεί αύριο το πρωί στον χώρο όπου θα βρίσκονται οι πολίτες ώστε να τους παρασχεθεί κάθε απαραίτητη προξενική συνδρομή.
Η διαδικασία επαναπατρισμού
«Το υπουργείο Εξωτερικών θα φροντίσει ώστε να παρασχεθεί κάθε προξενική συνδρομή και θα μεριμνήσει ώστε να γίνουν τάχιστα οι διαδικασίες επαναπατρισμού» υπογράμμισε, η κ. Ζωχιού.
Σημείωσε, δε, πως το υπουργείο Εξωτερικών έχει προχωρήσει σε διαβήματα προς την ισραηλινή πλευρά, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών.
«Παραμένει σε ανοικτή γραμμή με τους οικείους και τους συγγενείς των Ελλήνων πολιτών. Απαιτούμε την απόλυτη τήρηση των αρχών του διεθνούς δικαίου, το σεβασμό της αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών», επεσήμανε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.
Πυροβολισμοί στο Μενίδι: Δράστες και κίνητρα ψάχνουν οι Αρχές - Εκτός κινδύνου ο 26χρονος
Μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία στην Κρήτη: Νέο 112 στην Ιεράπετρα - Οκτώ εγκλωβισμένοι στο Φαράγγι της Σαμαριάς
Θάνατος Μαζωνάκη: «Ένιωσα άσχημα γιατί συνέβαλα να έρθουν σε επαφή»
Άγρια επίθεση σε γυναίκα οδηγό ταξί: Επιβάτης τη δάγκωσε και της έκοψε το αυτί
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



