ΥΠΕΞ για Global Sumud Flotilla: Στην Ασντόντ θα αφιχθούν οι Έλληνες που συμμετείχαν
«Το υπουργείο Εξωτερικών θα φροντίσει ώστε να παρασχεθεί κάθε προξενική συνδρομή και θα μεριμνήσει ώστε να γίνουν τάχιστα οι διαδικασίες επαναπατρισμού»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Σταδιακά και εντός των επόμενων ωρών θα αφιχθούν οι Έλληνες πολίτες που συμμετέχουν στον στολίσκο Global Sumud Flotilla στο λιμάνι της Ασντόντ, ενώ έπειτα θα ακολουθήσουν διαδικασίες ταυτοποίησης και καταγραφής, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών, Λάνα Ζωχιού.
Όπως τόνισε η ίδια κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των διπλωματικών συντακτών, η πρέσβης της Ελλάδας θα βρεθεί αύριο το πρωί στον χώρο όπου θα βρίσκονται οι πολίτες ώστε να τους παρασχεθεί κάθε απαραίτητη προξενική συνδρομή.
Η διαδικασία επαναπατρισμού
«Το υπουργείο Εξωτερικών θα φροντίσει ώστε να παρασχεθεί κάθε προξενική συνδρομή και θα μεριμνήσει ώστε να γίνουν τάχιστα οι διαδικασίες επαναπατρισμού» υπογράμμισε, η κ. Ζωχιού.
Σημείωσε, δε, πως το υπουργείο Εξωτερικών έχει προχωρήσει σε διαβήματα προς την ισραηλινή πλευρά, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών.
«Παραμένει σε ανοικτή γραμμή με τους οικείους και τους συγγενείς των Ελλήνων πολιτών. Απαιτούμε την απόλυτη τήρηση των αρχών του διεθνούς δικαίου, το σεβασμό της αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών», επεσήμανε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.
Ο τραγικός απολογισμός της φωτιάς στη Σαλαμίνα, οι μαρτυρίες και οι κόποι που έγιναν στάχτη
Φωτιά στη Σαλαμίνα: Ζευγάρι ηλικιωμένων τα δύο θύματα - Γείτονες τους άκουσαν να φωνάζουν βοήθεια
Μυθικός Απόστολος Χρήστου! Back to back πρωταθλητής Ευρώπης στα 100μ. ύπτιο
Το Ιράν δίνει «μπόνους» 30.000 δολαρίων σε όποιον σκοτώσει ή αιχμαλωτίσει Αμερικανό «στρατιωτικό εισβολέα»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



