Μητσοτάκης από Αιγάλεω: Είμαστε το μόνο κόμμα που έχει πρόταση για την Ελλάδα του μέλλοντος
Επίσκεψη στο ανακαινισμένο Κέντρο Υγείας Αιγάλεω πραγματοποίησε στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιοχή ο πρωθυπουργός🕛 χρόνος ανάγνωσης: 10 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Περιοδεία στο Αιγάλεω πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα (29/6) το απόγευμα, δηλώνοντας πως «η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πίσω σε παρελθόν που θέλουμε να ξεχάσουμε ανεπιστρεπτί».
«Όταν έρθει η ώρα, το απόθεμα της αξιοπιστίας θα είναι βασισμένο στο "τι σας είπαμε και τι τελικά κάναμε". Δεν έχουμε λύσει τα πάντα, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε πολύ σκληρά», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στη συμπλήρωση τριών χρόνων από τις εκλογές του 2023, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «δώσαμε τον απολογισμό του έργου μας σε μια εποχή που υπάρχει συνολική απαξίωση και αμφισβήτηση της πολιτικής, που λένε "όλοι το ίδιο είναι" και νεοσσοί της πολιτικής θέλουν να μας σώσουν - όταν έρθει η ώρα θα σας πούμε, τι σας υποσχεθήκαμε το ‘23 και τι έχουμε κάνει μέχρι σήμερα».
Παράλληλα, επισήμανε ότι οι αυξήσεις των μισθών και η στήριξη του εισοδήματος είναι η μοναδική άμυνα απέναντι στην ακρίβεια. «Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν για να μειώσουμε τις τιμές. Ελπίζουμε ότι θα έχουμε σταθερές τιμές στους επόμενους μήνες και από Σεπτέμβριο σταθερές μειώσεις στις τιμές», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όσα είπε για αντιπολίτευση και ΟΠΕΚΕΠΕ
Στρέφοντας τα «πυρά» του κατά της αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «αυτή είναι η απάντηση σε όσους αναμασούν παλιές υποσχέσεις και ξεπερασμένα συνθήματα. Δεν έχουμε ξεχάσει τους πειραματισμούς που παραλίγο να μας οδηγήσουν στο γκρεμό» και τόνισε ότι «η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πίσω σε παρελθόν που θέλουμε να ξεχάσουμε ανεπιστρεπτί». Ο ίδιος απευθύνθηκε «στη σιωπηλή πλειοψηφία που ξέρει ότι υπάρχουν δυσκολίες αλλά ξέρουν ότι το μόνο κόμμα που έχει πρόταση για την Ελλάδα του μέλλοντος είναι η ΝΔ».
Αναφερόμενος στο ζήτημα του ΟΠΕΚΕΠΕ και των αγροτικών ενισχύσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «σήμερα μετά από μεγάλη προσπάθεια καταφέραμε και τηρήσαμε τη δέσμευση μας και καταβάλαμε 617 εκατ. μέσω ΑΑΔΕ με δίκαιο τρόπο με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα». «Σε όλα τα προϊόντα καταβάλαμε τις επιδοτήσεις που δικαιούνταν οι έντιμοι αγρότες. Κόψαμε 150 εκατ. από τους επιτήδειους και τα ανακυκλώσαμε στους έντιμους αγρότες. Αυτή είναι η μάχη με το βαθύ κράτος», συμπλήρωσε.

«Δεν θα τους επιτρέψουμε να επανέλθουν»
«Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι η πρώτη μου πολιτική εμφάνιση ως υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ ήταν σε μια ομιλία που είχε κάνει ο Κώστας Καραμανλής στο κλειστό, στο Αιγάλεω. Με τιμάτε με την εμπιστοσύνη σας εδώ και 22 χρόνια», τόνισε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην επίσκεψη που έκανε νωρίτερα στο ανακαινισμένο κέντρο υγείας στο Αιγάλεω. «Τα 4 εκατ. που δώσαμε για να το ανακαινίσουμε έπιασαν τόπο», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης. «Είναι ένα μόνο παράδειγμα από τα 156 κέντρα υγείας που ανασκευάσαμε όπως και τα τμήματα επειγόντων περιστατικών. Υποχρέωση κάθε πολιτείας να φροντίζει τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Δεν λέω ότι έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα. Αλλά συναντώ επισκέπτες από άλλες χώρες που λένε ότι το ελληνικό ΕΣΥ είναι καλύτερο από τα δικά τους συστήματα υγείας», συνέχισε. Για τα καύσιμα είπε ότι οι εποπτικοί μηχανισμοί είναι στις επάλξεις για να μειωθούν οι τιμές, ενώ δήλωσε πως η κυβέρνηση αντιμετώπισε αποτελεσματικά και το προσφυγικό.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η χώρα αντιμετωπίζεται σήμερα με μεγαλύτερη αξιοπιστία από όλους τους διεθνείς εταίρους ως παράγοντας σταθερότητας και ως μια χώρα που έχει επενδύσει το υστέρημα των Ελλήνων πολιτών, ώστε να αισθάνονται όλοι ασφαλείς. «Σήμερα οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι στην καλύτερη κατάσταση που ήταν ποτέ», διαμήνυσε. Ο πρωθυπουργός είπε ότι αυτή είναι μια πορεία διαρκείας, που θα επιτρέψει να φτάσουμε το 2030 στην Ελλάδα που ονειρευόμαστε.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ξεχωριστή αναφορά ευχαριστώντας την ΟΝΝΕΔ και τη ΔΑΠ και μίλησε για τη μάχη για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, η οποία είπε ότι δικαιώθηκε. «Κλείνοντας να ζητήσω αυτούς τους μήνες μέχρι τις εκλογές του 2027 να δώσουμε όλοι μαζί αυτόν τον αγώνα για να πείσουμε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι η μόνη επιλογή για να προχωρήσει η χώρα με σταθερότητα και ασφάλεια μπροστά. Οι εναλλακτικές αναμασούν τα ίδια στερεότυπα. Δεν θα τους επιτρέψουμε να επανέλθουν. Θα δώσουμε τις απαντήσεις μας με ευπρέπεια, με έναν λόγο που ταιριάζει στο ήθος και ύφος αυτής της μεγάλης παράταξης και όταν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση της τελευταίας ψήφου, η ΝΔ θα είναι και πάλι αυτή που οι Έλληνες θα εμπιστευθούν. Εγώ δεν λέω ακόμα καλό καλοκαίρι, αλλά έχω πολλή δουλειά μπροστά μου», κατέληξε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός.
Επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Κέντρο Υγείας Αιγάλεω
Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας Αιγάλεω, ένα από τα 110 Κέντρα Υγείας ανά την Ελλάδα που έχουν ήδη ανακαινιστεί και αναβαθμιστεί με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των υποδομών της πρωτοβάθμιας φροντίδας και ευρύτερα του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους και ενημερώθηκε για τις δυνατότητες της μονάδας. Χάρη στα έργα εκτεταμένης κτηριακής ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης που υλοποιήθηκαν, το ΚΥ Αιγάλεω, η οικοδομική άδεια του οποίου εκδόθηκε το 1983, πλέον παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες διάγνωσης, θεραπείας και παρακολούθησης, διαθέτει γιατρούς όλων των βασικών ειδικοτήτων και παράλληλα συμμετέχει σε δράσεις πρόληψης, όπως το πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου «Προλαμβάνω». «Έχουμε πει πολλές φορές ότι η δέσμευσή μας, να παραδώσουμε στο τέλος της θητείας μας ένα ΕΣΥ το οποίο θα ήταν πολύ καλύτερο από αυτό το οποίο παραλάβαμε, υλοποιείται βήμα-βήμα», σημείωσε στο τέλος της επίσκεψής του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στις παρεμβάσεις που έγιναν στο Κέντρο Υγείας, το οποίο καλύπτει 2.500 τετραγωνικά μέτρα, περιλαμβάνονται η θερμομόνωση των δωματίων, η εγκατάσταση νέων κουφωμάτων, η τοποθέτηση νέων δαπέδων, η πλήρης ανακατασκευή των χώρων υγιεινής, η αντικατάσταση των εργαστηριακών επίπλων και η αναβάθμιση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων. Το Κέντρο Υγείας Αιγάλεω, που έχει ενισχυθεί με προσωπικό τα τελευταία χρόνια, καλύπτει πληθυσμό άνω των 65.000 κατοίκων, εξυπηρετώντας πολλές περιοχές της Δυτικής Αθήνας. Πέρυσι δέχτηκε περισσότερες από 57.000 επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία, ενώ διενεργήθηκαν παραπάνω από 90.000 εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις.
«Οι πολίτες πρέπει να εμπιστεύονται τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας»
Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του, ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Πριν από κάποια χρόνια οι κάτοικοι του Αιγάλεω και των όμορων Δήμων, θυμούνται αυτό το Κέντρο Υγείας σε πολύ προβληματική κατάσταση. Σήμερα, όσοι το επισκεφθούν, θα διαπιστώσουν ότι τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, τα οποία δαπανήθηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης, πράγματι έπιασαν τόπο. Μιλάμε για ένα υπερσύγχρονο Κέντρο Υγείας αστικού τύπου, το οποίο καλύπτει όλες τις βασικές ειδικότητες, το οποίο έχει εξοπλιστεί με όλα τα απαραίτητα διαγνωστικά μηχανήματα και βέβαια έχει στελεχωθεί με προσωπικό καλύπτοντας όλες τις βασικές ειδικότητες.
Στέλνουμε έτσι ένα μήνυμα ότι οι πολίτες πρέπει να εμπιστεύονται τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας και να μην επιλέγουν για το οποιοδήποτε περιστατικό αμέσως να απευθύνονται στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των μεγάλων μας νοσοκομείων. Το Κέντρο Υγείας εδώ είναι ανοιχτό μέχρι τις 21:00 το βράδυ και μπορεί, σας διαβεβαιώνω, να αντιμετωπίσει τη μεγάλη πλειονότητα όλων των περιστατικών τα οποία θα φτάσουν εδώ για ιατρική περίθαλψη. Έχουμε πει πολλές φορές ότι η δέσμευσή μας, να παραδώσουμε στο τέλος της θητείας μας ένα ΕΣΥ το οποίο θα ήταν πολύ καλύτερο από αυτό το οποίο παραλάβαμε, υλοποιείται βήμα-βήμα.
Και καθώς το Ταμείο Ανάκαμψης πια φτάνει στην ολοκλήρωσή του, πολύ σύντομα θα μπορέσουμε να κάνουμε έναν συνολικό απολογισμό για τη σημαντικότατη αναβάθμιση των υποδομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας, είτε μιλάμε για Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών είτε μιλάμε για Κέντρα Υγείας είτε μιλάμε για νέες δραστηριότητες πρωτοβάθμιας υγείας, ψυχικής υγείας αλλά και δημόσιας υγείας που χρηματοδοτήθηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης. Θέλω να κάνω μια ειδική μνεία στις προληπτικές εξετάσεις, στο πρόγραμμα “Προλαμβάνω”, το οποίο συνιστά πράγματι μια τεράστια τομή στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την υγεία των συμπολιτών μας και να ζητήσω και πάλι από τους πολίτες να κάνουν χρήση αυτής της δωρεάν υπηρεσίας η οποία παρέχεται από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με εξασφαλισμένη μάλιστα χρηματοδότηση πια και για τα επόμενα χρόνια.
Καλορίζικο, λοιπόν, το νέο Κέντρο Υγείας εδώ στο Αιγάλεω και είμαι σίγουρος ότι όσο οι κάτοικοι του Αιγάλεω, της Αγίας Βαρβάρας, του Χαϊδαρίου το γνωρίζουν, θα το εμπιστεύονται ολοένα και περισσότερο».

Ε. Αγαπηδάκη: «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο»
Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη σημείωσε: «Παραδίδουμε σήμερα ένα πολύ σημαντικό έργο, ύψους τεσσάρων και άνω εκατομμυρίων, με την ανακαίνιση του Κέντρου Υγείας Αιγάλεω. Έχει ενισχυθεί και με εξοπλισμό. “Τρέχουν” όλα τα Προγράμματα “Προλαμβάνω” εδώ. Μπορούν να έρθουν οι πολίτες να εξεταστούν δωρεάν, να κάνουν οδοντιατρικές πράξεις, να τους δει καρδιολόγος μέχρι και οφθαλμίατρος, μία σειρά από ειδικότητες που δεν υπήρχαν το προηγούμενο διάστημα. Συνοδεύεται, λοιπόν, η ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση και με προσωπικό και με πρόσθετες υπηρεσίες, που αφορούν την ψυχική υγεία, τα νέα ζευγάρια, προκειμένου να έχουν οι πολίτες ολιστική φροντίδα».
Ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Αιγάλεω Ηλίας Μάνδρος ανέφερε: «Να καλωσορίσουμε τον πρόεδρό μας, τον πρωθυπουργό της χώρας, κ. Μητσοτάκη, στο Κέντρο Υγείας Αιγάλεω. Ευχαριστούμε πάρα πολύ για ό,τι έχει προσφέρει στο Κέντρο Υγείας. Έχει γίνει ενεργειακή αναβάθμιση και κτηριακή αναβάθμιση, όπως βλέπετε, στο κτήριο. Έχει προσληφθεί προσωπικό, μόνιμο ιατρικό προσωπικό και παραϊατρικό. Επικουρικό περιμένουμε τις επόμενες μέρες. Είναι ένα μεγάλο έργο, το οποίο θα μπορέσει να βοηθήσει τους δημότες του Δήμου Αιγάλεω, αλλά και των υπολοίπων περιοχών, των όμορων Δήμων της Αγίας Βαρβάρας και του Χαϊδαρίου. Είναι μία καινοτόμα κατάσταση, για την οποία ευχαριστούμε πάρα πολύ, γιατί πραγματικά η καθημερινότητα των πολιτών εδώ το είχε πραγματικά ανάγκη. Με τη δική σας κυβέρνηση, βλέπουμε ένα σημαντικό αποτέλεσμα. Είναι το καλύτερο το οποίο μπορεί να γίνει και μας ικανοποιεί».
Συγκινητικό βίντεο: Ελέφαντες ενώνουν δυνάμεις για να βγάλουν μικρό ελεφαντάκι από το νερό
Από τον καύσωνα στα επικίνδυνα φαινόμενα: Πού θα «χτυπήσει» 40άρια ο υδράργυρος
«Θα σου σπάσω τα μούτρα»: Άγριοι καβγάδες στα ρωσικά βενζινάδικα λόγω μεγάλης έλλειψης καυσίμων
Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που πρώην υποψήφια βουλευτής βάζει φωτιά σε χωράφι στα Ίσθμια
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



