• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ορθοπαιδικός στη δίκη για τον βασανισμό Μάγγου: Από εξωτερική βία οι κακώσεις, δεν προκαλούνται από πτώση«Γιατί την άφησαν να φύγει;»: Έναν χρόνο μετά, η οικογένεια Λαιμού δεν έχει απαντήσεις για τον θάνατο της ΜαρίσσαςΤραγωδία στην Ποσειδώνος: Εξετάζεται αν οι νεαροί έκαναν live στο TikTok - Σοκάρουν οι μαρτυρίες για τους 3 νεκρούς13 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα: Οι σημερινές και αυριανές δράσεις και κινητοποιήσεις
δημοφιλές τώρα: Μπιμπίλας: «Ζητώ συγγνώμη» - Ανέβασε λάθος γιατρό ως κατηγορούμενη στην υπόθεση Μαζωνάκη
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   17.09.2026 16:10
Αφροδίτη Γκόγκογλου
Αφροδίτη Γκόγκογλου

Πολιτική και κοινοβουλευτική συντάκτρια

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ για τη δίκη Βαλυράκη📌 Η κόντρα με Καιρίδη📌 Δύο ακόμη υποθέσεις στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Στο «κόκκινο» η κόντρα Κωνσταντοπούλου-Καιρίδη στη Βουλή - «Κρύβεστε» και «είστε φασίστας»

Οι «ψευδαισθήσεις», η κατηγορία περί «ψυχιατρικοποίησης» και η επίθεση στο ΠΑΣΟΚ για τη δίκη Βαλυράκη

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI)
(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI)
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη στη Βουλή η συζήτηση για την άρση της ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, με αφορμή μήνυση που έχει καταθέσει σε βάρος της ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση κατ’ εξακολούθηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 08.09.2026 19:08 
Κωνσταντοπούλου στο OPEN: «Με ταυτίζουν με τον Σαμαρά γιατί κάνουμε πραγματική αντιπολίτευση»
Πολιτική | 16.09.2026 13:14
Άγρια κόντρα Φλωρίδη με Δουδωνή και Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: «Τι δουλειά έχετε εδώ;»

Η Ολομέλεια έδωσε τελικά το «πράσινο φως» για την άρση της ασυλίας της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, με 175 βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ και 90 κατά.

Η κ. Κωνσταντοπούλου είχε ζητήσει νωρίτερα την αναβολή της διαδικασίας, προκειμένου να παραστεί στη δίκη για την υπόθεση του Σήφη Βαλυράκη. Το αίτημά της δεν έγινε δεκτό και η ίδια βρέθηκε τελικά στην Ολομέλεια, όπου εξαπέλυσε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας το ότι δεν στήριξε την αναβολή.

Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ για τη δίκη Βαλυράκη

Απευθυνόμενη στα έδρανα του ΠΑΣΟΚ, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας υποστήριξε ότι είχε ζητήσει να μη διεξαχθεί σήμερα η διαδικασία προκειμένου να βρίσκεται στη δίκη για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη, σημειώνοντας ότι τελικά υποχρεώθηκε να απουσιάσει από αυτή. Κατηγόρησε μάλιστα το ΠΑΣΟΚ ότι συνέπραξε με την κυβέρνηση «για να τορπιλίσει τη δίκη», υπενθυμίζοντας ότι ο Σήφης Βαλυράκης υπήρξε βουλευτής του κόμματος. Ως προς τη μήνυση του Πέτρου Κουσουλού, η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για «ψευδομήνυση», υποστηρίζοντας ότι επιχειρείται με αυτόν τον τρόπο να περιοριστεί η αντιπολιτευτική της δράση.

Η κόντρα με Καιρίδη

Η ένταση μεταφέρθηκε στη συνέχεια στα έδρανα της ΝΔ, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, Δημήτρη Καιρίδη, να αντιπαρατίθεται με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας.

Ο κ. Καιρίδης αντιπαρέβαλε τη στάση της με εκείνη του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος είχε ζητήσει ο ίδιος από τη Βουλή να αρθεί η ασυλία του, και κατηγόρησε την κ. Κωνσταντοπούλου ότι «κρύβεται» από τη Δικαιοσύνη. Η αντιπαράθεση κλιμακώθηκε όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ αναφέρθηκε σε «ψευδαισθήσεις και αυταπάτες», προκαλώντας την έντονη αντίδραση της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, η οποία τον κατηγόρησε για «ψυχιατρικοποίηση» και τον αποκάλεσε «φασίστα».

Στη συζήτηση παρενέβη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, καλώντας τον κ. Καιρίδη να μη μετατρέπει τη Βουλή σε «προπομπό ψυχιατρείων» και ζητώντας να πέσουν οι τόνοι.

Δύο ακόμη υποθέσεις στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Η σημερινή απόφαση της Ολομέλειας, πάντως, δεν κλείνει τον κύκλο των αιτημάτων άρσης ασυλίας που αφορούν τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής αναμένεται να εξετάσει δύο ακόμη υποθέσεις που αφορούν την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας. Η πρώτη σχετίζεται με δικογραφία που σχηματίστηκε έπειτα από μήνυση αστυνομικού του Τμήματος Μεταγωγών Λάρισας και αφορά φερόμενη παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία προσωπικών δεδομένων. Η δεύτερη αφορά μήνυση του προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χριστόφορου Σεβαστίδη, για φερόμενη συκοφαντική δυσφήμιση, δημόσια και μέσω διαδικτύου, κατ’ εξακολούθηση.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Δύσκολος χειμώνας: Ντόμινο αυξήσεων στην ενέργεια φέρνει μέτρα... με τον μήνα - Τι θα πει σήμερα το απόγευμα ο Μητσοτάκης

Τραγωδία στην Ποσειδώνος: Εξετάζεται αν οι νεαροί έκαναν live στο TikTok - Σοκάρουν οι μαρτυρίες για τους 3 νεκρούς

«Ήταν κατουρημένα και κλαμένα»: Ξέχασαν παιδάκια σε σχολικό λεωφορείο για 5 ώρες

Αντίδραση τουρκικού ΥΠΑΜ στην επίσκεψη Μητσοτάκη στο Καστελόριζο: Μιλά ξανά για αποστρατιωτικοποίηση

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • άρση ασυλίας
  • ειδήσεις τώρα
  • Βουλή
  • Δημήτρης Καιρίδης
  • Ζωή Κωνσταντοπούλου
  • Χρήστος Γιαννούλης
  • ΠΑΣΟΚ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
%>