• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Το δύσκολο φθινόπωρο της κυβέρνησης: Ο δισεπίλυτος γρίφος της ακρίβειας και τα ανοιχτά μέτωπαΤραγωδία στη Λέσβο: Έξι μετανάστες νεκροί από σύγκρουση ταχύπλοου με σκάφος του ΛιμενικούΔίκη για τα Τέμπη: Συνεχίζεται για έβδομη εβδομάδα με καταθέσεις 12 μαρτύρωνΡούμπιο: Η Ελλάδα αξίζει έναν ισχυρό και καλό πρέσβη, που να εμπιστεύεται ο πρόεδρος
δημοφιλές τώρα: «Η πιο θερμή εβδομάδα στη Γαλάζια Πατρίδα»: Τα τουρκικά βλέμματα στρέφονται στην άσκηση EUNOMIA
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   19.10.2026 13:57
Κατερίνα Κοκκαλιάρη
Κατερίνα Κοκκαλιάρη

Πολιτικό ρεπορτάζ

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Οι αναφορές στις κάλπες του 2027📌 Τι είπε για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πίσω στις εποχές των λαϊκιστών

Μηνύματα πως δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της αντιπολίτευσης

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Ομιλία Μητσοτάκη στο Λαύριο (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI)
Ομιλία Μητσοτάκη στο Λαύριο (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI)
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Με αναφορές στα τεκταινόμενα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και με έμφαση στη σημασία της σταθερότητας η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λαύριο. Σημείωσε παράλληλα πως υπάρχει η δημοσιονομική δυνατότητα για τη στήριξη των νοικοκυριών σε αυτόν τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

Ωστόσο, εξέπεμψε εκ νέου μηνύματα πως δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της αντιπολίτευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κόσμος | 19.10.2026 13:30
«Η πιο θερμή βδομάδα στη Γαλάζια Πατρίδα»: Τα τουρκικά βλέμματα στην άσκηση EUNOMIA

«Σε μία εποχή που πολλές ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα κοινωνικής αναταραχής, η Ελλάδα παραμένει μια χώρα πυλώνας σταθερότητας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Συνέχισε λέγοντας πως «όταν βλέπουμε αυτές τις εικόνες οφείλουμε να δώσουμε μία δέσμευση ρητή: η Ελλάδα δεν θα ξαναγυρίσει ποτέ πίσω στις εποχές της μεγάλης κοινωνικής αναταραχής, στις εποχές των λαϊκιστών που κάποιοι μας έταζαν ότι μπορούν, «με έναν νόμο και με ένα άρθρο» να σκίζουν μνημόνια. Σε εποχές όπου το ψέμα κυριαρχούσε στον δημόσιο διάλογο».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «όταν όλες οι ευρωπαϊκές οικονομίες δοκιμάζονται από την παγκόσμια ακρίβεια, η χώρα μας έχει τη δημοσιονομική δυνατότητα να μπορεί να στηρίζει τα ελληνικά νοικοκυριά». Προσέθεσε πως «ο κόσμος έχει προβλήματα, δεν κλείνουμε τα μάτια μας. Αλλά νοιαζόμαστε, προσπαθούμε, κάνουμε το καλύτερο». Συμπλήρωσε δε «μάγοι δεν είμαστε να λύσουμε όλα τα προβλήματα. Όποιος σας τάζει ότι μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα σας λέει ψέματα. Και αυτοί που υπόσχονται τα πάντα είναι αυτοί που το κάνουν διότι πολύ απλά δεν είναι υπεύθυνοι για τίποτα».

Οι αναφορές στις κάλπες του 2027

Ο πρωθυπουργός έδωσε και μια εικόνα της στρατηγικής με την οποία θα φτάσει μέχρι τις εκλογές την άνοιξη του 2027.

«Εμείς είμαστε η μόνη σήμερα πολιτική δύναμη η οποία μπορεί να ανακουφίσει τους πολίτες άμεσα αλλά μπορεί να τους δώσει και ένα όραμα και μια ελπίδα για καλύτερες μέρες μετά τις εκλογές τους 2027» είπε και συμπλήρωσε «θα πορευτούμε από εδώ και στο εξής με την ίδια σεμνότητα που πρέπει να μας διακρίνει».

Τι είπε για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο πρόσφατο δύσκολο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τονίζοντας πως «η γνώμη της Ελλάδος μετράει, όταν είναι σε θέση να καταθέτει μια πρόταση για το μεταναστευτικό και τώρα γίνεται ευρωπαϊκή πολιτική».

Συμπλήρωσε πως αυτή είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους- όπως ανέφερε - επιμένουν να υπονομεύουν το κύρος της χώρας.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Διπλή τραγωδία με 12 νεκρούς σε Λέσβο και Σάμο: Πώς συνέβησαν τα δύο ναυάγια

Συγκλονιστικές καταθέσεις στη δίκη για Τέμπη: «Ο πατέρας μου κάηκε ζωντανός από την πυρόσφαιρα, δούλευε σε κινητή βόμβα»

«Νόμιζα ότι ήταν θέλημα Θεού»: Καταθέσεις γυναικών που πίστεψαν ότι έκαναν εξωσωματικές σε κλινική των Χανίων

Τρομερό σκηνικό στην Κοζάνη: Πρόεδρος έκραζε τους παίκτες που έχαναν 8-0 στο ημίχρονο κι αυτοί έφυγαν!

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ειδήσεις τώρα
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • εκλογές
  • Λαύριο
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
%>