• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Σοκ στον Χολαργό: Άγρια επίθεση σε 14χρονο με επτά μαχαιριές - Είχε κλείσει ραντεβού με 20χρονη κοπέλαΕπιμένουν οι αγρότες της Κρήτης παρά τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση - Κλείνουν ξανά το αεροδρόμιο ΗρακλείουΣυναγερμός από ΕΦΕΤ: Ανακαλεί κατεψυγμένο μπιφτέκι λόγω σαλμονέλαςΤσουνάμι ύψους 40 εκατοστών «χτύπησε» Αομόρι και Χοκαίντο - Τρομακτικά βίντεο μετά τον σεισμό 7,6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία
δημοφιλές τώρα: Καλλιστώ προς κατοίκους Ιπποκρατείου: «Οι λύκοι δεν φεύγουν από την Πάρνηθα» - Μόνη λύση η συνύπαρξη
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   08.06.2019 19:38
Χρήστος Ιερείδης
Χρήστος Ιερείδης
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Με την ίδια τροπολογία δίδεται παράταση στην εφαρμογή της ψηφιακής υπογραφής

Ποινικές κυρώσεις και πρόστιμα για παρεμπόδιση στη διανομή του Τύπου

Φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και πρόστιμα απο 5.000 εως 50.000 ευρώ για τους παραβάτες

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
(φωτογραφία αρχείου) ( ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI)
(φωτογραφία αρχείου) ( ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI)

Με τροπολογία εξπρές το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης θέλει να διασφαλίσει την ανεμπόδιστη, όπως υποστηρίζεται, διανομή Τύπου και πρόσβαση σε αυτόν από τους πολίτες.

Η ρύθμιση αυτή, αναμένεται να τεθεί σε ισχύ άμεσα, με δημοσίευση σε ΦΕΚ- πιθανόν από Δευτέρα, 10 Ιουνίου- καθώς αποτελεί προσθήκη σε ήδη υπάρχοντα νόμο του 2017 την οποία η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή μέσω νομοσχέδιου του υπουργείου Υγείας, χθές Παρασκευή, τελευταία ημέρα λειτουργίας της.

εφημερίδες, έντυπος Τύπος

Η τροπολογία θέλει να διασφαλίσει την ανεμπόδιστη διανομή έντυπου Τύπου και πρόσβαση σε αυτόν απο τους καταναλωτές

Το άρθρο (18Α) που προστίθεται και αφορά στην παρακώλυση κυκλοφορίας του Τύπου αποσαφηνίζει τί σημαίνει (λογίζεται η μη διανομή όλων των φύλλων του τιράζ εφημερίδων- περιοδικών σε όλα τα υπάρχοντα σημεία πώλησης αλλά και η απόκρυψη του έντυπου Τύπο από τις επιχειρήσεις που τον πωλούν) και ορίζει χρηματικές και ποινικές κυρώσεις. Η με πρόθεση παραβίαση τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή 5.000 έως 50.000 ευρώ. Αν συμβεί από αμέλεια προβλέπεται φυλάκιση μέχρι ένα χρόνο, ενώ για τον υποτροπιασμό του πιθανού παραβάτη η φυλάκιση θα είναι τουλάχιστον δύο ετών.

Η επίμαχη διάταξη έρχεται να προστεθεί στον νόμο για το ηλεκτρονικό σύστημα διάθεσης τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου, τη σύσταση μητρώου περιφερειακού και τοπικού Τύπου και το σύστημα ειδικής σήμανσης γραμμωτού κώδικα για τις έντυπες εκδόσεις, με τον οποίον επιθυμούσε η κυβέρνηση να φέρει τη διαφάνεια στο χώρο των ΜΜΕ.

Η τροπολογία μπήκε σφήνα σε νομοσχέδιο κύρωσης δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο ελληνικό Δημόσιο για αναβάθμιση υπηρεσιών στον τομέα της Υγείας. Κρίνεται δε ως «κατάλληλη και αναγκαία για τη διασφάλιση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης διανομής των εντύπων προς τα σημεία πώλησης και το καταναλωτικό κοινό».

Με την ίδια τροπολογία δίδεται παράταση στην εφαρμογή της ψηφιακής υπογραφής

Μαζί με εκείνη , με άλλη ρύθμιση στο ίδιο σχέδιο νόμου, δίδεται παράταση επιπλέον 11 μηνών για την υπαγωγή του συνόλου των υπουργείων και των άλλων φορέων του Δημοσίου στο σύστημα έκδοσης διοικητικών πράξεων και λοιπών εγγράφων αποκλειστικά μέσω Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών- με δύο λέξεις «ηλεκτρονική υπογραφή και χρονοσφραγίδα».

Πάντως από εκείνο το νόμο πέραν της σύστασης μητρώου για τον περιφερειακό και τον τοπικό Τύπο, εν τέλει ούτε η ηλεκτρονική πλατφόρμα διαχείρισης διαφημιστικού χρόνου υλοποιήθηκε αλλά ούτε και το μέτρο του barcode που θα έβαζε σε τάξη το θολό τοπίο στην τηλεοπτική διαφήμιση και θα έβαζε τέλος στο περίφημο «καπέλο» στον έντυπο Τύπο (πλασματικές κυκλοφορίες).

Διαβάστε ακόμη

Για εγκληματική οργάνωση παραπέμπουν τους αγρότες της Κρήτης μετά τα επεισόδια στα αεροδρόμια

Έχασε μέσα σε μια στιγμή 530 πρόβατα από την ευλογιά - «Ζούμε έναν εφιάλτη, δεν έχουμε μέλλον σε αυτή τη χώρα»

Φρίκη στο Τέξας: 22χρονη γυναίκα βρέθηκε κλειδωμένη σε κλουβί σκύλου - Την «φυλάκισαν» για τιμωρία

ΚΑΝΑΜΕ SUPERMARKET HAUL | Δύο τύποι από σπίτι (EP8)

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • εφημερίδες
  • ΥΨΗΠΤΕ
  • Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
  • πρακτορείο διανομής
  • Μιχάλης Καλογήρου
  • έντυπος Τύπος
  • Τύπος
  • Νίκος Παππάς
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr