Κατάργηση του ασύλου και ελεγχόµενη είσοδος στα πανεπιστήµια
Η κατάργηση του ασύλου και ο ανασχεδιασµός της πρόσβασης στα πανεπιστήµια αποτελούν τις άµεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης για την Παιδεία🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Αναφορικά με την κατάργηση του ασύλου, το οποίο θα περιέχεται στο πρώτο νοµοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή, η νέα υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραµέως ξεκαθάρισε ότι θα είναι ολική και δεν θα αφορά απλώς τροποποίηση της ισχύουσας ρύθµιση. Η κατάργηση του ασύλου ήταν μία από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, ο οποίος είχε προαναγγείλει λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το «άσυλο στη βία και την παρανομία δεν θα αλλάξει, αλλά θα καταργηθεί, για να κυκλοφορήσουν και πάλι ελεύθερα οι ιδέες και η γνώση».
Στην πράξη αυτό σηµαίνει, όπως διευκρίνισε η ίδια, ότι η Αστυνοµία θα παρεµβαίνει στον χώρο του πανεπιστηµίου όπως σε κάθε δηµόσιο χώρο και δεν θα χρειάζεται άδεια από κανέναν.
Η κ. Κεραµέως υπογράµµισε επίσης ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε συζητήσεις για την ελεγχόµενη είσοδο στα πανεπιστήµια έτσι ώστε να αποκλείεται η παρουσία µέσα σε αυτά σε όσους δεν έχουν σχέση µε τα ιδρύµατα.
Εξάλλου, υπέρ της κατάργησης ασύλου τάχθηκε η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη. «Δεν είναι δυνατόν εν έτει 2020 μια αριστερή κυβέρνηση να μην έχει καταργήσει το άσυλο και να παραδίδει το αίτημα ασφάλειας που ζητούν όλοι οι πολίτες στη Δεξιά και τον αυταρχισμό» είπε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.
Το δόγμα Τραμπ αναδιατάσσει την Ανατολική Μεσόγειο: Πώς επηρεάζονται Αθήνα και Λευκωσία
«Μυστήριο τρένο» ο σιδηρόδρομος: Ζητήματα ασφαλείας και στον σταθμό Λαρίσης εξαιτίας της χρόνιας εγκατάλειψης
«Δεν θέλω άλλα πρόβατα, θέλω τα δικά μου»: Συγκλονίζει ο κτηνοτρόφος που χάνει το κοπάδι του λόγω ευλογιάς
Όργιο αστυνομικής βίας σε άλλη μια πορεία για τον Αλέξη - Κι όμως, κόσμος έσπασε τον αποκλεισμό και τραγούδησε στο μνημείο
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




