• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Πανστρατιά» στα μπλόκα των αγροτών: Προς νέα κλιμάκωση μετά τη συνάντηση με Χατζηδάκη-Τσιάρα«Χειρόφρενο» εν μέσω γιορτών; Κλιμάκωση από τους οδηγούς φορτηγών - Τα αιτήματα και η τελική προειδοποίησηΠαραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την Ελλάδα: «Κόκκινη κάρτα» στις διαδικασίες αεροναυτιλίαςΔότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο: 18 παιδιά σε 11 οικογένειες στην Ελλάδα - Το ένα νοσεί
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   09.08.2019 12:09
Newsroom
Newsroom

Άδωνις Γεωργιάδης: Τον Αύγουστο οι τρεις ΚΥΑ για το Ελληνικό

Τι υποστήριξε για την αποχώρηση της Βασιλικής Θάνου από την προεδρία της Επιτροπής Ανταγωνισμού

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
copyright: eurokinissi
copyright: eurokinissi

Μέσα στον Αύγουστο θα εκδοθούν οι τρεις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που εκκρεμούν για τη συνέχιση της επένδυσης στο Ελληνικό, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Στο ίδιο χρονικό πλαίσιο θα εκδοθεί η ΚΥΑ για το καζίνο, σημείωσε. Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι οι ΚΥΑ έχουν συνταχθεί όμως πρέπει να εκδοθούν με βάση την προβλεπόμενη γραφειοκρατική διαδικασία.

Η επεξεργασία τους θα αρχίσει την προσεχή Δευτέρα στο Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης, που όπως είπε θα παραμείνει σε συνεδρία έως ότου να τις εγκρίνει, θα ακολουθήσει μία ακόμα φάση ώστε να οριστικοποιηθεί η τροποποίηση άλλης Απόφασης που είχε «βγάλει σκάρτη» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και στην συνέχεια θα γίνει η έκδοση. Τόνισε ότι η καθυστέρηση των προηγούμενων μηνών έχει προκαλέσει «μεγάλο κίνδυνο» για την υλοποίηση του έργου, όμως διαβεβαίωσε πως «όλα θα πάνε καλά».

Αναφερόμενος στη Βασιλική Θάνου, η οποία θα αποχωρήσει από την προεδρία της Επιτροπής Ανταγωνισμού μετά την ψήφιση των διατάξεων για στελέχη των ανεξάρτητων Αρχών, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι ακόμα κι αν προσφύγει στη Δικαιοσύνη δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής της στην θέση της. Κατηγόρησε την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου ότι τυχόν προσφυγή σε δικαστικά όργανα γίνεται μόνον ώστε να διεκδικήσει την αποζημίωση. Παράλληλα κατήγγειλε πως μολονότι η κυρία Θάνου αρνείται ότι είχε κομματική ταυτότητα στην πράξη ευνοήθηκε καταφανώς από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σχολίασε, η κυρία Θάνου αρχικά τοποθετήθηκε στην ηγεσία του ανώτατου δικαστηρίου αν και ήταν η ένατη στη σειρά υποψηφίων, στη συνέχεια υπηρέτησε στο πρωθυπουργικό γραφείο του Αλέξη Τσίπρα και όταν άρχισε να διαφαίνεται η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ διορίστηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθέτησε μεθοδευμένα φιλικά πρόσωπα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία της ελεύθερης αγοράς. Πέραν της κυρίας Θάνου, σημείωσε ο υπουργός, στην αντιπροεδρία της Αρχής διορίστηκε η νομική σύμβουλος του Νίκου Παππά, η οποία προηγουμένως τον είχε ακολουθήσει σε όλα τα υπουργεία που ανέλαβε.

Ο κ. Γεωργιάδης επαναβεβαίωσε πως μόλις ο νόμος εκδοθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο ίδιος θα εκδώσει διαπιστωτική πράξη που θα ορίζει την απομάκρυνση της κυρίας Θάνου και της αντιπροέδρου από τα καθήκοντά τους.
 

Διαβάστε ακόμη

Η σιωπή του Φραπέ με τις πλάτες της ΝΔ, το σπάσιμο του αγροτικού μετώπου από τους Κρητικούς αγρότες και τα συγχαρητήρια του ΠΑΣΟΚ στον Πιερρακάκη

«Light rail» αντί σήραγγας: Στο Ρίο το τρένο το 2028 - Ο νέος σχεδιασμός προκαλεί ένταση στην Πάτρα

Ο Τραμπ θέλει να κάνει «την Ευρώπη Μεγάλη Ξανά» και ενισχύει την Ακροδεξιά

Τι σημαίνει η εκλογή Πιερρακάκη στην προεδρία του Eurogroup

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • Άδωνις Γεωργιάδης
  • Ελληνικό
  • Βασιλική Θάνου
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr