• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Global Sumud Flotilla: Το Ισραήλ αναχαίτισε εκ νέου τον στόλο - Τουλάχιστον 9 Έλληνες ακτιβιστές απήχθησανΟ Τραμπ ανέβαλε αυριανή επίθεση στο Ιράν μετά από επικοινωνία με Κατάρ, Σαουδική Αραβία και ΕμιράταΣαν Ντιέγκο: Πυροβολισμοί στο Ισλαμικό Κέντρο - Αναφορές για νεκρούς και τραυματίεςΣυναγερμός στη Νέα Μάκρη: Φωτιά σε υπόγειο σπιτιού
δημοφιλές τώρα: Καρυστιανού: Στο κόμμα της και ο ηθοποιός Νίκος Ζιάγκος - «Έρχομαι κι εγώ, με τη νίκη παιδιά»
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   20.08.2019 16:08
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Τι έλεγε πριν από δύο χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τροχαία στην Κρήτη: Ποια είναι τα άμεσα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση

Τα στοιχεία για την Κρήτη, ειδικά για τον Βόρειο Οδικό 'Αξονα, είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά αφού το 2018 είχαν χάσει τη ζωή τους 22 άνθρωποι σε τροχαία

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Κυριάκος Μητσοτάκης - Λευτέρης Οικονόμου (Πηγή: Facebook)
Κυριάκος Μητσοτάκης - Λευτέρης Οικονόμου (Πηγή: Facebook)

Η εφαρμογή του έκτακτου επιχειρησιακού σχεδίου για την αντιμετώπιση της «μάστιγας» των τροχαίων στην Κρήτη, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν ο πρωθυπουργός και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ενώ ταυτόχρονα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις διαδικασίες έτσι ώστε το έργο του Βόρειου Οδικού 'Αξονα Κρήτης, να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν.

Τα στοιχεία προκαλούν μεγάλο προβληματισμό, καθώς έχει σημειωθεί αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων στο νησί με αποτέλεσμα την αύξηση των θανάτων στην άσφαλτο κατά 47% σε σχέση με πέρυσι.

Τα στοιχεία για την Κρήτη, ειδικά για τον Βόρειο Οδικό 'Αξονα, είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά αφού το 2018 είχαν χάσει τη ζωή τους 22 άνθρωποι σε τροχαία, ενώ το πρώτο 7μηνο του 2019 οι νεκροί από τροχαία έχουν ανέλθει σε 34. Ως αιτίες επισημάνθηκαν, η χρήση αλκοόλ, η μη χρήση ζώνης-κράνους, η υπερβολική ταχύτητα, η παραβίαση Κανόνων Οδικής Κυκλοφορίας.

Στη συνάντηση, συζητήθηκε η εφαρμογή του έκτακτου επιχειρησιακού σχεδίου που ήδη έχει ξεκινήσει η Τροχαία Κρήτης.

Τη Δευτέρα βγήκαν στους δρόμους του νησιού 45 συνεργεία και σε 1.317 ελέγχους κατέγραψαν: 151 παραβάσεις για μη χρήση κράνους, 87 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 9 για κατανάλωση αλκοόλ, 33 παραβάσεις διαφόρων ειδών.

Το έκτακτο σχέδιο προβλέπει:

-Μεγαλύτερη παρουσία της Αστυνομίας, ειδικά τα Σαββατοκύριακα (Δευτέρες και Σαββατοκύριακα σημειώνονται τα περισσότερα τροχαία).

-Επίδειξη μηδενικής ανοχής στην παραβατικότητα, δίχως χαριστικές ρυθμίσεις.

-Δρομολόγηση ενίσχυσης της αστυνομικής δύναμης Κρήτης με 50 άτομα που θα τεθούν στην υπηρεσία της Τροχαίας.

- Ειδικές διαλέξεις στα σχολεία για την οδική συμπεριφορά.

-Ενημερωτική καμπάνια στα τοπικά μέσα.

- Σε συνεννόηση με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα εξετάσει την τοποθέτηση ειδικών διαχωριστικών στα πιο επικίνδυνα σημεία του βόρειου οδικού δικτύου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το ζήτημα της Οδικής Ασφάλειας, ειδικά το πρόβλημα στην Κρήτη, έχει απασχολήσει εδώ και πολύ καιρό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τον Αύγουστο του 2017 είχε προεδρεύσει σε ειδική σύσκεψη στο Ηράκλειο, με τη συμμετοχή φορέων, για την οδική συμπεριφορά στην Κρήτη και τις υποδομές με έμφαση στον Βόρειο Οδικό 'Αξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ). Στη σύσκεψη είχε παρουσιαστεί και το ολοκληρωμένο σχέδιο «Προσέχω» της ΝΔ  για την οδική ασφάλεια, το οποίο θα υλοποιηθεί από την κυβέρνηση.

Τι έλεγε πριν από δύο χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης  

Χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραφε σε post του στις 20 Αυγούστου 2017 για τα τροχαία στην Κρήτη:

«Είμαι πολύ θυμωμένος και θα το γράψω όπως το αισθάνομαι και δεν με νοιάζει αν με παρεξηγήσουν οι συντοπίτες μου. Στην Κρήτη πολλοί οδηγούν άθλια. Δεν ξέρω πού οφείλεται αυτό. Αν είναι μαγκιά αφού έχεις κατεβάσει καμιά δεκαριά κούπες να βγεις στον δρόμο και να οδηγείς σαν τρελός... Συντοπίτες μου ξυπνήστε! Προσωπικά δεσμεύομαι ότι το θέμα των τροχαίων ατυχημάτων στην Κρήτη θα είναι πρώτη προτεραιότητα. Για την οδική ασφάλεια έχουμε ήδη, μετά από εκτενή διαβούλευση, καταθέσει ένα συγκροτημένο πλαίσιο προτάσεων. Και ναι, ο Βόρειος Οδικός 'Αξονας, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα γίνει. Είναι προσωπική μου δέσμευση. Η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα σε όλες τις διαδικασίες έτσι ώστε το έργο του Βόρειου Οδικού 'Αξονα Κρήτης, να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν.

Διαβάστε ακόμη

«Οικογενειακή υπόθεση»: Πώς δρούσε το κύκλωμα εκβιασμών και παράνομων επιδοτήσεων στο Ρέθυμνο

Global Sumud Flotilla: 9 Έλληνες ακτιβιστές απήχθησαν - Διάβημα του ΥΠΕΞ στο Ισραήλ και συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας

Έρευνα «κόλαφος» της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για υπεξαίρεση κονδυλίων στην Ελλάδα - Δύο δομές μεταναστών με 15πλάσιο κόστoς

Τροχαίο στη Ρόδο: «Μου έκοψε τον δρόμο, έκανε αναστροφή» ισχυρίζεται ο 44χρονος οδηγός - Οι μαρτυρίες των συγγενών του

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Κρήτη
  • τροχαίο δυστύχημα
  • Λευτέρης Οικονόμου
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr