Στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ο Κυριάκος Μητσοτάκης (pic)
Ο πρωθυπουργός είδε την έκθεση με τίτλο «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός».🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης επισκέφτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το γιο του Κωνσταντίνο σε ένα διάλειμμα από το πρόγραμμά του.
Ο πρωθυπουργός είδε την έκθεση με τίτλο «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός». Πρόκειται για μια σπάνια έκθεση σε επιμέλεια του Καθηγητή Ν. Χρ. Σταμπολίδη και του ιστορικού τέχνης, Olivier Berggrue για τα κεραμικά και τα σχέδια που εμπνεύστηκε ο Πικάσο από δημιουργήματα της αρχαιότητας.
Σύμφωνα με ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε από τον επιμελητή κ. Σταμπολίδη και συνομίλησε με πολίτες που την ώρα εκείνη βρέθηκαν στο χώρο για να περιηγηθούν στα μοναδικά δημιουργήματα.
Ο πρωθυπουργός συμφώνησε στην πρόταση καθηγήτριας σχολείου, που βρισκόταν μεταξύ των επισκεπτών, πως θα ήταν ιδανικό να υπάρχει για τα νέα παιδιά η δυνατότητα ξενάγησης στη συγκεκριμένη έκθεση από τον κ. Σταμπολίδη λόγω των γνώσεων και της αφηγηματικής του ικανότητας. Ο κ. Μητσοτάκης αντιπρότεινε, στην περίπτωση που αυτό δεν καθίσταται εφικτό, τη δημιουργία ενός βίντεο που θα έχει επιμεληθεί ο καθηγητής και θα μπορεί να προβάλλεται στο χώρο όταν η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό.
Η διστακτικότητα του Μαξίμου για τα μπλόκα, το ενδεχόμενο συνάντηση του Μητσοτάκη με αγροτοσυνδικαλιστές και η Καρυστιανού που επαναφέρει την δημιουργία κόμματος
ΣΥΡΙΖΑ: Οι «Βίοι Παράλληλοι» της Αυγής έφεραν δυσαρέσκεια σε Κουμουνδούρου και Νέα Αριστερά
Το ηλεκτρονικό βραχιολάκι σε όλα τα νοσοκομεία από τον Ιανουάριο: Οι εξαιρέσεις και η εκπαίδευση των εργαζομένων
Υπό πίεση η κυβέρνηση για το αγροτικό: Μπαράζ κινητοποιήσεων, μηνύματα Καραμανλή-Σαμάρα και «γαλάζια» ανησυχία στην περιφέρεια
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




