• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ισχυρός σεισμός 7,6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία - Προειδοποίηση για τσουνάμιΑγροτοκτηνοτρόφοι μπήκαν μέσα στην πίστα του αεροδρομίου Ηρακλείου - Αποκλείστηκε ο αερολιμένας Χανίων«Ήταν ατύχημα, δεν φταίμε», λέει ο πατέρας του παιδιού που τραυματίστηκε θανάσιμα από τον σκύλο τουςΟδηγός παρέσυρε και σκότωσε 71χρονο στην Ξάνθη - Στη συνέχεια τράκαρε σκοτώνοντας τον αδερφό του
δημοφιλές τώρα: Ισχυρός σεισμός άνω των 7 Ρίχτερ ταρακούνησε την Ιαπωνία - Οι πρώτες πληροφορίες
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   10.01.2020 13:15
Newsroom
Newsroom

Πέτσας: Εθνική γραμμή, εκλογικός νόμος και ΠτΔ στη συνάντηση Μητσοτάκη-αρχηγών

Αποκαλυπτικός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Open TV

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Στέλιος Πέτσας (Eurokinissi)
Στέλιος Πέτσας (Eurokinissi)

Στον «αέρα» του Open TV φιλοξενήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κι έκανε μια αποτίμηση του ταξιδιού της ελληνικής αποστολής με επικεφαλής τον πρωθυπουργό στην Ουάσιγκτον, ενώ αναφέρθηκε και στη συνάντηση που θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους πολιτικούς αρχηγούς. Στο «τραπέζι» έπεσε ο νέος εκλογικός νόμος, καθώς και ο επόμενος ΠτΔ.

Κληθείς να σχολιάσει τι θα επιδιώξει ο Μητσοτάκης στα ραντεβού είπε ότι «θα προχωρήσει σε ενημέρωση για το ταξίδι στις ΗΠΑ θα κάνει την αποτίμηση και θα ζητήσει εθνική γραμμή κι ομοψυχία για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας».

Για τα πυρά της αντιπολίτευσης και την «κατηγορία» ότι ο Μητσοτάκης «τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα από τον Τραμπ» εξέφρασε την πεποίθηση ότι «αυτές οι ανακοινώσεις ήταν της στιγμής, έτοιμες και στο συρτάρι. Δεν είχαν λάβει υπ’ όψιν τις συναντήσεις με Τραμπ, Πομπέο, Πέινς και τις πολύ σημαντικές συναντήσεις με τη Γερουσία, αλλά ούτε τα αποτελέσματά τους».

Αναφορικά με το τι πήραμε από τις ΗΠΑ πέραν της στήριξης ξεκαθάρισε ότι «Οποιαδήποτε παρέμβαση των ΗΠΑ δεν θα ισορροπεί αλλά θα γέρνει προς τις ελληνικές θέσεις, καθώς «τα αμερικανικά συμφέροντα δεν εξυπηρετούνται από τη στάση της Τουρκίας».

Ακόμη μίλησε για τις επενδύσεις και την αμυντική συνεργασία. Τόνισε δε ότι το ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα μας σε λιμάνια, μαρίνες, μεγάλα έργα όπως το Ελληνικό ήταν πολύ μεγάλο.

Οσον αφορά στο πρόγραμμα των F-35 κι αν ήταν βιαστική η είσοδος στο πρόγραμμα με την Ελλάδα να θεωρείται «δεδομένος πελάτης» από τις ΗΠΑ είπε: «Το προβλέψιμος έχει να κάνει με το σταθερός, αξιόπιστος κι όχι σαν την Τουρκία που δεν είναι προβλέψιμος εταίρος και η σχέση με τη Δύση τίθεται σε αμφισβήτηση». Ολα αυτά γίνονται με γνώμονα να «ενισχύσουμε την αμυντική μας ικανότητα».

Για τον νέο εκλογικό νόμο επεσήμανε ότι «θα συζητηθούν οι βασικές κατευθύνσεις και πώς το σκέφτεται η κυβέρνηση» ενώ ξεκαθάρισε ότι οι επόμενες εκλογές «θα γίνουν το 2023. Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι δεν του άρεσε ο προηγούμενος εκλογικός νόμος και δεν σχετίζεται με τίποτα με πρόωρες εκλογές.

Τέλος, για τον ΠτΔ δεν... έβγαλε είδηση επισημαίνοντας ότι «Μόνο ο κ. Μητσοτάκης ξέρει ποιος θα είναι ο επόμενος ΠτΔ; Δεν έχουμε μπει σε ονοματολογία. Ο ΣΥΡΙΖΑ το κάνει».

Διαβάστε ακόμη

Αγροτοκτηνοτρόφοι μπήκαν μέσα στην πίστα του αεροδρομίου Ηρακλείου - Αποκλείστηκε ο αερολιμένας Χανίων

«Ήταν ατύχημα, δεν φταίμε», λέει ο πατέρας του παιδιού που τραυματίστηκε θανάσιμα από τον σκύλο τους

Καλλιστώ προς κατοίκους Ιπποκρατείου: «Οι λύκοι δεν φεύγουν από την Πάρνηθα» - Μόνη λύση η συνύπαρξη

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τις «Χρυσές Σφαιρές 2026» - Τα βραβεία που διεκδικεί η «Bugonia» του Γιώργου Λάνθιμου

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • Στέλιος Πέτσας
  • νέος εκλογικός νόμος
  • Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr