• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Δεκατρία νέα Πειραματικά Σχολεία θα λειτουργήσουν την επόμενη διετία – Σε ποιες περιοχέςEurovision 2026: Τελικά πόσες χώρες θα δώσουν το «παρών» στη Βιέννη;Στον Εισαγγελέα ο ανιψιός του 68χρονου και ο φίλος του για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα – Αναζητείται και τρίτο πρόσωπο «κλειδί»ΟΠΕΚΕΠΕ: Επικαλείται δικαίωμα σιωπής ο «Φραπές» - Δείτε live τη συνεδρίαση της Εξεταστικής
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   10.02.2020 20:06
Newsroom
Newsroom

Η Τουλουπάκη ζητάει από την προανακριτική να μην κληθεί ως ύποπτη

Η εισαγγελέας διαφθοράς υπογραμμίζει ότι το αίτημα παραβιάζει κατάφωρα το τεκμήριο της αθωότητας της

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Google Images
Google Images

Στην προανακριτική διαβιβάστηκε επιστολή της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, μετά από την πληροφορία ότι το Κίνημα Αλλαγής προτείνει να κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση. Η Ελένη Τουλουπάκη υπογραμμίζει ότι το αίτημα παραβιάζει κατάφωρα το τεκμήριο της αθωότητας της και επισημαίνει ότι αυτό συμβαίνει ενώ διενεργείται σε βάρος της προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση Novartis από τους Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ.κ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη.

Η επιστολή της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Βουλής

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Προανακριτικής Επιτροπής

Με έκπληξη πληροφορήθηκα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο ότι τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής υπέβαλαν αίτημα με το οποίο ζήτησαν να κληθώ ενώπιον της Επιτροπής με την ιδιότητα της υπόπτου και όχι της μάρτυρος, με την αιτιολογία ότι υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης αξιοποίνων πράξεων σε βάρος μου.

Είναι φανερό ότι το ως άνω διατυπωθέν αίτημα καθώς και οι σχετικές διαρροές στον τύπο, την στιγμή που, όπως είναι γνωστό πανελληνίως, διενεργείται σε βάρος μου προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση Novartis από τους Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ.κ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη, παραβιάζει κατάφωρα το τεκμήριο της αθωότητάς μου, καθόσον η ως άνω Προανακριτική Επιτροπή είναι αρμόδια κατά το νόμο να κρίνει μόνο για ενδείξεις τέλεσης αξιοποίνων πράξεων από πολιτικά πρόσωπα. Επισημαίνεται ότι ενέργειες όπως η προαναφερόμενη, συνιστούν ευθεία παρέμβαση από τα συγκεκριμένα μέλη της Επιτροπής που υπέβαλαν το ανωτέρω αίτημα στην δικαστική έρευναπ ου διενεργούν οι αρμόδιοι κ.κ. Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου.

Παρακαλώ όπως για τις δικές σας κατά νόμο ενέργειες (κατ΄άρθρο2 σε συνδυασμό με το άρθρο 8 εδάφιο α΄ του Κανονισμού της Βουλής).

Με τιμή Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς-Ελένη Τουλουπάκη Αντεισαγγελέας Εφετών».

Πειθαρχικά μέτρα

Με βάση τον Κώδικα Δεοντολογίας των μελών του ελληνικού κοινοβουλίου (άρθρο 2), «οι βουλευτές οφείλουν: α) Να τηρούν πιστά τον Κανονισµό της Βουλής και να διαφυλάσσουν την ελεύθερη και δηµοκρατική λειτουργία του Κοινοβουλίου. β) Να ασκούν τα καθήκοντά τους µε αµεροληψία, ανιδιοτέλεια, αντικειµενικότητα και αλληλοσεβασµό. γ) Να τηρούν τις αρχές της προάσπισης του κύρους της Βουλής, της προσήλωσης στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και της εχεµύθειας, όπου αυτή απαιτείται από το Σύνταγµα ή νόµο ή τον Κανονισµό της Βουλής. δ) Να υπηρετούν το δηµόσιο συµφέρον, κατ' αποκλεισµό της εξυπηρέτησης σε βάρος του, οποιουδήποτε οικονοµικού ή άλλου προσωπικού συµφέροντος ή οφέλους υπέρ αυτών των ιδίων ή τρίτων προσώπων. ε) Να συµβάλλουν στην αποτροπή εκδηλώσεων µίσους κατά προσώπων λόγω της φυλετικής ή εθνικής καταγωγής τους, των θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεών τους, του φύλου τους, της ηλικίας τους, της αναπηρίας τους ή του σεξουαλικού προσανατολισµού τους. στ) Να προβαίνουν σε συνετή χρήση και διαχείριση των µέσων και παροχών που η Βουλή θέτει στη διάθεσή τους, αποκλειστικά για την απρόσκοπτη άσκηση του έργου τους και για την εκπλήρωση των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων.

Το άρθρο 8 του Κώδικα Δεοντολογίας αναφέρεται στα πειθαρχικά μέτρα. Όπως ειδικότερα αναφέρεται στο εδάφιο α΄του άρθρου 8 «α) Όταν πρόκειται περί επίδειξης συµπεριφοράς κατά παράβαση των γενικών αρχών του άρθρου 2 του παρόντος Κώδικα, ανάκληση στην τάξη, κατ' ανάλογη εφαρµογή του άρθρου 78 του Κανονισµού της Βουλής και, σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις, µοµφή για αντικοινοβουλευτική συµπεριφορά, κατ' ανάλογη εφαρµογή του άρθρου 80 του Κανονισµού της Βουλής».

Διαβάστε ακόμη

ΟΠΕΚΕΠΕ: Επικαλείται δικαίωμα σιωπής ο «Φραπές» - Δείτε live τη συνεδρίαση της Εξεταστικής

Πώς χρησιμοποιήθηκε στην Ευρώπη το σπέρμα του Δανού δότη με την καρκινογόνα μετάλλαξη: 18 παιδιά γεννήθηκαν στην Ελλάδα

«Η τελευταία φορά που είδα τη μητέρα μου»: Ο 11χρονος Ουκρανός που «λύγισε» διερμηνέα και κοινό στο Ευρωκοινοβούλιο

Οι γκάνγκστερ αγρότες, η δίκη των υποκλοπών και τα απόνερα της Ιθάκης: «Δεν θέλω ου!» (Ep11)

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Βουλή
  • Novartis
  • Ελένη Τουλουπάκη
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr